מתכון לסופגניות דלעת בסירופ סוכר וקינמון

 
נצנוצים עדינים של סוכר
נצנוצים עדינים של סוכר צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:39 22/12/2011

שזורות בפסים דקיקים של דלעת ומלאות בסירופ מתוק שהופך אותן לרכות וממכרות. עשו מקום בשולחן החג לסופגניות המפתיעות של חנוכה

 
 
 
 
 

מה עוד לא עשינו? מה עוד לא ראינו במתכונים לקראת חנוכה? בזמן שמתכונים עולים בשצף קצף נזכרתי שמזמן לא הכנתי את סופגניות הדלעת, כן דלעת, למדתי להכינן מחברה שמוצאה מקולומביה והיא למדה מאמה, היא סיפרה לי שמקור המתכון אינו דווקא קולומביה, אך בוודאות כן מדרום אמריקה.

 

הסופגניות אינן מכילות שמרים ולכן אין צורך להמתין עד אשר תתפחנה, מכינים בצק ומיד יכולים לטגן. לאחר שסופגניות הדלעת מוכנות יוצקים עליהן רוטב, זורים סוכר והן מוגשות נוצצות וטעימות. כאשר נוגסים בהן רואים את הצבע הכתמתם מבצבץ, מה אומר לכם? כל כך טעים!

 
מניחים לשמן להספג
מניחים לשמן להספג צילום: חיה אילונה דר

סופגניות דלעת

12 סופגניות קטנות (קוטר 6 ס"מ)

 

מצרכים:

150 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

כפית סוכר

100 גרם דלעת

50 גרם חמאה

 

לסירופ:

1/3 כוס סוכר דמררה

1/3 כוס מים

1/2 כפית קינמון טחון

 

לטיגון:

שמן קנולה

 

לזריה:

סוכר

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את הדלעת למיקרו למשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת.
  • מסירים את הקליפה ומועכים את הדלעת עם מזלג. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.
  • מערבבים עד ליצירת בצק, אם יש צורך מוסיפים 1-2 כפות מים.
  • מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים ומחוררים באמצע.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה עד ל-170 מעלות (חם אך לא רותח).
  • מכניסים את הסופגניות בזהירות ומזהיבים מכל צד.
  • מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מרתיחים את חומרי הסירופ ומזליפים על הסופגניות, זורים קצת סוכר לבן מעל.
  • מגישים חם.

 

 
כל הדרך אל הסופגניות המושלמות
כל הדרך אל הסופגניות המושלמות צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.