מסביב לבקבוק • חדשות היין

 
כרמל ברוט פרייבט קולקשן - לסדרה הצטרף גם ברוט רוזה
כרמל ברוט פרייבט קולקשן - לסדרה הצטרף גם ברוט רוזה צילום: יקבי כרמל
 
עודכן 19:38 05/12/2011
אוכל נענע 10

עדכונים חמים מהיקבים השונים - מתוספות מעניינות לסדרות הפרימיום של יקבי כרמל וסדרת יינות חדשה ביקבי תבור ועד ארוחה שחוגגת את יינות יתיר ושיטת מיון חדשה ביקבי טוליפ

 
 
 
 
 

עולם היין בארץ תופס תאוצה בשנים האחרונות. יקבים חדשים נפתחים והיקבים הותיקים כל הזמן מחדשים ומעדכנים את ההיצע של היינות שלהם, ומצליחים בכל פעם מחדש להוציא את המירב מהכרמים המשובחים הפזורים ברחבי ארצנו. אספנו עבורכם כמה מהעדכונים החמים מהיקבים השונים:

 

יקבי כרמל

 

השקה מחודשת לסדרת Carmel Single Vineyard

יקבי כרמל והיינן הראשי ליאור לקסר גאים להציג סדרת על מחודשת ממיטב יינות היקב. יינות 'הכרם היחידני' מופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד. יינות אלו מבטאים את התכונות והאופי יוצא הדופן המזוהה עם הטרואר הייחודי של הכרם. כרמים אלו זוכים לטיפוח ייחודי ומעקב צמוד שתורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם.

 

ביקב, תהליך הפקת יינות 'הכרם היחידני' הוא תהליך מוקפד מאוד המשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם.

 

עיצוב תוויות הסדרה החדשה ממשיך את הקו של יין הדגל Carmel Limited Edition ושל Carmel Mediterranean. המהלך מחבר את כל סדרת יינות העל של היקב תחת השם כרמל, עם מסורת של 120 שנה. העיצוב בסגנון מסורתי, צרפתי, כהמשך לשורשיות היקב הנטועה בחזונו של הברון רוטשילד.

 

לארבעת היינות שבסדרה: קברנה סוביניון כרם קאיומי  2008, שיראז כרם קאיומי 2008, מרלו כרם שעל 2009, וגוורצטרמינר בציר מאוחר כרם שעל 2009 יצטרף גם יין ריזלינג מכרם קאיומי - שנכנס באופן טבעי לסדרת העל לאחר שנמצאה בענבי הריזלינג איכות מיוחדת באופן עקבי, שנה אחר שנה, שהתעצמה בשנת 2010. טווח מחירים: 75-130 ₪.

 

מבעבע חדש לאוסף הפרטי

יקבי כרמל יוצאים בימים אלה עם תשובה נוספת לטרנד היינות המבעבעים בארץ, עם Private Collection ברוט רוזה, המצטרף לאחיו לסדרה Private Collection ברוט, ולשלישיית סלקטד ספרקלינג, מיני סדרה בתוך סדרת סלקטד הוותיקה.

 

היין החדש מורכב מ-55% ענבי שרדונה (מאזור יהודה), 42% פרנץ' קולמברד (מאזור יהודה) ו-3% סירה (מהגליל). צבע היין ורדרד עדין, היין בעל גוף בינוני, מתאפיין בבשומת של ליים, תות שדה ולחם קלוי. בעל חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה. היין ילווה היטב מנות כגון, סלמון מעושן, סושי וטארט פירות יער.  מחיר מומלץ לצרכן: 55 שקלים

 

יקב יתיר 

 
יער יתיר
יער יתיר צילום: יקב יתיר

השקת יין הדגל: 'יער יתיר 2008'

'יער יתיר' יין הדגל של יקב יתיר המיוצר מענבי חלקות הכרם שהניבו את היינות האיכותיים ביותר בשנת בציר נתונה, בדגש על עושר ניחוחות וטעמים ויכולת התיישנות ארוכה. הרכב הזנים משתנה בהתאם לאופי הבציר, במטרה להבליט את האופי ה'יתירי' ומיוחדות האזור וכרמיו.

