מתכון לקישים במילוי תרד וגבינות

 
לא תאמינו כמה פשוט וקל להכין את הקישים המטריפים האלה
לא תאמינו כמה פשוט וקל להכין את הקישים המטריפים האלה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:15 20/12/2011

נשארו לכם גבינות במקרר? זה הזמן להוסיף להן תרד ועגבניות שרי ולהכין קישים קטנים וטעימים בטירוף

 
 
 
 
 

מצרכים:

100 גרם גבינת שמנת

100 גרם חמאה

1 כוס קמח

כף אורגנו

 

לבלילה:

2 ביצים

2/3 כוס שמנת מתוקה

1 כף קמח

100 גרם פרמז'ן

קורט מלח ופלפל 

 

למלית:

2 קילוגרם עלי תרד טריים

200 גרם  גבינה בולגרית

100 גרם קשקבל

2  שיני שום כתושות

100 גרם פרמזן מגורר

מלח ופלפל

 

לקישוט:

עירית קצוצה

מעט שומשום

עגבניות שרי חצויות

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית מיני מאפינס (24 יחידות).
  • שמים את גבינת השמנת, החמאה והקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לקבלת בצק.
  • מוסיפים את האורגנו ומערבבים עוד מספר שניות עד לפיזור אחיד בבצק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך חצי שעה.

 

 
יש לצנן את הבצק במקרר במשך כחצי שעה
יש לצנן את הבצק במקרר במשך כחצי שעה צילום : רחלי קרוט
 
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
  • קורצים מהבצק עם חותכן עוגיות 24 עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
  • מרפדים כל שקע בתבנית (גם את התחתית והדפנות) עם הבצק ושומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

 

אופן הכנת מלית התרד:

  • מאדים את התרד במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השום ומערבבים.
  • סוחטים את התרד וקוצצים.
  • מוסיפים לתרד את שאר חומרי המלית ומערבבים.

 

 
אפילו פופאי היה מתאהב בקיש הזה
אפילו פופאי היה מתאהב בקיש הזה צילום : רחלי קרוט
 

אופן הכנת הבלילה:

  • מערבבים בקערה קטנה בעזרת מטרפה את חומרי הרויאל ומתבלים במלח ופלפל.

 

להרכבת הקישים:

  • מניחים בכל שקע עיגול בצק, 2 כפות ממלית התרד וחצי עגבניית שרי.

 

 
תנו לילדים שלכם לעזור בהרכבת הקישים
תנו לילדים שלכם לעזור בהרכבת הקישים צילום : רחלי קרוט
 
 
  • מוזגים על העגבניה כף מהבלילה ומקשטים בעירית ובשומשום.

 

 
נשנוש מהיר וקל להכנה שיעלם מהשולחן חיש מהר
נשנוש מהיר וקל להכנה שיעלם מהשולחן חיש מהר צילום : רחלי קרוט
 
  • אופים בחום בינוני של 180 מעלות, במשך 15-20 דקות עד שהמלית תפוחה ויציבה.
  • מוציאים את הקישים מהתנור, מצננים 5 דקות, משחררים בעדינות מהשקעים ומקררים עד לצינון מוחלט.

 

 
מי אמר שזה קשה להכין קיש?
מי אמר שזה קשה להכין קיש? צילום : רחלי קרוט
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

סלט עגבניות וגבינת פטה

גלילות חציל קלוי במילוי גבינות

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.