מתכון לעוגת מוס שוקולד וקרם ברולה תפוזים

הדפס
 
איך לא חשבו על זה קודם
איך לא חשבו על זה קודם צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:55 09/12/2011

שילוב של קרם ברולה בתוך העוגה (ללא צורך בבישול), יוצר מרקם מיוחד וחגיגי. תוסיפו לזה שידוך קלאסי בין תפוזים לשוקולד מריר והרי לכם קינוח מנצח

 

מצרכים לקרם הברולה:

125 מ"ל שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מ-1/2 מתפוז

1/2 כוס סוכר

6 חלמונים

1/2 עלה ג'לטין

 

למוס השוקולד:

250 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

6 חלבונים

50 גרם סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה

 

לבסיס:

עוגת ספוג שוקולד מוכנה (מתכון בהמשך)

 

לציפוי:

75 מ"ל שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנת קרם ברולה:

  • מביאים שמנת מתוקה עם קליפת תפוז לסף רתיחה.
  • מערבבים היטב את הסוכר והחלמונים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים מעל את שמנת מתוקה תוך כדי השוואת טמפרטורה.
  • מניחים את התערובת על גבי סיר עם מעט מים חמים ("בן מרי") וממשיכים לערבב עם מטרפה ידנית על גבי האש עד להסמכת התערובת (עד 5 דקות בישול).
  • מוסיפים לתערובת את הג'לטין.
  • יוצקים את התערובת לתוך רינג בקוטר 19 ס"מ או בתבנית אלומיניום בקוטר 19 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד. מכניסים להקפאה.

 

מוס שוקולד והרכבה:

  • ממיסים שוקולד מריר וחמאה ומערבבים עד אחידות.
  • מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
  • מקפלים פנימה את השוקולד והחמאה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה "הקצפה רכה" (80% הקצפה) ומקפלים את שאר התערובת פנימה.
  • הרכבת העוגה: מניחים בתבנית את עוגת הספוג-שוקולד.
  • יוצקים על הבסיס ממוס השוקולד עד 1/3 גובה התבנית.
  • מניחים מעל את קרם הברולה במרכז.
  • משלימים ביתרת המוס שוקולד ומכניסים למקפיא לשעה.
  • הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת ויוצקים מעל העוגה לציפוי.

 

 

עוגת לייקך שוקולד (לבסיס)

 

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

5 ביצים מספר 1 בטמפרטורת החדר

150 גרם סוכר
קורט מלח

 140גרם קמח

1 כף גדושה אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

3 כפות שמן קנולה

 

אופן הכנה:

  • מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ 10-דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  • מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים.  
  • מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית,  מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.  
  • מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
  • פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל 4-שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת.  עוטפים בשתי שכבות של ניילון נצמד ושומרים במקפיא עד 3 שבועות.

 

לתכנית המלאה >>

 

כל המתכונים מהתכנית:

טראפלס שוקולד על מקל

קאפקייקס שוקולד

עוגת שוקולד לילדים

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.