 

יער יתיר הפך להיות אחד היינות המובילים בארץ, יין עקבי, שקיבל חמשה בצירים ברציפות ציון של 90 נקודות ומעלה ממגזין Wine Advocate של מבקר היין החשוב רוברט פרקר. היין מורכב מ-58% ענבי קברנה סוביניון, 32% ענבי פטי וורדו, 5% ענבי מרלו, 3% ענבי מלבק ו2% קברנה פרנק. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי 'היתירי' ומיוחדות האזור וכרמיו. מחיר מומלץ לצרכן: 260 ש"ח

 

 
מסעדת ליליות ביסטרו- מציעה מדי חודש ערב עם יינן אחר
מסעדת ליליות ביסטרו- מציעה מדי חודש ערב עם יינן אחר צילום : דניאל לילה
 

ערב יינן בשיתוף מסעדת 'ליליות ביסטרו'

מסעדת ליליות ביסטרו מציעה לחובבי הגורמה והיין ארוחת טעימות הכוללת מנות ממטבחו של שף נעם דקרס. כל מנה תשולב עם יין מתאים מיקב יתיר. את הערב, שיתקיים ב -13.12 ילווה יעקב בן דור, מנכ"ל היקב, שירחיב אודות היקב וסוגי היינות השונים. בסיום הערב יוצעו למכירה היינות במחירים אטרקטיביים במיוחד.
 

בין המנות שיוגשו: אסקבש פלמידה לבנה על קרם שומר ו"סופגניות זעתר מלוחות", שישודך ליין הויונייה, סלט חם של ארטישוק ואווז, שישודך ליין השיראז של היקב, ו סינטה בעישון חם, קרם תפוחי עץ ודובדבנים חמוצים, שתשודך ליין הדגל - יער יתיר.

 

הערב יתקיים בחדר הפרטי של הביסטרו ב -13.12 בשעה 19:00. מדובר באירוע סגור למשתתפים המזמינים מראש. מספר המקומות מוגבל. עלות השתתפות לאדם - 200 ₪. לפרטים והזמנות: ליליות ביסטרו:  09-8853508, רחוב הנשר 1, פינת דרך ירושלים, רעננה.

 
 

יקבי רמת הגולן

 

השקת ירדן קברנה סובניון מכרם אל רום 2008

זהו הבציר החמישי שיקבי רמת הגולן מוציאים את ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום, והפעם משנת בציר 2008, שהוכתרה לא מכבר כשנת בציר מיוחדת ויוצאת דופן. היין מתווסף לסדרת יינות הכרם היחיד (single vineyard) של היקב, המביאה לידי ביטוי את המאפיינים המיוחדים של טרואר כל כרם וכרם. זהו יין ארומטי ומורכב, הניחן בגוף מלא ויתאים למגוון מנות בשריות. בעל פוטנציאל התיישנות ארוך. מחיר מומלץ לצרכן - 190 ₪.

 
גמלא סירא 2009, יקבי רמה"ג
גמלא סירא 2009, יקבי רמה"ג צילום: כפיר חרבי

השקת גמלא סירא 2009

יקבי רמת הגולן מרחיבים את סדרת הפרימיום "גמלא" ומשיקים בימים אלה, ובפעם הראשונה בתולדות היקב את גמלא סירה 2009, המיוצר מענבי סירה שגודלו והתאקלמו באופן ראוי לציון בכרמי היקב, שברמת הגולן הקרירה.  היין התיישן למשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי ומוכן לשתייה עם צאתו. בתנאי אחסון נאותים יישאר מהנה לשתייה במשך חמש עד שבע שנים משנת הבציר. מחיר מומלץ לצרכן - 75 ₪.

