מתכון לריבועי לימון ממכרים

 
שילוב מצוין של חמיצות מתקתקה - ריבועי לימון
שילוב מצוין של חמיצות מתקתקה - ריבועי לימון צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:03 11/12/2011
חיה אילונה דר

חיהל'ה מתוודה על אהבתה לטעם החמוץ ומכינה ריבועי לימון מתקתקים על בצק פריך, שאפשר להגיש חמימים או קרים

 
 
 
 
 

אתחיל עם וידוי אישי הנוגע לטעמי באוכל. אני מאוד אוהבת חמוץ, בין אם אילו פירות חמוצים, גלידות, שילוב של לימון כבוש בתבשילים ועוגות לימון למיניהן כטארט לימון, טארט לימון עם קצף, מוס לימון, ועוגות לימון בחושות. כבר העליתי עוגת לימון בחושה לבלוג, שגררה תגובות נלהבות והן העדיפות עלי מכל שוקולד או גבינה. אני רואה תמונת לימון וכבר חשה בטעם החמצמץ וריר דמיוני נוטף לו. אגב, שמעתי מרבים שמדובר באמצעי פסיכולוגי שברגע שרואים לימון כאילו חשים בטעמו.
 

הפעם, כיאה למדור, אשתף בריבועי לימון נפלאים שהכנתם מהירה, אפיית חלק תחתון מהיר ואפייה נוספת עם ציפוי הלימון. נהדר לאכול את העוגה חמה אך גם כאשר היא מתקררת היא פשוט נהדרת. תוך שעה מרגע התחלת המאפה תוכלו כבר לטעום ממנו.

מתכון לריבועי לימון
תבנית מרובעת 20*20

 

מצרכים לבסיס:
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח
125 גרם חמאה
200 גרם (כוס) סוכר

ציפוי לימון:
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
לימון גדול 

מעט אבקת סוכר לעיטור המאפים 

 

אופן הכנה:

  • להכנת הבסיס: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • במעבד מזון מערבבים את הקמח והחמאה עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים את הסוכר וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק.
  • מהדקים לתחתית התבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

 

 
מסדרים את הבצק על התבנית
מסדרים את הבצק על התבנית צילום : חיה אילונה דר
 
  • בזמן שהבסיס בתנור, מכינים את הציפוי: מגררים בעזרת מגררת דקה או מיקרופלין את גרידת הלימון, חוצים אותו וסוחטים את המיץ.

 

 
מגררים לימון - חשוב לגרר את החלק הצהוב בלבד. הלבן מריר ולא טעים
מגררים לימון - חשוב לגרר את החלק הצהוב בלבד. הלבן מריר ולא טעים צילום : חיה אילונה דר
 
  • במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הגרידה ומיץ הלימון ויתרת המצרכים.

 

 
ציפוי לימון מוכן לעבודה
ציפוי לימון מוכן לעבודה צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מעבירים את המלית על הבסיס האפוי ומישרים.

 

 
מסדרים את ציפוי הלימון על המאפה
מסדרים את ציפוי הלימון על המאפה צילום : חיה אילונה דר
 
  •  אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.

 

 
כל מה שנשאר הוא לחתוך לריבועים
כל מה שנשאר הוא לחתוך לריבועים צילום : חיה אילונה דר
 
  • נותנים למאפה להצטנן כשעה, חותכים לריבועים ומאבקים עם אבקת סוכר מעל.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה הכנסו לבלוג יופי במטבח

 

מחפשים עוד מתכונים מהירים להכנה? נסו את אלה:

עוגת אפרסקים בצ'יק

לביבות פאפאנש

מיני סברינות

פשטידת בצל

מטבוחה פיקנטית

תבשיל קציצות ואורז

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.