מראשונה ועד קינוח • 4 מתכונים טבעוניים עם טחינה מלאה

 
עדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא
עדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 13:01 17/12/2011

סלט מלפפונים עם טחינה ושמיר, פטריות מוקפצות ברוטב טחינה על פיתה, שעועית ירוקה מופקצת עם אגוזים ועוגיות טחינה מקמח מלא

 
 
 
 
 

10 עובדות על שומשום

  • שומשום הוא צמח חד שנתי הגדל בעיקר באתיופיה, ניגיריה וסודאן.
  • השומשום הנפוץ הינו החום הבהיר, אך תוכלו למצוא גם שומשום שחור המשמש למאכלים אסיתיים וירוק שבדרך כלל קשה יותר להשיגו.
  • מהשומשום מפיקים בעיקר טחינה ושמן ובגרגרים משתמשים לתיבול סלטים ומאפים, מכינים חלבה, ומגוון סוגי מתוקים נוספים.
  • השומשום הנפוץ הוא זה שהוסרה ממנו הקליפה הטבעית שלו והוא נקרא לעיתים "שומשום טהור" או "שומשום לבן". סוג זה של שומשום הוא פחות בריא כי ערכיו התזונתיים וכמות הסיבים התזונתיים שבו פחותים מזה של השומשום המלא.
  • בשומשום מלא יש מגנזיום בכמות גבוהה, וסידן פי 7 מאשר בחלב.
  • השומשום מכיל נחושות, אשלגן, מנגן, סלניום, אבץ, ברזל, ויטמין A, ויטמין B3, ויטמין E, חומצה פולית, חומצות אמינו, חלבון, פחמימות וחומצת שומן רב בלתי רוויה מסוג אומגה 6.
  • בזרעי השומשום ישנו אנטי אוקסידנט הנקרא "סזמין" העוזר לספיגת כולסטרול והקטנת ייצורו בכבד. בנוסף, השומשום עשוי לעזור לעצירות, טחורים ואנמיה.
  • ב-100 גרם טחינה משומשום מלא יש קרוב ל-1000 מ"ג סידן לעומת 150 מ"ג בממוצע בטחינה משומשום מקולף.
  • זרעי השומשום גדלים בתוך תרמיל.
  • לעיתים מגדירים את הטחינה המלאה גם כ"חמאת שומשום".
 
גרסה מיוחדת לצזיקי היווני
גרסה מיוחדת לצזיקי היווני צילום: נטלי שוינקלשטיין

ציזיקי מלפפונים עם טחינה ושמיר

מנת פתיחה מרעננת ובריאה

 

מצרכים ל-2 מנות:

2 מלפפונים גדולים

חופן שמיר קצוץ

4 כפות טחינה משומשום מלא

מים קרים

כף לימון סחוט טבעי

מלח לפי הטעם

שן שום קצוצה דק

 

אופן הכנה:

  • חותכים את המלפפונים לריבועים קטנים.
  • מערבבים את הטחינה עם מים קרים עד שמגיעים למרקם דליל ואחיד.
  • מוסיפים לימון, מלח, שום ושמיר ומערבבים.
  • שופכים על המלפפונים, מערבבים ומגישים.
 
האפייה הופכת את הפיתה לפריכה
האפייה הופכת את הפיתה לפריכה צילום: נטלי שוינקלשטיין

פטריות מוקפצות ברוטב טחינה

שמן השומשום מוסיף טעם אגוזי (רק הקפידו לא לשים ממנו יותר מדי)

 

מצרכים למנה אחת:

5 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לאורך

כף טחינה גולמית משומשום מלא

מים קרים

בצל לבן קצוץ דק

כף שמן זית כתית מעולה

חצי כפית שמן שומשום

4 שיני שום

מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הטחינה עם מעט מים.
  • קוצצים את השום לקוביות קטנות.
  • על אש גבוהה מקפיצים במחבת את הבצל והפטריות עם השמן והשום למשך 5-10 דקות. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
  • חותכים את הפיתה באמצע, מניחים את הפטריות ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בחום של 200 מעלות. מגישים מיד.
 
 
הקפידו לא לבשל יותר מדי את השעועית
הקפידו לא לבשל יותר מדי את השעועית צילום: נטלי שוינקלשטיין

שעועית ירוקה מוקפצת

האגוזים מוסיפים קראנצ'יות מיוחדת

 

מצרכים ל-2 מנות:

חופן שעועית ירוקה קפואה או טרייה

כף טחינה משומשום מלא

2 שיני שום כתושות

2 אגוזי ברזיל חתוכים

1/3 לימון טרי סחוט

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

בתוך סיר עם מים מבשלים את השעועית 7-8 דקות (שימו לב לא לבשל אותן יותר מדי).

מעבירים את השעועית לקערה עם מים קרים מאוד ל-15 דקות.

מסננים את השעועית מהמים.

מוסיפים את הטחינה, השום, אגוזי הברזיל, הלימון והתבלינים.

מערבבים ומגישים.

 
עוגיות טחינה נימוחות
עוגיות טחינה נימוחות צילום: נטלי שוינקלשטיין

עוגיות טחינה מקמח מלא

נימוחות ונמסות בפה

 

מצרכים:

כוס קמח מלא

1/2 כוס סוכר קנים

1/2 כוס טחינה משומשום מלא

4 כפות שמן זרעי ענבים מכבישה קרה

אופציונלי: ניתן להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור על 180 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק שומני אחיד. אם לא נוצר בציק אחיד יש להוסיף מעט טחינה.
  • מערבבים בידיים עיגולים ומניחים על מגש התנור.
  • לוחצים מעט על כל עיגול עד לקבלת עיגול שטוח.
  • אופים במשך 10-12 דקות ומניחים לצד להצטנן (חשוב: העוגיות עדיין רכות אחרי האפייה, זה בסדר גמור. אל תתפתו לאפות אותן יותר).

 

המתכונים באדיבות נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת N.D

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

מרק ערמונים

3 מתכוני כוסמת

גלילת מנגולד במילוי אורז ובטטה

חומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

גרנולה ביתית בריאה

ארוחה טבעונית חגיגית בת 3 מנות

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

פנקייקס תפוחים

גלידות טבעוניות

 

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.