 

יקבי בנימינה

השקת יין ביכורים - B - יקבי בנימינה גאים להשיק זו השנה השביעית את יין הביכורים שלהם - "B"- Baby בנימינה. היין מושק בגאווה רבה, בסיומו של בציר מוצלח מאד. היין מורכב מ- 100% ענבי קריניאן - זן ענבים שמקורו בספרד. מקור הענבים ממספר כרמים של יקבי בנימינה, המיועדים מראש ליין זה. רוב הכרמים ותיקים, והייננים ליוו אותם משלב הזמירה ועד לבציר- להבטחת קבלת התוצאה הרצויה.

 

היין מיועד לשתייה בצעירותו, כשהוא מצונן מעט. הוא מפגין אופי פירותי ופירחוני קליל, בעיקר ארומת תות אדום. "B" 2011 יהווה מלווה נפלא למנות פתיחה קלות ולמאכלים אסיאתיים. כמו כן, על-מנת ליהנות מהיין במיטבו, יש ללגום ממנו בחצי השנה הקרובה, ומומלץ להגישו בטמפרטורה של 15-18 מעלות צלסיוס. מחיר מומלץ לצרכן - 29.90 ש"ח.

 

 
סיפורים עם שפם - שת"פ בין יקבי בנימינה למושבה
סיפורים עם שפם - שת"פ בין יקבי בנימינה למושבה צילום : יח"צ
 

שיתוף פעולה במופע המציג את סיפורה של בנימינה

במלאת 90 שנות התיישבות במושבה בנימינה,  מושק מופע ייחודי המספר את סיפורה -'סיפור עם שפם': שלושה בעלי שפמים, שגורלם ונפשם קשורים בסיפור הקמתה של מדינת ישראל ויישובה, מרגשים ומצחיקים את הקהל בסיפורי מעשיות- שכולם לקוחים מעולמם העשיר של החלוצים.

 

המופע מוצע כחלק מחבילת תיור במושבה הקסומה, הכוללת גם ביקור במוקדים מרכזיים במושבה, כמו: יקבי בנימינה, שהוקמו על בסיס מבניו של  מפעל הבשמים בתמיכת הברון רוטשילד, בית הראשונים, חוות הנוטרים, וסיור בסמטאותיה של המושבה עם מורת דרך, בת המקום.

 

במופע משתתפים: עמיצור כהן, בן 84, בן למשפחת חקלאים, מדריך בבית הראשונים ובתחנת הנוטרים, אריה זיתוני, בן 73, ילד אחרון שנולד לבני המייסדים, ראש מועצת בנימינה לשעבר  מוטי קירמאיר, בן 63, בן למייסדי נחלת ז'בוטינסקי, ראש מועצת בנימינה לשעבר.

 

המופע הבא יתקיים ביום שישי 20.1.12 בשעה 21:00. מחיר כרטיס כניסה: 50 ₪ (60 ₪ בערב המופע). מועדון אינדיקה- המושבה: רח' המלאכה, א.ת. בנימינה. להזמנת המופע וחבילת הבילוי הנוסטלגית במושבה בנימינה: עופר מנדלוביץ', במבי הפקות, bambi0505878278@gmail.com

 

יקב תבור

 
קברנה סביניון סדרת הר
קברנה סביניון סדרת הר צילום: יקב תבור

השקת סדרה חדשה: 'הר'

יקב תבור משיק את סדרת "הר" שתשווק ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות. שם הסדרה החדשה שם במרכז את האייקון המרכזי של היקב- הר תבור. הסדרה הינה הסדרה החברותית של יקב תבור. בסדרה זו יינות זניים אדומים ולבנים, כולם מענבים איכותיים שנבצרו מהכרמים של יקב תבור.

 

היינות משמרים את הארומות והטעמים המקוריים של הזן ממנו עשוי כל יין. כדי להעניק ליינות בשלות נוספת, מיישנים אותם למשך מספר חודשים במיכלים עם לוחות עץ (Staves) המעשירים ומעדנים אותם. היינות מוכנים לשתייה עם יציאתם לשוק ומתאימים לסגנון החיים המודרני, פותחים - שותים.

