חג השמנים • האלטרנטיבה הבריאה לחנוכה

 
עדיף לוותר על הטיגון ולאפות בתנור
עדיף לוותר על הטיגון ולאפות בתנור צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 07:58 23/12/2011

באיזה שמן עדיף לטגן, מה הסימנים לטיגון לא בריא ואיך בכל זאת נהנים ממטעמי חנוכה בלי כל תוספת השמן. וגם: מתכון למאפינס מקמח מלא במילוי ריבת תותים ולביבות תפוחי אדמה ובטטות

 
 
 
 
 

חג החנוכה רווי בשומנים מזיקים אך ניתן ואף כדאי למזער את הנזקים ששמנים אלו עושים לבריאותינו באמצעות שינוי ההרגלים שחג זה מלווה איתו.

 

צריכת כמות גבוהה של שמן, במיוחד שמן שעבר חימום בטמפרטורה גבוהה, יכולה לגרום לבעיות בריאותיות. שמן שחומם זמן רב מידי מייצר תוצרי חימצון ותרכובות רעילות שונות וכאשר מטגנים מזונות עתירי עמילן כמו תפוחי אדמה ובצקים נוצר חומר לא בריא במיוחד ששמו אקריל אמיד.

 

סימנים לטיגון לא בריא:

  • קצף
  • עשן
  • שינוי צבע המזון לכהה מידי

 

טיפ:

עדיף לטגן בשמן קוקוס או שמן דקל מכיוון ששמנים אלו יציבים בחימום ולא מתחמצנים בקלות בשל תכולת השומן הרווי הטבעי שבהם. למרות זאת, אני ממליצה תמיד להעדיף אפייה ואם כבר מטגנים אז לא לטגן יותר מדקה או שתיים.

 

מאפינס מקמח מלא במילוי ריבת תותים

העדיפו תמיד ריבה ביתית על זו הקנויה 

 

מצרכים ל- 19 מאפינס:
3 כוסות קמח מלא
2 כוסות סוכר קנים
כוס שמן זרעי ענבים
2 כוסות חלב סויה ללא סוכר ומלח
1 כוס שיבולת שועל דקה
לימון שלם מגורד
כף אבקת סודה לשתייה
כפית תמצית וניל איכותית

 

למילוי וציפוי:

ריבת תותים איכותית
אבקת סוכר קנים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
    מערבבים כל כל המצרכים יחד. משמנים מעט תבנית שקעים וממלאים כל שקע כמעט עד לסופו.
  • אופים למשך 21 דקות.
  • מוציאים ומיד מזריקים ריבה לאמצע המאפינס.

 

אבקת סוכר קנים:

  • טוחנים את הסוכר בטוחן תבלינים.
  • בזמן ההגשה מפדרים את המאפינס באבקת סוכר קנים (לא לעשות זאת מראש מכיוון שהיא נספגת).

 

 
טעם נהדר גם בלי הטיגון
טעם נהדר גם בלי הטיגון צילום : נטלי שוינקלשטיין
 

לביבות תפוחי אדמה ובטטה עם בצל ירוק

הבטטה מוסיפה מתקתקות ומרקם נימוח

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

בטטה אחת קטנה

כף גדושה קמח תפוחי אדמה

רבע כוס קמח חומוס

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

פלפל ומלח לפי הטעם

כף שמן קוקוס מכבישה קרה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים מלבד השמן עד שנוצרת עיסה אחידה ודביקה.
  • אם מעדיפים טיגון: מטגנים קלות (1-2 דקות) את הלביבות בשמן קוקוס ואז מעבירים לאפייה.
  • אם מעדיפים אפייה: מכניסים ישירות לתנור.
  • הלביבות מוכנות כאשר הן זהובות.

 

המתכונים באדיבות נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת N.D

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

4 מתכונים עם טחניה מלאה

מרק ערמונים

3 מתכוני כוסמת

גלילת מנגולד במילוי אורז ובטטה

חומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

גרנולה ביתית בריאה

ארוחה טבעונית חגיגית בת 3 מנות

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

פנקייקס תפוחים

גלידות טבעוניות

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.