יום כתום • מתכוני תפוזים

 
עסיסיים, מלאים בויטמנים וטעימים בטירוף
עסיסיים, מלאים בויטמנים וטעימים בטירוף צילום: flickr muffet
 
עודכן 11:49 11/12/2011

עונת החורף היא הזמן הטוב ביותר להכניס את הפרי העסיסי למטבח ולהכין ממנו מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. מכבדי עוף עם מייפל ותפוזים ופילה בקר ברוטב חמצמץ ועד סורבה תפוז ביתי

 
 
 
 
 

כבד עוף ברוטב מייפל ותפוזים

שילוב מנצח בין הטעם המעושן של החזה אווז, המרקם הנימוח של הכבד והחמצמצות המרעננת של התפוז.

 

מצרכים:

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט

200 גרם כבד עוף חתוך לקוביות

50 גרם חזה אווז מעושן - חתוך לקוביות

1 תפוז (לקישוט)

2 כפות מייפל

מלח

פלפל לפי טעם

 

אופן הכנה:

  • חותכים את חזה האווז לקוביות.
  • מטגנים את הכבד למשך כשלוש דקות ומוסיפים את קוביות חזה האווז, המייפל, מיץ התפוזים , מלח ופלפל.
  • מבשלים על אש נמוכה למשך 3-4 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך. 
  • מקשטיםעם פלחי תפוזים.

 

 
כבדי עוף ברוטב תפוזים ומייפל
כבדי עוף ברוטב תפוזים ומייפל צילום : בועז לביא
 

פילה בקר ברוטב תפוזים

הקפידו לא לצלות את הבשר יותר מדי כדי שלא יתייבש.

 

מצרכים:

8 מדליוני פילה

חצי כוס ציר עוף

רבע כוס מייפל

כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

מלח

פלפל לפי טעם

תפוז לקישוט

 

אופן הכנה:

  • צולים את הבשר לפי מידת עשייה רצויה.
  • מרתיחים את המייפל עם ציר העוף במחבת עמוקה נפרדת יחד עם מיץ התפוזים.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים למשך 3-4 דקות.
  • מוסיפים את הבשר ומשאירים על אש נמוכה למשך כדקה, עד לקבלת מרקם סמיך.
  • מניחים על צלחת ומקשטים עם פלחי תפוז.

 

המתכונים באדיבות אינדיאנה גריל בר.

 

 
פילה בקר ברוטב תפוזים
פילה בקר ברוטב תפוזים צילום : בועז לביא
 

סורבה תפוזים

טעם הדרי דומיננטי בלי הכבדות של השמנת.

 

מצרכים:

1 ו-1/2 כוסות סוכר

1 כוס מים

750 גרם תפוזים, מגולענים ומפולטים

2 לימונים

קליפה מחצי תפוז

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עם קליפת התפוז עד שהסוכר נמס. 
  • מערבלים בבלנדר את הפרי. 
  • סוחטים את הלימון (מקפידים שלא ישארו חרצנים).
  • מערבבים את סירופ הסוכר עם מיץ הלימון ותערובת התפוז. 
  • אם יש מכונת גלידה ביתית מכניסים למכונה. אם אין, לוקחים כלי מנירוסטה ומכניסים את התערובת. מכסים ומכניסים למקפיא.
  • מערבבים כל חצי שעה במשך 6 שעות עד למרקם נימוח. 
  • מגישים עם בזיליקום או נענע.

 

המתכון באדיבות גלידריית cono. סניפים בזכרון יעקב - רחוב המייסדים 16, חיפה - מרכז זיו בשכונת נווה שאנן ובקרוב מאוד סניף אור עקיבא - קניון אורות וסניף תל אביב - בוגרשוב 46.

 

 
סורבה תפוזים ביתי
סורבה תפוזים ביתי צילום : ניצן זוהר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.