אדומה שלי • מתכון לעוגת תותים

 
ניחוחות של בית
ניחוחות של בית צילום: תמי שיבק
 
עודכן 08:25 06/12/2011

רגע לפני שהמחיר שלהם יורד והשוק יהיה מוצף בסלסילות אדומות, תמי שיבק מכינה עוגת תותים מנחמת - כזו שהכי כיף לאכול כשבחוץ קר ובבית נעים וחמים

 
 
 
 
 

העוגה הזאת כנראה לא תשנה לכם את החיים. אורחים שיבואו ויקבלו פרוסה ממנה ליד הקפה לא יתעלפו ויתחננו למתכון. אם תגישו אותה כקינוח לארוחת ערב, אף אחד לא יכתיר אתכם כאהרוני הבא. ובכלל, לגמרי לא מומלץ לאפות אותה כרגע, כשהתותים כל כך יקרים.

 

ועכשיו, כשהמגרעות שלה הונחו על השולחן ואין בינינו סודות יותר, אני יכולה לגלות לכם שאני דווקא מאוד מחבבת את עוגת התותים הזו.

 

וזה לא שהיא עשתה לי את החיים קלים. הו לא. מצאתי את המתכון לפני כשלושה שבועות בבלוג חו"לי מוצלח שנקרא smitten kitchen ומיד התאהבתי. עיון מעמיק יותר בבלוג העלה שהכותבת, ד.פרלמן, מצאה אותו אצל מרתה סטיוארט. תותים, מרתה, מי צריך יותר מזה?

 

 
סוף סוף מתחילה העונה
סוף סוף מתחילה העונה צילום : תמי שיבק
 

לא יכולתי לחכות שהעונה של הפרי תתחיל. ואז, כשסוף סוף סלסילות של תותים התחילו לנקד באדום את הדוכנים בשוק, רכשתי לי שלוש במחיר מופקע, ואצתי רצתי למטבח. אמה מה? העוגה הראשונה שאפיתי הייתה כולה מפח נפש. היא נפלה. היא לא נאפתה דיה מבפנים. כל העסק הסריח מכישלון.

 

ובכל זאת החלטתי לא לוותר, ולאפות אותה שוב למחרת - גם כי מאז גיל 10 חלמתי על עוגות תות כמו אלו שקראתי עליהן ב"מרי פופינס", וגם כי התגובות למתכון (אצל מרתה ופרלמן) היו מעולות פלוס.

 

 
תותים עם סוכר, שמנת, על עוגה או סתם כך בלי כלום. טעים!
תותים עם סוכר, שמנת, על עוגה או סתם כך בלי כלום. טעים! צילום : תמי שיבק
 

הפעם כבר לא רצתי לשוק (זה מעייף) ובמקום זה רועי הביא סלסילה של תותים מהסופר. בזמן שהוא עשה קניות אני הגעתי לשתי מסקנות חשובות בכל מה שנוגע למתכון: 1. כשמרוקנים את הבפנוכו של התות, חייבים לעשות את זה כמו שצריך - ולהוציא את כל הלבן. אחרת התותים הכבדים שוקעים לתחתית התבנית, מה שהופך את העוגה לרטובה מדי, וגם ככה מדובר בעוגה לחה. 2. חייבים לייבש היטב את התותים לפני תחילת העבודה. תותים הם יצורים מלאי נוזלים, ואלה ילחלחו לכם את המאפה בין אם תרצו ובין אם לא.

 

 
טעימה עם או בלי אבקת סוכר
טעימה עם או בלי אבקת סוכר צילום : תמי שיבק
 
 

אז מה השורה התחתונה, אתם שואלים? לאפות את העוגה או לא? ובכן - אין סיבה לאפות אותה דווקא עכשיו, כשהמחיר של התותים בשמים. אבל בהמשך העונה, כשמחירם של הפירות יירד, ויתחשק לכם מאפה חמים, מלא בטעמים תותיים ריבתיים - אז לגמרי. זו עוגה משובבת לב גם במראה המשמח שלה וגם בטעמיה המתוקים, והיא תשדרג כל כוס קפה של בוקר או אחר צהריים.

 

עוגת תותים

תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ

 

צריך:

85 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (ועוד קצת לשימון התבנית)

כוס וחצי (190 גרם) קמח רגיל

כפית וחצי אבקת אפיה

חצי כפית מלח

כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר (כוס הסוכר מיועדת לבצק, 2 הכפות לפיזור על התותים)

ביצה אחת

1/2 כוס חלב

כפית תמצית וניל איכותית

450 גרם תותים מרוקנים, חתוכים לחצי לאורכם ויבשים

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה קטנה.
  • מרכיבים את וו הגיטרה במיקסר, ומקציפים את החמאה עם כוס הסוכר לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (בערך 3 דקות במהירות בינונית-גבוהה).
  • מורידים את המהירות, מוסיפים את הביצה, החלב והוניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבבים רק עד שהבצק הופך אחיד.
  • משטחים את הבצק בתבנית המשומנת, ומסדרים את התותים, כשצידם החתוך כלפי מטה. מסדרים את התותים כמה שיותר קרוב אחד לשני.
  • זורים את שתי כפות הסוכר הנותרות על התותים, ומכניסים לתנור.
  • אופים את העוגה במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-165 מעלות ואופים עד שהעוגה זהובה, וקיסם שננעץ בה יוצא יבש (אלא אם כן הוא ננעץ בתות, ואז זה בסדר שהוא לח). מניחים לעוגה להתקרר בתבנית, כמעט עד טמפרטורת החדר לפני שאוכלים. אם תכסו אותה, העוגה תישמר היטב עד יומיים.

 

 
תשדרג כל כוס קפה של בוקר
תשדרג כל כוס קפה של בוקר צילום : תמי שיבק
 

וכמה קטנות לפני שמתפזרים: אפשר להגיש לצד העוגה קצפת ממותקת מעט. אפשר גם להחליט שמפדרים אותה במעט אבקת סוכר לקישוט (לא צריך להתפרע, גם ככה מדובר במאפה מתוק). אפשר אפילו לפנק במעט רוטב תותים ליד העוגה. להכנת הרוטב פשוט קחו את התותים שנשארו לכם, ושימו בבלנדר. אחרי שהם הופכים למיץ טועמים, מוסיפים קצת לימון כדי לשמר אותם, וטיפה סוכר אם יש צורך. מערבלים שוב ואז מסננים את התערובת במסננת דקה. את הרוטב שמתקבל שומרים במקרר עד יומיים.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לג'בטות מושלמות

מקומות לאכול בהם בניו-יורק

מתכון למרק פלפלים צהובים

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון לעוגיות חמאה במילוי ריבה

מתכון לעוגת גבינה ופירורים

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד

מתכון לעוגת תפוחים בחושה

מתכון לחיתוכיות פקאן

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.