מתכון למרק חומוס ותפוחי אדמה

 
מרק חומוס עם כרישה ותפוחי אדמה
מרק חומוס עם כרישה ותפוחי אדמה צילום: גיא מילר
 
עודכן 08:42 25/12/2011

כשהגשם בחוץ לא מפסיק לרדת וכל מה שרוצים זה להתכרבל מתחת לפוך ולאכול משהו חם ומנחם, זה הזמן להכין מרק סמיך שמתפקד כארוחה שלמה

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כפות חמאה

4-5 כפות שמן זית

4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן

6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
עלים מ-3 ענפי טרגון

כף שום כתוש

מלח ופלפל

4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
6-7 עלי בזיליקום

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
  • מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים במשך 2-3 דקות.
  • יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות ומבשלים במשך 40 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום, מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
  • מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק,ומחזירים אל המרק - עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
  • בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה.
  • תוספת להגשה - קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות - עד שהפיתה נעשית פריכה.
  • אופציה נוספת להגשה: מרוקנים לחם עגול, משמנים בפנים עם שמן זית ואופים בתנור עד שמזהיב. מגישים את המרק בתוך הלחם.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים במושב סגולה. 

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק בטטות עם קרוטונים ביתיים

מרק בצל עשיר

מרק עגבניות ושעועית לבנה

מרק פלפלים צהובים

מרק עדשים ובטטות

 

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.