חנוכה בבית אמא • שף ניר צוק

 
החג האהוב: פסח. שף ניר צוק
החג האהוב: פסח. שף ניר צוק צילום: מור סגל
 
עודכן 07:34 26/12/2011
עֹז תלם

מסורת שנשמרת עד היום ואכילת 3 סופגניות לפחות (כאלה שטוגנו ולא נאפו). ראיון מיוחד עם השף ניר צוק. וגם: מתכון ללביבות עדשים שחורות. פרויקט מיוחד

 
 
 
 
 

שף ניר צוק הינו מהשפים הבולטים בסצינה המקומית. במקביל לקריירה טלוויזיונית הוא מנהל מתחם קולינרי הנושא את שמו ובו ממוקמות המסעדות ביסטרו נועה, קורדליה והג'אפה בר. הפרויקט החדש ביותר שלו הינה מסעדת עולי ציון, אשר נפתחה לפני כחודש ומגישה אוכל יפואי משובח. תפסנו את השף, תוך כדי מעבר דירה, לראיון על החג והמסורת.

 

איך ציינתם את חנוכה בבית אמא?

עדיין חוגגים. כל שנה, בנר ראשון, נפגשים כל המשפחה המורחבת ללביבות וסופגניות - זו מסורת עתיקת יומין אצלנו וזה מאוד כיף. החוויה שזכורה לי זה הכתר נרות מבריסטול - תמיד היה נראה לי מוזר הקטע הזה ולא הבנתי מה הסיפור עם השיר 'באנו חושך לגרש'.

 

איך אתם חוגגים את חנוכה היום במסעדה?

לצוות אנחנו עושים כל יום הדלקת נרות וזה מאפשר להכניס למסעדה משהו משפחתי, וללקוחות עושים לביבות קטנות או ספינג'ים בתור פינוק.

 

מה אתה מעדיף, טיגון בשמן או אפייה בתנור?

טיגון בשמן, ברור. אם כבר אז כבר.

 

לביבות או סופגניות?

לביבות - רק מתפוח אדמה, אני מתעב את כל הקישואים והבטטות, מבחינתי לא קשור לחג.

 

כמה סופגניות אתה אוכל בכל חנוכה?

לפחות שלוש ביום. זה נורא טעים.

 

מה המנה הכי מושחתת שיצא לך להכין?

עכשיו אנחנו בדיוק עובדים עליה - טרין של כבד אווז שבתוכו יש שרימפסים וכמהין שחורות.

 

איזה חג אתה הכי אוהב ולמה?

אני הכי אוהב את פסח, בגלל המשפחתיות והאינטימיות שיש בו.

 

 
לביבות אפשר לעשות מכל דבר - גם מעדשים
לביבות אפשר לעשות מכל דבר - גם מעדשים צילום : אריאל עפרון
 

מתכון ללביבות עדשים שחורות ואנשובי • שף ניר צוק

4-6 מנות

 
הירק מוסיף הרבה טעם - לביבות של ניר צוק
הירק מוסיף הרבה טעם - לביבות של ניר צוק צילום: אריאל עפרון

מצרכים:

כוס וחצי עדשים שחורות

3 בצלים לבנים

גזר אחד

קופסת אנשובי משומר

זר פטרוזיליה

1/2 זר של נענע

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס קמח

2 ביצים

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית כמון טחון

 

שמן צמחי, לטיגון

  

אופן הכנה :

  • משרים את העדשים למשך כשעתיים, מסננים ושוטפים היטב.
  • מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים כחצי שעה בערך או עד ריכוך. מסננים ונותנים לעדשים להתקרר.
  • קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים עם מעט שמן במחבת רחבה על חום בינוני, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם משחימים. ממש לפני סוף הטיגון, מוסיפים את השום, ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת ונותנים לתערובת להתקרר.
  • קוצצים דק את האנשובי, הפטרוזיליה ועלי הנענע, מגררים את הגזר בפומפייה ומוסיפים את הנ"ל לקערה, ביחד עם העדשים והבצל והשום המטוגנים.
  • מוסיפים את הקמח והביצים לקערת העדשים ומתבלים בכמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  • מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון רדוד. יוצרים צורת לביבות מהתערובת ומטגנים 2-4 דקות מכל צד על להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מייד, לצד עלים טריים.

 

 
מטגנים את הלביבות עד להזהבה
מטגנים את הלביבות עד להזהבה צילום : אריאל עפרון
 
 
 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.