מתכון לקיש אגסים, גבינה כחולה ופיסטוקים

 
קיש אגסים וגבינה כחולה
קיש אגסים וגבינה כחולה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:06 16/12/2011

שילוב של מתוק ומלוח במאפה אחד יוצרים קיש מיוחד ומרשים שהולך נהדר לצד סלט ירוק

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

280 גרם קמח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

10 גרם סוכר

5 גרם מלח

60 גרם מים קרים

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ הדרים

 

למלית:

4 אגסים קלופים ופרוסים לשישיות

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים בגודל XL

1 חלמון

100 גרם גבינת בורסאן

100 גרם גבינה כחולה

2 גרם מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

50 גרם פיסטוקים קצוצים גס

 

לקישוט:

פרוסות אגס

 

אופן הכנת הבצק:

  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למחצית השעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
  • אופים "אפיה עיוורת": מניחים משקולת על הבצק ואופים כ-12 דקות ב- 170 מעלות, עד להזהבה קלה של דפנות הבצק העליונות.

 

למלית:

  • מגלענים את האגסים ופורסים כל אגס ל-6 יחידות.
  • טורפים שמנת מתוקה, ביצים, חלמון ומלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, ואת הגבינות.

 

הרכבה ואפייה:

  • מניחים בתחתית הבצק הפריך את פרוסות האגסים והפיסטוקים ויוצקים את המלית.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה קלה.
  • מקשטים בפרוסות אגס טרי ומגישים.

 

טיפ:

מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע "השחרה" בזמן שהבצק נח במקרר.

 

לתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית:

קלצונה במילוי עגבניות

פטאייר

פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.