עוגיו.נט עונה: כל התשובות לשאלות האפייה שלכם

 
יש דרך להפוך אותן לפרווה
יש דרך להפוך אותן לפרווה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:37 21/12/2011

איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורת הטיגון האידאלית, למה עוגת תפוזים נוחתת לאחר האפייה ואיך הופכים את הסופגניה לפרווה. אתם שאלתם - עוגיו.נט עונה

 
 
 
 
 

בשבוע שעבר התחלנו במסורת חדשה שבה אפשרנו לכם לשלוח לעוגיו.נט את שאלות האפייה שלכם. במהלך הימים האחרונים הגיעו אלינו עשרות שאלות ונושאים חשובים שעלו ואנחנו בטוחים שגם אם לא שאלתם את השאלה על העוגה או הסופגניה, תפיקו מהתשובות תועלת רבה.

 

יש לכם שאלה בנושא אפייה? בתחתית הכתבה תמצאו מקום בו תוכלו לכתוב את השאלה שלכם (הקפידו להתעדכן בכל יום רביעי בתשובות).

 

מחמצת ביתית 

טובי עמיר: מבקשת לדעת איך משתמשים במחמצת שהוכנה בבית. באיזו כמות יש להשתמש לק"ג קמח לשם הכנת לחם. האם יש להאכיל פעם בשבוע את המחמצת גם אם לא השתמשתי?

 

תשובה: שימוש במחמצת הוא תלוי מתכון. יש מתכונים שמשתמשים בהם במחמצת בלבד ויש כאלה שמשתמשים במחמצת + מעט שמרים, לכן התשובה היא לא חד משמעית. זה גם תלוי בסוג המחמצת.יש להאכיל את המחמצת באופן קבוע (מדי יומיים-שלושה, ואף בתכיפות גבוהה יותר אם היא עדיין "צעירה"). מאכילים בכמויות שוות של קמח ומים מינרליים. אפשר להשתמש במגוון סוגים של קמחים.

 

אפייה במקום טיגון

ריקי רז: אני מעוניינת להכין את הסופגניות ולאפות אותן במקום לטגן האם זה אפשרי?


תשובה: המתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים אינו מתאים לאפייה אלא לטיגון. באפייה הסופגניות לא יצאו רכות וטעימות, משום שהבצק אינו מכיל מספיק שומן בפני עצמו. ממליצה לבחור מתכון אחר, עדיף משהו בסגנון בריוש.

 
העוגה נוחתת בתום האפייה
העוגה נוחתת בתום האפייה צילום: שלומי בנעטיה

שמן בטמפרטורה הנכונה

מירב לוי: איך יודעים מתי הטמפרטורה של השמן מגיעה לטמפרטורה הנכונה לטיגון - כדי שהסופגניות לא ישרפו וישארו בצקיות בפנים. בהנחה שאין מדחום.

 

תשובה: עקרונית הכי נוח לעבוד עם מדחום ולטגן בטמפרטורה של 170-180 מעלות, זה נותן תוצאות מדויקות פעם אחר פעם. במידה ואין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי הכנסה של ידית של כף עץ או משהו דומה אל תוך השמן החם. במידה ומתקבצות סביב הידית בועיות שמן קטנות - השמן חם מספיק.

 

סופגניות פרווה
חנה בן דוד: האם אפשר לעשות את הסופגניות עם הקצפת פרווה?


תשובה: אפשר להמיר את השמנת החמוצה בבצק בחלב סויה באותה כמות, ואז תתקבלנה סופגניות ללא חלב.


מכינים מראש

איה דרור: האם אפשר להכין יום לפני??


תשובה: עקרונית אין בעיה להכין את הסופגניות יום לפני ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה, אבל אין כמו סופגניות טריות וחמות.

 

שמנת חמוצה ומתוקה
טלי פרוכטר: במתכון כתוב שמנת חמוצה ובהוראות הכנה כתוב שמנת מתוקה. אז מה מהם צריך? או שהשמנת החמוצה היא לבצק?

 

תשובה: שמנת חמוצה - לתוך הבצק, שמנת מתוקה - למילוי (מקציפים לקצפת).

 
ממירים את החלב בחלב קוקוס
ממירים את החלב בחלב קוקוס צילום: Getty Images / אימאג'בנק

טיפים לאפיית עוגת תפוזים

טליה פוני: מדוע עוגת התפוזים שלי, שבתנור נראית יפיפיה וגבוהה, נוחתת במרכז נחיתה קשה לאחר היציאה מהתנור? אני מיואשת ממנה.

 

תשובה: יכולות להיות מספר סיבות לעוגה שצונחת לאחר האפייה:

1. הקצפה לא מספקת של הביצים, מה שלא נותן לעוגה את "הגוף" לו היא זקוקה ולמעשה אין מה שיחזיק אותה.

2. חום תנור גבוה מדי, שגורם לעוגה לעלות מהר מדי ובתום האפייה לצנוח. במקרה כזה פשוט מורידים את חום התנור.

3. שימוש בביצים קרות מדי, מה שלא מאפשר להקציף אותן כראוי. יש להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.

 

תחליף למוצרי חלב

שבו כהן: אני מבקשת לדעת מה יכול להיות תחליף למוצרי חלב בעוגה כגון אשל/חמאה/חלב, ברמה שהטעם ישאר.

 

תשובה: התחליף תלוי בעיקרון בסוג המאפה שרוצם להכין. בדרך כלל אני אוהבת להמיר אשל/חלב/יוגורט בחלב קוקוס, אבל לא תמיד זה מתאים. אם לא - אני משתמשת בחלב סויה. לפעמים גם מיץ תפוזים עושה את העבודה, אבל שוב - זה מאוד תלוי במתכון. בבצקים פריכים לא ניתן להמיר חמאה בשמן ואם חייבים - אז רק למרגרינה או מחמאה. בעוגות בחושות לרוב (אבל לא תמיד) אפשר להשתמש בשמן.

 

מחית וניל

מיכל מקבריט: מה אפשר לשים במקום מחית וניל במתכונים?


תשובה: מחית וניל היא תמצית מאוד מרוכזת ולכן אפשר פשוט להמיר בתמצית וניל (אם כי יש להגדיל מעט את הכמות).

 

 

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.