מתכון לבננה וופי פאי

 
עוגיות רכות עוטפות קרם שמנת עשיר
עוגיות רכות עוטפות קרם שמנת עשיר צילום: תמי שיבק
 
עודכן 08:14 20/12/2011

למי מכם שעוד לא טעם את הוופי פאי, זה הזמן לעשות היכרות עם עוגיית הסנדביץ' המעולה. והפעם: בננות וקרם שמנת נפגשים בקינוח אחד

 
 
 
 
 

איך אתם אוהבים את השפעת שלכם? אני מעדיפה את שלי בבית נקי (ממש), עם שניים דקסמול, מרק עוף ומשהו מתוק לקינוח. שלא כמו רוב האנשים שלא רעבים כשהם חולים, אני רעבה גם כשאני חולה. למעשה, במבט לאחור, קשה לי לחשוב על סיטואציה בחיים שלי שבה משהו גרם לי לאבד את התאבון.

 

וזה כולל זמנים קשים כמו רגע לפני בחינות באוניברסיטה, הערב שלפני ראיון עבודה חשוב, בעיצומו של מסע בגובה 5,000 מטר באנפורנה (אז רועי עבר לצרוך אוויר ואור ואני חלמתי על המבורגר) או במהלך דייטים ראשונים, בהם בחורה אמורה לנשנש מקסימום מעט סלט, ואני נדדתי לעבר המחוזות בתפריט שכללו סטייקים. אפילו לפני החתונה התאבון שלי לא הראה שום סימני התכווצות.

 

 
מגדל העוגיות מחכה למילוי
מגדל העוגיות מחכה למילוי צילום : תמי שיבק
 

וכך מצאתי את עצמי באמשים האחרונים מתהדרת בכל הפיצ'רים שיש לשפעת להציע מלבד חום גבוה: מחוברת לטישו, מסתנוורת מאורות בוהקים, עם כאב ראש, מלאה בשמחת חיים של סמרטוט רצפה אחרי הספונג'ה - וכמהה למשהו מתוק.

 

 

אז מתוחזקת במספיק דקסמולים ועם ליטרים של תה שזרמו לי בדם, גררתי את עצמי למטבח להכין את החוויה המתוקה האולטימטיבית - בננה וופי פאי. את המתכון לקחתי ממרתה סטיוארט, האישה, האגדה, הסבתא שמעולם לא הייתה לי. למרות המראה המושקע מדובר בעוגות מקסימות שלא דורשות הרבה עבודה. מכינים עוגה בחושה, מזלפים, אופים, מקציפים מרכיבים - וחוזרים לספה עייפים, אך לגמרי מרוצים.

 

 
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
מפדרים באבקת סוכר ומגישים צילום : תמי שיבק
 
 

כמה קטנות לפני שמתחילים:

1. אחרי ההרכבה של העוגות צריך לתת להן לעמוד קצת מחוץ למקרר כדי שהקרם יתקשה. משהו כמו 20 דקות.

2. המתכון מצריך זילוף עיגולים בקוטר 3 ס"מ במרחקים קבועים. כדי להקל על עצמכם, לפני תחילת העבודה, שרטטו על נייר האפיה את העיגולים בעיפרון, ואז תהפכו את הנייר על התבנית - כך שלא תזלפו על הצד המשורטט. (תחזרו כמה פעמים על הקווים עם העיפרון, אחרת לא תיראו אותם).

 

 
עונג צרוף בביסים קטנים
עונג צרוף בביסים קטנים צילום : תמי שיבק
 

מצרכים ל-36 וופי פאי'ס:

2 כוסות קמח רגיל

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס בננה מעוכה (בערך בננה בינונית וחצי)

1/2 כוס שמנת חמוצה

120 גרם חמאה מרוככת

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

1 ביצה

כפית תמצית וניל

450 גרם גבינת שמנת (עדיף פילדלפיה)

כוס אבקת סוכר

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח לקערה.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את הבננה והשמנת החמוצה.
  • מחברים את וו הגיטרה למערבל ומקציפים את החמאה עם הסוכר החום והלבן כ-3 דקות, לתערובת בהירה ואוורירית.
  • מוסיפים את הביצה, 1/2 כפית תמצית וניל, וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הבננה ואת תערובת הקמח לקערת המערבל לסירוגין (בננה, קמח, בננה, קמח). ממשיכים לעבד רק עד שהבצק אחיד.
  • מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר בקוטר של 7 מ"מ. מזלפים עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ במרחק של 8 ס"מ זה מזה.
  • אופים כ-12 דקות, עד שקצות העוגות מזהיבים. מקררים את העוגות על רשת
  • מקציפים גבינת שמנת, כף שמנת, אבקת סוכר וחצי כפית תמצית וניל במשך 2 דקות.
  • לוקחים עוגה, שמים במרכזה כף יפה מקרם הגבינה, וסוגרים בעוגה נוספת. ממשיכים כך עם כל הכמות. מפדרים באבקת סוכר. נותנים לעוגות לנוח כ-20 דקות ומגישים. רוצים להכין היום ולהגיש מחר?אפשר לשמור את העוגות בקופסא אטומה כיומיים ואת הקרם בקופסא נפרדת במקרר. כשרוצים להגיש מרכיבים.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לג'בטות מושלמות

מקומות לאכול בהם בניו-יורק

מתכון למרק פלפלים צהובים

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון לעוגיות חמאה במילוי ריבה

מתכון לעוגת גבינה ופירורים

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.