אהבה מתוקה • מתכון לבראוניז שוקולד מושחתים

 
מבט מקרוב על המרקם הנימוח
מבט מקרוב על המרקם הנימוח צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:17 26/12/2011

שיחת טלפון מרגשת שלחה את ליטל לבל-אלפנדרי למטבח כדי להכין לבבות בראוניז משוקולד מריר עם הפתעות קטנות בפנים של שוקולד לבן

 
 
 
 
 

ביום ראשון שעבר, קיבלתי טלפון שהסתבר כאחת השיחות המרגשות ביותר. דנה, אחת מחברותיי הטובות ילדה בשעה טובה בן בכור. לא הייתה מאושרת ממני, והאמת שאני חייבת לומר שהיה לי קשה להירדם באותו לילה.

 

אתמול, שמונה ימים אחריי, נערכה הברית. אירוע קטן בבית עם משפחה וחברים קרובים, הכי אינטימי והכי מרגש שיכול להיות. הכל היה מאורגן להפליא, הכל כולל הכל, אבל בכל זאת, לא יכולתי להגיע בידיים ריקות (מלבד המתנה כמובן) וכיאה לזוג ששוקולד עבורם היא מילת מפתח בכל ארוחה, החלטתי לפנק אותם בבראוניז שוקולדיים ט-ע-י-מ-י-ם מושחתים, עשירים ומפוצצים בשוקולד.

 

בראוניז שוקולד מושחתים

תבנית 34*42 ס"מ (תבנית תנור)

 

מצרכים:
400 גרם שוקולד מריר
350 גרם חמאה
40 מ"ל חלב
6 ביצים, גודל L
700 גרם סוכר
300 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
120 גרם אגוזי מלך שבורים גס מאוד
130 גרם שוקולד צ'יפס לבן

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
  • שמים בקערה את השוקולד המריר והחמאה וממיסים על בין מארי (סיר אידוי כפול) או במיקרו. לאחר המסה מלאה מוסיפים את החלב ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים 4-5 דקות למסה תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד-חמאה תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
  • מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים ידנית, בעזרת מרית, לתערובת. מוסיפים את אגוזי המלך ומקפלים קלות לפיזור אחיד בתערובת.
  • שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת פלטה/מרית ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס הלבן.
  • אופים 35-40 דקות בתנור שחומם מראש, עד היווצרות קרום בחלק העליון. כאשר מוצאים מהתנור, הבראוניז יהיה מעט רוטט וממשיך להתייצב בצינון.
  • מצננים לחלוטין וחותכים בעזרת סכין לריבועים לפי גודל הרצוי. כפי שרואים בתמונות, אני לא חתכתי הפעם בעזרת סכין, אלא על ידי חותכן עוגיות בצורת לב וניתן כמובן בכל צורת חותכן שרוצים.
  • הבראוניז נשמרים עד 4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

 
מושלמים כמתנה מתוקה
מושלמים כמתנה מתוקה צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.