לביבות תפוחי אדמה וחציל קלוי

 
שילוב של שני ירקות אהובים - לביבות תפוח אדמה וחציל קלוי
שילוב של שני ירקות אהובים - לביבות תפוח אדמה וחציל קלוי צילום: צח טייר
 
עודכן 05:20 14/12/2011

לא אוהבים טיגון עמוק? לביבות תפוחי אדמה, חציל וגבינה בולגרית, שמטגנים קודם עם מעט שמן ומסיימים בתנור, כדי לקבל את המירב משני העולמות

 
 
 
 
 

6 מנות

 

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בגודל בינוני,  מגורדים במגרדת

חציל גדול

חופן בזיליקום טרי, קצוץ

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת

כוס קמח

3 ביצים טרופות

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

 

מעט שמן זית

 

אופן הכנה:

  • קולים את החציל על אש גלוייה או בתנור לוהט עד שהשחים מכל הכיוונים. נותנים לו להתקרר וקוצצים את התוכן.
  • מערבבים את תפוחי האדמה  המגוררים והחציל ביחד ומניחים בתוך מסננת ל10 דקות כדי להגיר נוזלים מיוצרים.
  • מערבבים יחד בקערה עם שאר החומרים ומתבלים במלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט .
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ובעזרת שתי כפות מניחים מהמילוי ומשטחים מעט .
  • מטגנים עד להזהבה קלה ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות נוספות עד שהלביבה מוכנה לגמרי מבפנים.
  • להגשה מפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.

 

המתכון באדיבות שף מיקי סוויסה למסעדת לונה

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק בצל מוקרם

סלט עגבניות וגבינת פטה

גלילות חציל קלוי במילוי גבינות

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.