מתכון לעוגת תפוזים עם שוקולד צ'יפס

 
עוגה קלילה ספוגה בסירופ תפוזי
עוגה קלילה ספוגה בסירופ תפוזי צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 08:02 06/12/2011
טועמים במטבח - פירגה

לכבוד שיא עונת פירות ההדר, פירגה מכינה עוגת תפוזים-קוקוס גבוהה וריחנית עם תוספת של שוקולד צ'יפס וסירופ מייפל שהופך אותה לעסיסית ומיוחדת

 
 
 
 
 

תבנית בבקה או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית 26 עגולה

 

מצרכים לעוגה:

כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל + כף קמח
שקית אבקת אפיה
כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים טרי ללא גלעינים
2 ביצים שלמות

3/4 כוס הפתעות: חתיכות שוקולד, שוקולד צ'יפס לבן, קליפות הדרים מסוכרות


לסירופ:

כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

חצי כוס סירופ מייפל

 

אופן ההכנה:

  • בקערה, בוחשים יחד את הקוקוס, הסוכר, 2 כוסות הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים פנימה את השמן, מיץ התפוזים והביצים, ומערבבים היטב עד למיזוג החומרים - תערובת העוגה דלילה יחסית - לא לדאוג.
  • מערבבים את ה'הפתעות' עם כף קמח ומוסיפים אותן בבחישה לתערובת העוגה (ערבוב בקמח ימנע מהתוספות לשקוע בעוגה).
  • יוצקים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ואופים בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
  • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: מבשלים את מיץ התפוזים עם סירופ המייפל עד רתיחה עדינה. מניחים בצד.
  • כשהעוגה מוכנה והסירופ פושר, יוצקים מעליה את הסירופ ונותנים לעוגה להצטנן מעט לפני ההגשה.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים? נסו את אלה:

טארט לימון קלאסי

מיני סברינות

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

עוגיות חמאה

עוגת קוקוס פרווה

עוגת שוקולד בחושה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.