שמן אאוט • סלט צבעוני ברוטב חרדל ודבש

 
בוחרים ירקות במגוון צבעים
בוחרים ירקות במגוון צבעים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:28 25/12/2011

אחרי שבוע של טיגונים הגיע הזמן לאזן עם מנה מרעננת וצבעונית שלא תותיר אתכם עם מצפון הקלוריות - סלט מיוחד שמשלב סלק, חסה, נבטים ועוד הרבה דברים טובים וטעימים

 
 
 
 
 

ירוק, סגול ואדום, אילו הם הצבעים הבולטים בסלט הזה. הסלט אצלי חייב להיות מאוד צבעוני ומזמין, גם מבחינה בריאותית, בה ממליצים לאכול מכל הצבעים, וגם משום שהעין תחילה אוכלת וצבעים מושכים בהחלט מייצרים עניין.

 

סלטים נוצרים אצלי מהנמצא במזווה, אני נוהגת להציץ ולהשתמש בקיים, גם בביקוריי בסופר אני רואה מצרך ומתאימה לסלט. הסלט שתראו כאן נוצר מהצורך לאזן בשבוע החנוכה. בעקבות כל הטיגונים למיניהם, חשתי צורך להכין סלט רענן, משופע בצבעים וטעמים. הגשתי אותו בעת כיבודי הדלקת נר ולא נותר ממנו זכר.

 

 
משתמשים במה שיש
משתמשים במה שיש צילום : חיה אילונה דר
 

סלט עונתי ורענן עם פקאן סיני

4-6 מנות

 

מצרכים:

עלים מחסה אחת (מלב החסה), שטופים היטב

2 כוסות עלי תרד טריים

6 תותי שדה

6 צנוניות

רבע כרוב סגול גדול (או חצי כרוב סגול קטן)

סלק בגודל בינוני

כוס נבטים לבחירתכם: תרד, דלעת, שעועית

2 גבעולי בצל ירוק

6 גבעולי אספרגוס (מצנצנת)

6 זיתים מזן מנזלינו או קלמטה, מגולענים

כף צלפים

1/2 כוס פקאן סיני 

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

כפית שמן אבוקדו (או עוד כפית שמן זית)

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף דבש 

1/2 כפית חרדל 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הסלק בסיר עם מים למשך 45 דקות בערך או עד שסלק התרכך לחלוטין. מסננים, נותנים לסלק להתקרר מעט, מקלפים וחותכים לחתיכות קטנות (ראו תמונה).
  • חותכים את הירקות והפירות לסלט: חותכים את לבבות החסה והתרד לרצועות עבות, את הכרוב הסגול לרצועות דקיקות, את הצנוניות לרבעים, את הבצל הירוק והזיתים לטבעות דקיקות, את האספרגוס לחתיכות קצרות ואת התותים לפרוסות דקות.
  • מעבירים את כל הירקות והפירות החתוכים, ביחד עם הצלפים והנבטים, לקערה רחבה.

 

 
בריאות בקלי קלות. הירקות החתוכים בקערה
בריאות בקלי קלות. הירקות החתוכים בקערה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מכניסים את חומרי הרוטב לצנצנת או כלי עירבוב ומנערים היטב, עד לקבלת רוטב אחיד.
  • יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
  • טועמים ומתקנים טעמים על ידי הוספת עוד מלח או פלפל לפי הצורך.
  • מעבירים לקערת הגשה נאה, כשמשתדלים שיראו את כל המרכיבים, מפזרים מעל את הפקאן הסיני ומגישים.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה הכנסו לבלוג יופי במטבח

 

מחפשים עוד מתכונים מהירים להכנה? נסו את אלה:

אומלט אטריות נוסטלגי

ריבועי לימון ממכרים

עוגת אפרסקים בצ'יק

לביבות פאפאנש

מיני סברינות

פשטידת בצל

מטבוחה פיקנטית

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.