מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

 
מלאה בכל טוב
מלאה בכל טוב צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:18 07/12/2011

היא אמנם נראת פשוטה (והיא אכן קלה להכנה) אבל בתוך תוכה היא מחביאה שוקולד, שקדים וכמובן בננות שמדיפות ריח משגע ורכות ממכרת. עכשיו כל מה שנותר זה לתת לגשם לעצב תפאורה בחלון ואתם מסודרים

 
 
 
 
 

אני בחורה של חורף. תנו לי ברד עוצמתי, שלג קטיפתי, וגשם שמתדפק על חלוני, ואני ומאושרת. אני אוהבת את הקור העז הזה, שמגיע ישר לפנים, כשכל הגוף עטוף בשכבות של בגדים חמים ונעימים, ורק הפנים מציצות מבעד לכובע צמר. מבחינתי אין על חורף אמיתי, כזה עם גשם של ממש ולא סתם טפטופים קצרים וחסרי משמעות. בארץ לצערי החורף מסתכם בדרך כלל בכמה טפטופים קצרים, קור רגיל, ובעיקר נגמר אחרי חודשיים בערך, ומוחלף בקיץ בלתי נסבל.

 

מבחינתי ריח של חורף זה לא רק ריח הגשם הראשון, בו אני ממלאה את אפי ברגע שהוא מגיע, אלא גם ריח של עוגת בננות עשירה ומנחמת, שמפזרת ריח חם ונעים ברחבי הבית. זוהי עוגה בחושה פשוטה, נפלאה ומלאה בכל טוב; בננות, שוקולד, שקדים וקינמון. כמה שהיא נראית פשוטה וסתמית אפילו, היא נהדרת וקשה שלא להתאהב בה מהביס הראשון. כשגשם בחוץ, ולא רוצים לצאת מהבית, זוהי הנחמה האולטימטיבית, לצידה של כוס תה מהביל.

 

עוגת בננות עם שקדים, שוקולד וקינמון
2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

3 בננות גדולות, מרוסקות במזלג

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/5 כוס) סוכר חום כהה
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן צמחי
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
210 גרם (1.5 כוס) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
60 גרם שקדים מולבנים טחונים
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר

2 כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה גדולה מניחים יחד סוכר לבן, חום ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את הקינמון, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לטרוף במרץ עד שאחיד.
  • מוסיפים את הבננות וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד צ'יפס, ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית, עד שאין יותר שאריות קמח לא מעורבב.
  • מעבירים את התערובת לשתי תבניות, ומפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר דמררה.
  • אופים כ35-40 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

 
קשה שלא להתאהב בה מהביס הראשון
קשה שלא להתאהב בה מהביס הראשון צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • העוגה טעימה ביותר כשהיא טריה-טריה. למרות זאת ניתן לשמור אותה (עטופה היטב כמובן) במקרר עד חמישה ימים. מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר ולא קרה לחלוטין.
  • ניתן להקפיא את העוגה המוכנה עד כחודש (מכוסה היטב).
  • אם לא אוהבים שוקולד אפשר להמיר באגוזים קצוצים (מלך או פקאן ילכו נהדר עם טעם הבננה).
  • מומלץ לא לותר על הסוכר מעל העוגה, הוא לא רק מוסיף יופי, אלא גם יוצר שכבה קריספית וטעימה מאוד.

 

רגע לפני שאתם רצים למטבח, אל תשכחו להכנס לעמוד הפייסבוק של נטלי

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.