 

במסגרת הסדרה הושקו שלושה יינות חדשים: קברנה סוביניון, בציר 2010,  בעל גוף רך, נעים לשתייה המאופיין בארומה עדינה של שזיף, קסיס ופטל, מרלו, בציר 2010, יין בעל צבע אדום עמוק, גוף מאוזן, המאופיין בארומה של דובדבן ופלפל שחור גרוס, ושיראז, בציר 2010, יין בעל גוף מרוכך, טעמו עגול והוא מאופיין בארומה של פירות בשלים. טעמו העגול של היין הופך אותו לקל ונעים לשתייה. מחיר מומלץ לצרכן של שלושת היינות בסדרה: 45 ₪.

 

 
מחזקים את האיכות: שיטת מיון ענבים חדשה ביקבי טוליפ
מחזקים את האיכות: שיטת מיון ענבים חדשה ביקבי טוליפ צילום : יח"צ
 

יקב טוליפ

 

טכנולוגיה חדשה לייצור יינות היקב - בנוסף להשקעות השוטפות בכרמים ובציוד, החליטו השנה רועי יצחקי, הבעלים והמנכ"ל של יקב טוליפ, ותמיר ארצי, יינן היקב, להשקיע סכום רב בציוד וטכנולוגיה המאפשרים מערך מיון אשכולות וגרגירים יעיל ואיכותי.

 

ההשקעות החדשות מאפשרות שעם הגעת אשכולות הענבים לחצר היקב, הם מועברים דרך שורה של מסועים וממוינים. היינן מנחה את העובדים אילו אשכולות לא עומדים בסטנדרט, ואותם אשכולות מנופים ומוצאים מתהליך היצור. לאחר ניפוי האשכולות הפחות טובים, מפרידים את הענבים הבודדים מהאשכולות שנבחרו כאיכותיים, והגרגרים עוברים לשולחן מיון נוסף - בו ממיינים ענב ענב.

 

שילוב זה, של מערכת יקרה ועבודה קפדנית, מבטיח שבסופו של תהליך יכנסו למיכלי התסיסה אך ורק הענבים המובחרים ביותר והאיכותיים ביותר. "אין ספק כי מהלך זה יעלה את רף היינות בצורה דרמטית", מסר תמיר ארצי, יינן היקב.

 

יקב דלתון

 

הרחבת סדרת עלמה 

יקב "דלתון", שהחל כמפעל ציוני משפחתי, משיק את המהדורה הרביעית ל"עלמה" קברנה מרלו בלנד, ואת אחיותיה החדשות לסדרה- "עלמה" שיראז, מורברד, ויונייה בלנד, ו"עלמה" ויונייה ושרדונה בלנד.

 
יין מסדרת עלמה, יקב דלתון
יין מסדרת עלמה, יקב דלתון צילום: יח"צ

לפני כחמש שנים נולד הבלנד הראשון של יקב "דלתון"- "עלמה" שמו, המורכב מערבוב של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק. היין הפך במהרה לאחד היינות האהובים על מתוצרת היקב. חזונו של יקב "דלתון" מושתת על שימוש במגוון זנים, בנועזות וחדשנות,ביצירת סקרנות אצל הצרכן ופיתוח תעשיית היין בארץ. על פי החזון ובעקבות ההצלחה והביקוש הרב לעלמה החליט היקב להרחיב את סדרת העלמה המיוחדת המובססת על הרעיון של בלנדים איכותיים במחירים נוחים. טווח מחירים: 69-85 ₪.

 

יקב שאטו גולן

 

השקת יינות חדשים - בתחילת השבוע השיקו יקבי שאטו גולן את היינות החדשים שלהם באירוע במסעדת טוטו. בין היינות שהושקו:

 
יין טוריגה נסיונל שאטו גולן
יין טוריגה נסיונל שאטו גולן צילום: שאטו גולן

טוריגה נסיונל 2009 - יין זה הנו יין קינוח מחוזק המיוצר מטוריגה נסיונל - זן פורטוגזי שהובא לארץ ע"י שאטו גולן. יין מיוצר בשיטות המסורתיות של עמק הדואורו שבפורטוגל: הענבים נדרכים ברגל ותוססים באפן ספונטני, וכעבור ימים ספורים נסחטים במסחטת סל ומחוזקים בברנדי 79% המיובא ע"י שאטו גולן מ Cognac Ferrand שבצרפת. לאחר מכן שוהה היין בחבית גדולה למשך כשנה וחצי ומבוקבק.

