מתכון ללביבות קישואים ונענע

 
לביבה חמה ומלוחה לכבוד החנוכה
לביבה חמה ומלוחה לכבוד החנוכה צילום: אלירן אביטל
 
עודכן 08:12 14/12/2011

שנה שלמה המתנתם לחנוכה כדי שיהיה לכם תירוץ לזלול לביבות חמות הישר מהמחבת? אז הנה הגיע הרגע - לביבות קישואים ונענע ברוטב יוגורט מפנק

 
 
 
 
 

מצרכים (6-8 סועדים):

2 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 ק"ג קישואים

1 בצל יבש קטן

1 ביצה

3 כפות קמח תופח

מלח ופלפל

חופן עלי נענע טריים

שמן לטיגון

 

לרוטב היוגורט:

1 גביע יוגורט

1 שן שום קטנה קצוצה

3 ענפי נענע קצוצים

קורט מלח

 

אופן הכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לרבעים ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות.
  • מגרדים בפומפייה את הקישואים והבצל, מעבירים למסננת סוחטים היטב את כל הנוזלים ומניחים לתערובת לעמוד בצד על מנת שתגיר את שארית הנוזלים שבה.
  • מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם במזלג.
  • קוצצים את צרור עלי הנענע, מעבירים לקערה את מחית תפוחי האדמה, הקישואים והבצל, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן (צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם השמן מתחיל ל"עשן", מסירים את המחבת מהאש וממתינים מעט לצינון השמן).
  • מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט וממשיכים באופן זה עם שאר התערובת בהתאם לגודל המחבת.
  • בודקים בזהירות וברגע שהלביבות מתחילות להשחים, הופכים  אותן לצידן השני.
  • מוציאים את הלביבות ומניחים אותן על נייר סופג.

 

להכנת הרוטב:

  • קוצצים את השום ואת עלי הנענע.
  • מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומגישים יחד עם הלביבות.

 

המתכון באדיבות השף מוריס מונייר

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

פפאנש רומני

סופגניות אפויות מקמח מלא

לביבות גזר

לביבות בטטה

עוגיות יו יו מטוגנות

סופגניות במילוי שוקולד

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.