מתכון לסופגניות של פעם

 
אווריריות ומלאות בריבה
אווריריות ומלאות בריבה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:01 19/12/2011

ליטל לבל-אלפנדרי מתרפקת על סופגניות נוסטלגיות עם פס לבן באמצע, ריבה ביתית ומעטה עדין של אבקת סוכר מעל

 
 
 
 
 

בשנים האחרונות, מבחר הסופגניות עולה בקצב תמידי, עם הרבה תוספות ומילויים חדשים. אך  אני נשארת נאמנה למקור. יש דברים בעיניי שכיף לאכול "כמו פעם", להיזכר בילדות ולהרגיש קצת נוסטלגיה.


את המתכון לסופגניות קיבלתי מחמותי, שקיבלה אותו מחברה טובה שהייתה לפני שנים בעלת קונדיטוריה. לא היה לי ספק שהן יצליחו, ואכן לא טעיתי. התגובות היו נלהבות - "אלה הסופגניות של פעם!". ערכתי שינויים קטנטנים במתכון, ומבטיחה לכם שאם תנסו, לא תתאכזבו. שיהיה חג שמח ומתוק!

 

מצרכים ל-50 סופגניות בינוניות:
1 ק"ג קמח
5 ביצים
200 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר
½ כפית מלח
50 גרם שמרים טריים
קליפה מגורדת מלימון אחד
4 כפות רום (המשקה ולא התמצית)
360 מ"ל (כוס וחצי) מים

למילוי:
500 גרם ריבת תות, שוקולד למריחה או כל ממרח אחר

 

בנוסף:
1.5 ליטר שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, קמח, סוכר, ביצים, רום, גרידת לימון ומלח ומערבלים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים להכפלת הנפח.
  • לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית ומתפיחים עוד שעה בטמפרטורת החדר.
  • מחלקים את הבצק לכ-50 יח' (תלוי בגודל שאתם אוהבים), מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בסיום הכנת כל הכדורים, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  • בסיום ההתפחה, מחממים את השמן בסיר בינוני עד שהוא חם אך לא רותח.
  • מטגנים את הסופגניות על אש בינונית, כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
  • מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  • ממלאים את הסופגניות בעזרת שקית זילוף או מזרק (להשיג בחניות מתמחות) בריבה, או כל מילוי אחר שרוצים.
  • מפדרים אבקת סוכר על הסופגניות, מגישים וטורפים!

 

 
עונג עילאי
עונג עילאי צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

לפייסבוק של ליטקייק >>

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של ליטל לבל-אלפנדרי - ליטקייק

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

סופגניות במילוי קצפת ותותים

לביבות טונה

סופגניות של הקונדיטור בן עמי

לביבות פפנאש עם דובדבנים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.