מתכון לקלצונה במילוי עגבניות ומוצרלה

 
קלצונה במילוי עגבניות
קלצונה במילוי עגבניות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:14 16/12/2011

מאפה שמרים במילוי בצל מטוגן, רוטב עגבניות פיקנטי וגבינת מוצרלה שנמסה בזמן האפייה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק (ל-9 קלצונה):

1 קילוגרם קמח לחם

500 מ"ל מים

25 גרם שמרים טריים (או 1/2 קוביית שמרים טריים)

20 גרם מלח

30 גרם שמן זית

 

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות ומטוגן

1 צנצנת רוטב עגבניות לפיצה

אורגנו יבש

פלפל שחור

1/2 קילוגרם גבינת מוצרלה מגוררת

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 3 דקות במהירות איטית.
  • מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.
  • מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

 

הרכבה ואפייה:

  • מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מרדדים כל יחידת בצק לעיגול בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.
  • מניחים על כל עיגול חצי כף מרוטב העגבניות לפיצה ובצל מטוגן. מפזרים גבינת מוצרלה, אורגנו ופלפל שחור וסוגרים לחצי, כמו סמבוסק. מהדקים בקצוות ומתפיחים חצי שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-15 דקות. מגישים מייד.

 

לתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית:

קיש אגסים וגבינה כחולה

פטאייר

פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.