 

גשם 2010 לבן - מורכב מ-43% גרנאש בלאן, 35% רוסאן ו-22% וויונייה, שנבצרו ידנית מוקדם בבוקר בכרם האורגני של שאטו גולן. הענבים נסחטו בשלמותם והמיץ תסס באפן ספונטני בחביות ישנות. לאחר כחצי שנה בחביות, עורבבו חלקיו השונים של היין והועברו לביקבוק. 13.5% אלכוהול.

 

גשם 2008 אדום - גשם הנו יין מבוסס גרנאש, המנסה בכל שנה מחדש ללכוד את ביטויו הייחודי והטהור ביותר של הזן באותו בציר. גשם 2008 מורכב מ 55% גרנאש, 40% סירה, 3% קריניאן ו- 2% מורבדר. הענבים נבצרו ידנית בכרמי שאטו גולן, עברו תהליך של תסיסה ספונטנית, והיין התיישן במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי גדולות בטרם בוקבק.14.8% אלכוהול.

 

יקב כרמי יוסף

 

השקת יינות חדשים - יקבי כרמי יוסף, בבעלות הייננים והאקדמאיים פרופסור בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב השיקו מספר יינות חדשים, ביניהם:

 

Bravdo שיראז 2009 -  100% ענבי שירז, שנבצרו מכרם יחיד בסוף ספטמבר 2009. היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ רובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. היין מוכן לשתיה וצפוי להתפתח היטב בבקבוק עד עשר שנים. יין הרמוני ועשיר בטאנינים רכים, מאופיין בצבע אדום עז, בטעמים פירותיים של שזיף אירופי ודובדבן שחור, מטובל בנגיעות של מנטה ופלפל, בעל סיומת ארוכה ונעימה. מחיר מומלץ לצרכן: 129 שקלים

 
קופאז' יקבי כרמי יוסף
קופאז' יקבי כרמי יוסף צילום: עמרי מרון

Bravdo קופאג' 2009 - יין יבש ללא סינון בעל גוף מלא וצבע אדום עמוק, עם גוון סגלגל. מאופיין ע"י סינרגיה עוצמתית של שלושת הזנים המרכיבים אותו - 40% ענבי קברנה פרנק, 33% ענבי שירז ו27% ענבי קברנה סוביניון. בעל ארומה מורכבת המכילה רמזים של פטל ושזיף. היין יוצר על טהרת ענבי היין שנבצרו בכרם שוסיוב הממוקם בכרמי יוסף על אדמה אבנית כבדה וגירית בשיפולי הרי יהודה באזור שמשון.

 

יקב צ'ילאג

 

יין קריניאן מגפנים בוגרות במהדורה מוגבלת

 
קריניאן יקב צ'ילאג
קריניאן יקב צ'ילאג צילום: יח"צ

יקב צ'ילאג הפיק בפעם הראשונה יין קריניאן זני במהדורה מוגבלת וממוספרת של 660 בקבוקים בלבד. הקריניאן הינו זן ותיק בישראל, ורק בשנים האחרונות, לאחר שהגפנים התבגרו והיבול ירד למינימום התחיל הקריניאן להראות את צידו האלגנטי. יין הקרניאן של צ'ילאג הינו יין בעל גוף ועומק המתאים למאכלים האופייניים לאגן הים התיכון. צ'ילאג קריניאן בציר  2009 מורכז מהזנים: 85% קריניאן 10% קברנה סוביניון 3% סירה ו-2% פטיט ורדו והוא מיועד ליישון ארוך. מחיר מומלץ לצרכן: 110 ₪

 

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

מתכון לטורטיה במילוי כבש

על היין האציל שמכינים עם פטריות

סיור יקבים באזור הכרמל

מתכון לפילה דניס על פירה עדשים

לכל אירוע יין משלו - מדריך

טיול יקבים באזור הגליל

ראיון עם סומלייה מסעדת ליליות

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.