חנוכה בבית אמא • שף-קונדיטור בן עמי ברתיני שביט

 
הקונדיטור בן עמי ברניתי שביט
הקונדיטור בן עמי ברניתי שביט צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:35 12/12/2011
עֹז תלם

הוא מכין עשרות אלפי סופגניות בקונדיטוריה אבל כבר שנים שלא אכל את הפחמימה המטוגנת. רגע לפני שחנוכה מגיע, השף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט מספר על אוסף הסביבונים של המשפחה והמסורת להדליק נרות עם הילדים. וגם: מתכון לסופגניה קלאסית. פרויקט מיוחד

 
 
 
 
 

השף קונדיטור בן עמי ברניתי שביט מכיר את הסופגניות מקרוב. עוד לפני שחשב להקים קונדיטוריה, נהגו הוא ואחיו מדי שנה להתפנק על סופגניות מתוצרת משפחתית. כיום לקונדיטוריה שלו, הנושאת את שמו הפרטי, יש שישה סניפים ברחבי הארץ.

 

איך ציינתם את חנוכה בבית אמא?

הדלקנו נרות, והיה טקס קבוע שבו אכלנו את הסופגניות שהכינה סבתא זהבה. תמיד היינו (אני ואחיי) מקבלים דמי חנוכה ומתנות בנר הראשון ותמיד הייתה התרגשות גדולה סביב זה. את מתכון הסופגניות של סבתא הכנו בקונדיטוריה עד לפני שנה.

 

איך אתם מציינים את חנוכה בבית?

יש לנו מסורת שנמשכת כבר הרבה שנים - אנחנו אוספים את הילדים (בת 27, ובני 18 ו-16 וחצי) וכל פעם עושים הדלקת נרות עם משפחה אחרת של חברים. כל משפחה באה עם חנוכייה משלה ויש לנו אוסף סביבונים מכל העולם וזה נחמד לראות איך כולם (מבוגרים וילדים) משחקים איתם.

 

אלו דברים מיוחדים אתם מכינים בקונדיטוריה לכבוד החג?

אנחנו מכינים סופגניות 'חזרה למקורות' - במילוי של קונפיטורה מפרי אמיתי ולא מילויים 'מפונפנים'. מעבר לסופגניות, אנחנו מכינים לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ועוד שני סוגים של לביבות אפויות, עם מנגולד ועם בטטה. וכמובן שיש גם את הפשטידות והקישים שאנחנו מכינים במהלך כל השנה.

 

מה אתה מעדיף, טיגון בשמן או אפייה בתנור?

אפייה, בלי לחשוב בכלל.

 

לביבות או סופגניות?

סופגניה אפויה מבצק בריוש (בצק שמרים עתיר בחמאה) במילוי קרם וניל.

 

כמה סופגניות אתה אוכל מדי חג?

המון שנים לא אכלתי בכלל, היום אני אוכל ספגניה אחת או שתיים, לא יותר".

 

וכמה סופגניות אתם מכינים בקונדיטוריות?

הפסקתי לספור.. עשרות אלפים.

 

מה המנה הכי מושחתת שיצא לך להכין/לאכול?

העוגות שלי דיי מושחתות גם ככה. ליומולדת של הבן אני מכין מדי שנה פחזניות במילוי קרם וניל או קצפת, ששוחות במרק של שוקולד.

 

 
סופגניה קלאסית של בן עמי
סופגניה קלאסית של בן עמי צילום : דניאל לילה
 

מתכון לסופגניות קלאסיות

(30 סופגניות)

 

מצרכים:

1000 גרם קמח

100  גרם סוכר

כפית מלח

2 ביצים גדולות

300 מ"ל מים

100 גרם חמאה/מרגרינה

2 כפות ברנדי

כף גרידת לימון (אופציונאלי)

כף תמצית וניל

60 גרם שמרים טריים

 

שמן צמחי, לטיגון עמוק

 

אופן הכנה:

  • לקערת מערבל מזון עם וו לישה יוצקים, לפי הסדר: מים, ברנדי, ביצים, תמצית וניל, קמח, סוכר, מלח, וגרידת לימון.
  • מערבבים עם וו הלישה עד שהחומרים מתלכדים לבצק. מפוררים את השמרים הטריים לתוך התערובת ולשים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
  • מוסיפים את החמאה/מרגרינה בחתיכות קטנות ומערבלים עד שנספג בבצק.
  • מניחים את הבצק  בצד לרבע שעה. מחלקים לכ-30 חלקים של כ 50 -55 גרם ומעצבים את החלקים לצורת כדור.
  • מניחים על נייר אפיה משומן במרווחים שמאפשרים תפיחה, מברישים את הבצק בשמן ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח - למשך כשעה וחצי עד שעתיים, תלוי בחום הסביבה.
  • כשהבצק תפח, מחממים שמן עמוק בסיר לחום 160 מעלות (ניתן להשתמש במדחום סוכר). כשהשמן חם מניחים את הסופגניה בתוך הסיר כשחלקה העליון כלפי מטה, ומטגנים כ- 2.5 דקות עד להזהבה. הופכים ע"י נגיעה בקצה הסופגניה ולטגן עוד כ 2.5 דקות.
  • מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן. כשהסופגניות מתקררות מזריקים להם את המילוי שאוהבים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים? נסו את אלה:

ריבועי לימון ממכרים

עוגת תפוזים ומייפל

טארט לימון קלאסי

מיני סברינות

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

עוגיות חמאה

עוגת שוקולד בחושה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.