מתכון לבראוניז שוקולד עם הפתעות

 
רכות מפנקת
רכות מפנקת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:36 29/12/2011

רגע לפני שהשנה מסתיימת ומתחילה לה חדשה, חיהל'ה מכינה בראוניז שוקולד שמכילים בתוכם הפתעות מתוקות - לשנה מלאה בעונג והרבה אהבה

 
 
 
 
 

אנו מתקרבים לחגיגות סוף השנה ותחילת השנה החדשה וחלקכם מכינים פינוקים וארוחות מיוחדות. חשבתי על משהו שיסמל את איחוליי לשנה החדשה והחלטתי ללכת על משהו מתוק ומפתה.

 

אני מאוד אוהבת בראוניז ומכינה אותם במגוון צורות וטעמים. להפתעתי ראיתי שעד כה לא שיתפתי במתכון לבראוניז שאני נוהגת להכין (בעצם, שיתפתי באחד שהוא יוצא דופן בטעמו עם בייגלס) ובהמשך אתן עוד גרסאות מעניינות וטעימות. אז מה אאחל לכם לשנה האזרחית החדשה? שנת מימוש חלומות, הצלחות , חברות טובה והרבה אהבה.

 
יוצקים את הציפוי על העוגה
יוצקים את הציפוי על העוגה צילום: חיה אילונה דר

בראוניז בניחוח קפה
תבנית 20*30

 

מצרכים:

60 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כפיות נס קפה
2 כפות מים רותחים
2 ביצים
1כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח תופח
קורט מלח
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס חמוציות מיובשות

 

לציפוי:
1/2 כוס אבקת סוכר
כף קקאו
כף חמאה מומסת
1/2 כפית נס קפה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומרססים את התבנית בתרסיס שמן.
  • ממיסים על בן מארי (סיר על סיר) את החמאה, השוקולד והסוכר.
  • מערבבים את נס הקפה עם המים הרותחים ומוסיפים לבן מארי.
  • מערבבים ומסירים מהאש, מצננים מעט.
  • טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת מערבבים ומוסיפים את הוניל.
  • מערבבים את הקמח ,המלח ,האגוזים והחמוציות ומוסיפים לתערובת.
  • יוצקים לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט על רשת.
  • מערבבים את חומרי הציפוי עד שנוצרת בלילה אחידה ויוצקים על העוגה.
  • לאחר שהעוגה מצטננת לחלוטין חותכים למרובעים.

 

 
כל הדרך אל הבראוניז המושלמים
כל הדרך אל הבראוניז המושלמים צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.