ניב גלבוע מחפש סופגניה לבזבז עליה קלוריות

 
נותן מכות ובעיטות. הכל כדי להוריד את הקלוריות
נותן מכות ובעיטות. הכל כדי להוריד את הקלוריות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:33 24/12/2011

השקילות, האימונים וההתמודדות מול המאכל הכי משמין של חנוכה - הסופגניה. ניב גלבוע עושה עוד צעד בדרך למטרה - 20 קילו בחצי שנה. טור אישי

 
 
 
 
 

אוטוטו חודשיים מאחורי. בשבת הקרובה ישודר הפרק השני בסדרה שלי שעוקב אחרי נפתולי הדיאטה - השקילות, האימונים וגם טיפים שקיבלתי מאנשים רבים. אחד מהם, דרך אגב, הוא מליניאק. רובכם מכירים אותו מהספורט, אבל האם ידעתם שהוא קואצ'ר מוכשר ביותר? שיחה איתו בהפתעה בפארק פתחה לי את העיניים בהרבה עניינים. כל זה בכתבה.

 

מה שהכי זכור לי מהשבוע הזה, זה רועי אברג'יל המאמן. ואיך אשכח אותו. השבוע, כעונש על 600 הגרם העלובים שהורדתי בשבוע שעבר, הוא החליט לגרום לי לזכור אותו כל השבוע. ומה הדרך אתם שואלים? השרירים כמובן. ביום שני עשינו קיק בוקסינג. כן, אני נותן מכות ובעיטות בקיק בוקסינג. אין סיכוי שאי פעם תיראו תמונה או סרטון מהעניין הזה כי יש באמת גבול. אבל כתוצאה מזה השרירים נתפסו לי כל כך, שרוב השבוע הלכתי כמו רובוט. כל פעם שישבתי על כסא, אנשים מסביבי חשבו שיש לי טחורים מרוב הכאב שהפגנתי.

 

כשהגשתי השבוע את היום שהיה עמדתי באולפן במשך השידור והרגליים שלי בערו מרוב שרירים תפוסים, אמנם הג'קט נסגר בחליפה הרבה יותר, אבל הכאב. אני כמובן קצת מגזים. רועי הוא בן אדם מקסים וממש לא הסדיסט שאני מצייר פה בהנאה רבה וגם הכאב הנוראי הזה בשרירים הוא בעצם כאב די מתוק. כי יש משהו מהנה בכאב השרירים הזה, אתה באמת מקבל גושפנקא שאתה עושה משהו.

 

בכלל, רועי מצליח לא לשעמם אותי. כל מפגש עושים משהו אחר. אם זה אימוני מסויטים עם כדור כוח, אם זה בחדר הכושר על מכונות עינויים ואם זה קיק בוקסינג. אבל הרבה בזכותו יש תוצאות. ביום שישי הייתי בשקילה האחרונה אצל עדינה. הכל מצולם ומתועד ואתם תיראו ביום שבת במגזין את ריקודי השמחה שלי שם. כי הירידה הפעם היתה דרמטית.

 

השבוע הייתי אמור לאכול סופגניה. הרי החלטתי כל שבוע לחטוא קצת והשבוע סגרתי עם עדינה בכר הדיאטנית שהפעם הולכים על סופגנייה. זה חנוכה, זה סופר משמין והרי מותר לחטוא אם זה מתוכנן. אז נלך על זה. אבל אז החלה הבעיה. כשהייתי בהדלקת נרות בערוץ, נברתי ונברתי בין הסופגניות ולא מצאתי את האחת שבשבילה שווה לחטוא.

 

אצל המשפחה בהדלקת הנרות היה אותו דבר. הן אמנם היו מרולדין, אבל נקנו יום קודם ואף חימום במיקרו או בתנור לא היה עושה להן טוב. בסוף החלטתי לחגוג במקור. ללכת למאפייה ושם לבחור את הסופגניה הכי טעימה שיש ולאכול אותה בהנאה ולאט לאט. אבל, אז התחילו הבעיות. האם ברולדין הכי טעים? או שכדאי לנסוע לשמו ברמת אביב? יש ברמת גן מאפייה נפלאה ובכלל בבייגלס בדינגוף אכלתי לפני שנתיים סופגניה נהדרת עם ריבת חלב, אז אולי כדאי שם?

 

עד שהחלטתי לאיפה ללכת, התחיל הקונפליקט הבא - איזו סופגניה לקחת. האם בטעם של פעם עם ריבה, או אולי שוקולד, יש בטעם וויסקי ויש כל מני המצאות רק של השנה. וכך ההתלבטות לא הסתיימה עד היום והשבוע, בסוף, לא אכלתי אף סופגנייה. אני עדיין מחכה לזאת שתפיל אותי מהרגליים. מקסימום נתחיל לתכנן איזה עוגיות נהדרות מאגוזים אני אוכל בפסח.

 

הטיפ של עדינה. עדינה כל הזמן מכינה אותי לנפילה שתבוא. לדבריה, אין מצב שכל ההליך הזה יימשך באותה צורה חלקה ובירידה מושלמת כל שבוע. "יש מצב", היא הזהירה, "שיהיה לך שבוע מצויין. תתעמל, תאכל לפי החוקים, לא תחטא בכלום ואז תבוא אלי ולא תרד וכך גם בשבוע שאחרי ואולי אפילו בזה שאחרי". זה באמת נשמע נורא. לשמור בצורה מושלמת ולא לרדת במשקל בכלל.  לדבריה, הדרך הכי טובה לשרוד את המצב המעצבן - זה להבין שהוא יבוא, והוא יקרה בוודאות, אבל הוא גם חולף. בסך הכל להמשיך עוד שבועיים בלי חיזוק חיובי מהמשקל. אני כבר מוכן.

 

לטורים הקודמים: 

ניב גלבוע מספר על הקשיים של ההתחלה

חרדה וסיפוק נפגשים באילת

פיתויי האוכל בקפריסין

 

>> רוצים לעודד את ניב גלבוע? הכנסו לפייסבוק שלו

>> צפו בפרק הראשון: ניב גלבוע עולה על המשקל ופוצח בדיאטה

 

ביקורת המסעדות של ניב גלבוע

 
עוד כתבות במדור חצי שנה - 20 קילו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.