מתכון לבצק פיצה במילוי גבינות ותרד

 
מתחסל בצ'יק
מתחסל בצ'יק צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:21 08/12/2011

במקום לפתוח את הבצק ולהפוך אותו לפיצה מסורתית, חיהל'ה עוטפת איתו תרד וגבינות שנמסות ומתמזגות במהלך האפייה

 
 
 
 
 

הרעיון ניקר לי כבר זמן רב. פיצה אוהבים? כן, תרד וגבינות אוהבים? כן, אז מדוע לא לשלב בינהם? הפעם החלטתי ללכת על רעיון מיוחד - לא עוד פיצה פתוחה רגילה, אלא בצק ממולא וסגור כך שיקבל מעטפת פריכה ובתוכה המלית. הייתה לי תחושה שהשילוב ילך נהדר, ואכן כך היה והתוצאה עלתה על הדמיון. באותו יום שהכנתי את המאפה (הענק יש לציין) הכל נאכל. מה זה נאכל? נחטף.

 

המאפה נאפה על אבן שמוט הנותנת אפקט של אפייה בטאבון, למי שאין מומלץ לקנות ולהניח באופן קבוע בתחתית התנור, לא שוטפים אלא מברישים את האבן ובמשך הזמן, כשהאבן מתכסה בחתיכות פחם, הדבר רק מוסיף לאפקט ולטעם כמובן. עלי לציין שגם אפייה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בחלקו התחתון של התנור, יהא מוצלח ועוד המלצה, כדאי שתהיה לכם מרדה לפיצה (מעין שפכטל גדול) בעזרתה תכניסו ותוציאו את המאפה מהאבן.

 
מניחים לבצק לתפוח
מניחים לבצק לתפוח צילום: חיה אילונה דר

תרד וגבינות במעטפת בצק פיצה

 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח פיצה

3 כפות שמן זית

25 גרם שמרים טריים /ואו כף שמרים יבשים

כף סוכר דמררה

כפית מלח

1 ו-3/4 כוסות מים מהברז (ויתכן מעט יותר)

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר פרט למלח ולמים, מערבבים מעט ידנית.
  • מרכיבים את מוט הלישה ומזליפים בהדרגה את המים, מערבלים 10 דקות ומוסיפים את המלח לאחר כ-3 דקות.
  • במידת הצורך מוסיפים מעט מאוד מים, עד היווצרות בצק נעים למגע יד.
  • מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד להתפחה.
  • בינתיים מכינים את המלית.

 

מצרכים להכנת המלית:

200 גרם תרד קפוא מופשר/ואו טרי

שמן זית לטיגון

2 שיני שום קלופות וממועכות

קורט מלח

100 גרם פרוסות גבינת קשקבל

50 גרם גבינת פטה מפוררת

  

אופן הכנה:

  • מטגנים את השום עם מעט שמן, מוסיפים את התרד ומערבבים מעט, מוסיפים את המלח ומשהים בצד.
  • לאחר שהבצק תפח תפיחה כפולה כשעה, מוציאים מהקערה וטופחים על הבצק עם האגרוף (להוצאת האוויר).
  • מאבקים משטח רידוד ומרדדים את הבצק דק ככל שניתן ופותחים עלה בקוטר 35 ס"מ לערך.
  • מסדרים את התרד על חצי מהבצק, מעל מפזרים את הפטה ומסדרים את פרוסות הגבינה.
  • מרימים את צד הבצק הריק, מניחים על המילוי ומהדקים את מקום החיבור של שני הצדדים.
  • מורחים על הבצק שמן זית וזורים מלח גס.
  • מתפיחים שוב להתפחה כפולה כחצי שעה ומניחים על אבן שמוט.
  • אופים כ-20 דקות לערך, עד הזהבה.

 

 
כל הדרך למאפה המושלם
כל הדרך למאפה המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.