מתכון למאפינס גבינה וקינמון

 
מאפינס גבינה וקינמון
מאפינס גבינה וקינמון צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 02:22 21/12/2011
טועמים במטבח - פירגה

מכינים כמו עוגה, אבל מקבלים קינוח שדומה מאוד לסופגניה - רק בלי הטיגון. מתכון מיוחד למאפינס גבינה לבנה וקינמון שאפשר להכין במגוון מילויים. וגם: הטריק הסודי של פירגה לציפוי מאפה בסוכר

 
 
 
 
 
ממלאים במה שרוצים. מאפינס גבינה וקינמון
ממלאים במה שרוצים. מאפינס גבינה וקינמון צילום: מתוך האתר של פירגה

20 'סופגניות' מאפינס

 

מצרכים למאפינס:

1/2 כוס שמן צמחי

500 גרם גבינה לבנה 5%

2 ביצים גדולות, טרופות

1/2 כוס סוכר

תמצית וניל לפי הטעם

1 ו-3/4 כוסות קמח תופח

 

לסוכר קינמון:

2 כפות קינמון טחון

4 כפות סוכר

 

אופציה למליות נוספות:
דבש

קונפיטורה

ריבה

ממרח אגוזים/שקדים

נוטלה/השחר

 

לסירופ 'הדבקה':

כף דבש

רבע כוס מים

 

20 תבניות מאפינס מסיליקון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים למאפינס בקערה עד לקבלת בלילה דביקה.
  • מערבבים את הסוכר והקינמון לתערובת אחידה ומפזרים כמות קטנה ממנו בכל אחת מתבניות המאפינס.
  • יוצקים כפית מלאה מהבלילה לתבניות המאפינס , ומפזרים שוב סוכר קינמון.
  • ממשיכים למלא מהבצק עד כמעט גובה התבנית ומצפים שוב בסוכר קינמון.
  • להכנה במילוי אחר, מניחים מעל לכל מאפינס 1/2 כפית מהמלית שבחרתם, שימו לב לא להטביע את המלית - שתישאר למעלה (ראו תמונה).
  • אופים בחום של 175 מעלות, כ-30 עד 40 דקות או עד שהמאפינס משחימים.
  • נותנים למאפינס להתקרר מעט בטרם הוצאתם מהתבניות.
  • לטריק הסודי: כדי שציפוי הסוכר והקינמון מסביב למאפינס ידבק, מערבבים בקערה את הדבש והמים, מברישים על המאפינס בעודן חמימות ומגלגלים מיד בסוכר הקינמון שנותר.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות

עוגת קוקוס

עוגת שוקולד בחושה

עוגת פרג

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שיש שחור לבן

עוגת לימון

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.