מתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים

 
ריחות של טיגונים באויר
ריחות של טיגונים באויר צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:08 14/12/2011

תדמיינו סופגניה שמנמנה וחמימה שעוטפת קצפת אוורירית ותותים טריים. שלמות או לא שלמות? וגם: יש לכם שאלות בנושא אפייה? מהיום יש לכם את מי לשאול

 
 
 
 
 

שוב הגיעה התקופה הזאת בשנה. ריחות הטיגון האינסופיים עוטפים כל פיסת רחוב קטנטנה וחג האורים מתקרב אלינו בצעדי ענק. בכל שנה אני מתלבטת ביני לבין עצמי אם אני בעצם אוהבת סופגניות או לא. מצד אחד אי אפשר להתעלם מהריח המהמם של סופגניה חמה ומתוקה, מצד שני הקלוריות והצרבת שמגיעה מיד אחרי האכילה גורמות לי לותר ברוב המקרים על התענוג.

 

למרות הכל אני לא יכולה להתחמק מלהכין סופגניות בתקופה הזאת. לא בגלל המקצוע, אלא פשוט כדי לדעת שהאנשים שאני אוהבת אוכלים סופגניות טריות שטוגנו בשמן שלא מוחזר אינסוף פעמים. הסופגניות הבאות קצת שונות מהמסורתיות עתירות הריבה ואבקת הסוכר. מגישים אותן חמימות עם קצפת טרייה ותותים טריים. כמה שזה נשמע פשוט - הן יוצאות טעימות בטירוף ופשוט יפהפיות.

 

סופגניות עם קצפת ותותים
20 סופגניות קטנות

 

מצרכים:

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
75 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
150 מ"ל (3/4 מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים
קורט מלח
כף רום
תמצית וניל לפי הטעם

 

ציפוי רויאל:
כף גדושה מאוד אבקת סוכר
חצי כפית מים

תותים לקישוט

 

אופן הכנה:

  • הכנת הסופגניות: במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים (אין צורך לעשות ראש עיסה עם השמרים) ומעבדים יחד עד קבלת בצק אחיד, מבריק וגמיש. הלישה אורכת כ8-10 דק'.
  • מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח כשעה - שעה וחצי.
  • מחלקים את הבצק ל35 חלקים, ומכדררים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים במרווחים (!) על תבנית משומנת (בלי קמח בכלל). מניחים להתפחה נוספת (כחצי שעה - שעה(.
  • מחממים בסיר שמן עמוק (כ-4 ס"מ גובה צריך להספיק), עד שהשמן מגיע לטמפ' של 170 מעלות. במידה ואין לכם מדחום השיטה לבדוק היא פשוט להניח כף עץ בתוך השמן: במידה ונוצרות בועיות קטנטנות מסביב לכף, השמן חם מספיק. אם הבועות גדולות מדי השמן חם מדי, ויש להנמיך את האש.
  • מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות. מניחים על נייר סופג (הרבה נייר סופג), מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני המילוי.
  • הכנת הקצפת: מניחים בקערה שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • רויאל אייסינג: בקערית קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר ומים עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד. במידת הצורך מוסיפים עוד אבקת סוכר.
  • חוצים את הסופגניות לשתיים, וממלאים אותן בקצפת בעזרת שק זילוף.
  • מעל כל סופגניה מורחים מעט רויאל אייסינג ומניחים חצי תות.
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

 
הזדמנות מצוינת להנות מקינוח יפייפיה ומושחת
הזדמנות מצוינת להנות מקינוח יפייפיה ומושחת צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • בצק הסופגניות יוצא די רך, אך לאחר תפיחה ניתן לעבוד איתו בקלות.
  • מומלץ לשמור את הסופגניות בקירור.
  • אפשר כמובן למלא את הסופגניות במליות מסורתיות יותר: ריבה, שוקולד ועוד.
  • אם רוצים להשקיע מאוד, אפשר להכין גם קרם פטיסייר ולמלא את הסופגניות איתו.
  • חשוב לא לותר על הרום בבצק, משום שהוא גורם לסופגניות לספוג קצת פחות שמן במהלך הטיגון.

 

אתם שואלים - עוגיו.נט עונה

הבצק לא תפח לכם? העוגה נפלה אחרי האפייה? לא בטוחים מה זה מחית וניל? החל מהיום תוכלו לשלוח את השאלות שלכם ובקרוב יעלו התשובות למדור המתוקים של נטלי. מעכשיו אין תירוצים למה לא הכנתם עוגה לאירוע.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.