24/7 - מסעדת רגב פורשת כנפיים • פרק 17

 
הצוות המנצח של מסעדת רגב
הצוות המנצח של מסעדת רגב צילום: יח"צ
 
עודכן 19:33 11/12/2011

רגע אחרי שפתחה את דלתותיה, מסעדת רגב והשף יואב בר מקבלים את פניהם של העיתונאים. וגם: איך משחררים את הבייבי עליו עבדת במשך שנה וחצי. טור אישי

 
 
 
 
 

השבוע נפתח במסיבת עיתונאים במסעדת "רגב" בהיכל התרבות, שבה אני היועץ הקולינרי ולה בניתי את התפריט. המקום מהווה שילוב ייחודי של בית קפה-מסעדה-בר והוגדר כמסעדת בילוי הפתוחה 24 שעות 7 ימים בשבוע.

 

החידוש המרענן של רגב, בשונה ממה שראיתי עד היום, הוא שבבר יש מסוע שעליו מונחות המנות והאורחים יכולים לקחת את מה שיבחרו. קצת כמו המסוע של הסושי אבל הפעם יהיו שם מנות ים תיכוניות עם המון דגים, מאכלי ים וחומרי גלם עונתיים - קטע מדליק וכייפי.

 

את הפרויקט הזה אני מלווה כבר שנה וחצי ביחד עם נחי לאור הבעלים של אפרופו לשעבר ושי רגב אשר זיהה את הפוטנציאל העסקי של המקום וחבר לנחי וביחד הקימו את המיזם הייחודי ופתחו אותו ממש סמוך לפתיחת הבימה לאחר השיפוץ.

 
נגיעה ים תיכונית
נגיעה ים תיכונית צילום: אנטולי מיכאלו

יחד איתי במיזם גם יופיעו בתפריט מנות ממטבחו של נחי אלקין ממושב רמות, המביא איתו את ניחוחת הבישול הכפרי, המסורתי והשורשי והקינוחים שיצרה נאווה בן יקיר, קונדיטורית ידועה שבנתה קינוחים למסעדות שונות בינהן רשת ג'ירף.

 

כשפגשתי את נחי לראשונה וישבנו אצלי במסעדה לקפה, היו לו המון רעיונות שעלו במהלך השיחה לגבי הקונספט שהוא מחפש. לאט לאט בשיחה התגבש הרעיון של בילוי 24/7 עם תפריטים משתנים במהלך היום, החל מהבוקר ועד הלילה כשלאחר הצהריים הוקדש תפריט מיוחד כמו באנגליה high tea המוגש במלונות היוקרה בלונדון וכולל חמש צלחות שונות שכוללות מנות מתאימות לאחר הצהריים עם תה או קפה ומוגשות במתקן מלכותי וקנקן מקסים.

 

 

יוצאים לדרך

ביום שני היתה הפתיחה, 20 עיתונאים בכירים הופיעו באחת עשרה בבוקר לפתיחת המקום. אני, שכבר עבדתי במטבח מהשעות המוקדמות של הבוקר, הכנתי יחד עם הצוות את המנות שיוגשו למוזמנים.

 

במהלך מסיבת העיתונאים, לאחר ההסברים והנאומים, התחילו לזרום מנות מהמטבח מכל התפריטים שיוגשו במסעדה במהלך 24 השעות - מנות מהבר, מתפריט הערב, ממטבחו של נחי אלקין שעמל גם הוא על המנות שלו וכמובן אי אפשר בלי הקינוחים של נאווה שהוציאה ממבחר הקינוחים שיוגשו במסעדה.

 

אבל רגע לפני שסיימתי לענות על שאלות העיתונאים, נזכרתי לפתע שבעצם לא הצגתי את השף התפעולי של המסעדה, דוד גולדווסר, בעצם הוא ולא אני עומד להיות האחראי על התפריט מהיום והלאה כשאצא מפה. דוד הוא שף מנוסה שעבד  במסעדות רבות בינהן "פסטיס" הידועה.

 

 
שנה וחצי של עבודה מאחורי הקלעים
שנה וחצי של עבודה מאחורי הקלעים צילום : אנטולי מיכאלו
 
 

סיימתי את מסיבת העיתונאים בהרגשה מעורבת, מצד אחד אני אמור לשמוח על לידתו של תפריט חדש ומצד שני לא אני זה שיוציא אותו ואני מפקיד אותו בידיים אחרות. זה תפקידו של היועץ הקולינארי, לייעץ, לבנות תפריט, ללמד וללכת הלאה וזה בהחלט תחום שונה ממה שאני עוסק בו במסעדה שלי, שם אני מבשל ואחראי לתפריט שלי כל יום. כנראה שאצטרך להתרגל להחליף כובעים ולהרגיש איתם נוח כל פעם מחדש.

 

לטורים הקודמים של השף המכשף:

הפסקה במירוץ החיים

לפעמים חלומות מתגשמים

עונת החמין והקרמבו

מרק מבית אמא

אבא, מה נאכל היום

להוציא ת'מיץ

עונת הזיתים

ספורטי שף

שוק הכרמל ושאר הירקות

דור ההמשך

 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.