שנה תוססת • משקאות מבעבעים לסילבסטר

 
מחליפים תאריך עם יין מבעבע
מחליפים תאריך עם יין מבעבע צילום: יקבי כרמל
 
עודכן 10:28 27/12/2011
דורון נחום

לקראת ציון השנה האזרחית החדשה, טעמנו שלושה מבעבעים מהארץ וארבעה מחו"ל ששווה לפתוח כשהשעון יגיע לחצות

 
 
 
 
 

אנו מתקרבים בצעדי ענק לשנת 2012 ולחגיגות הסילבסטר, קצת אחרי הנשיקה הלוהטת נהוג להרים כוסית לשנה החדשה, בדיוק ברגע הזה אין מתאים יותר מיין מבעבע, שיקפיץ אתכם ישירות לשנה טובה יותר. מערכת נענע10 סקרה בעבורכם את היינות המומלצים ביותר למסיבה, לזוג או אפילו ליחיד. רוצו לקנות רגע לפני המסיבה.

 

מבעבעים ישראלים:

 

ברוט רוזה מבית יקבי כרמל

 
מי שפותח לא מצטער. ברוט רוזה
מי שפותח לא מצטער. ברוט רוזה צילום: יקבי כרמל

עוד בטרם תפתחו את הבקבוק, יהיה זה היין המושלם לאחר נשיקת חצות. צבעו של המשקה, שמחירו 55 ש"ח, בין כתום לורוד בהיר, עם פקק ורוד ובקבוק המשדר אהבה. כמעט היה חבל לפתוח אותו, אבל אחרי שפתחתי לא הצטערתי לרגע.

 

היין שהופק מזני הענבים שרדונה, קולברד וסירה, מתאים לאוהבי הז'אנר היבש. טעמו מורגש היטב ובעל חמיצות מסוימת. בכדי להשיג את טעמו הייחודי, הענבים נבצרו מוקדם ועברו סחיטה עדינה, לאחר מכן היין עבר תסיסה במיכלי נירוסטה וחלקו בחבריות צרפתיות, לאחר השלב הזה עבר למיכלי לחץ והתיישן עוד כשלושה חודשים. לטעמי היין יהיה מצוין כאשר הוא קר, ישתלב לבדו או לצד מאכלים קלים בהם דגים סושי ומנות קלות נוספות.

 

ברוט מסדרת גמלא מבית יקבי רמת הגולן

 
נסחט מאשכולות שלמים. ברוט גמלא
נסחט מאשכולות שלמים. ברוט גמלא צילום: יקב רמת הגולן

יין יבש בבקבוק סטנדרטי. לאחר מזיגת המשקה הופיע קצף לבן, שבהחלט הוסיף לטעם וגם למראה של הכוס. את היין הזה, שמחירו 70 ש"ח, חשוב להגיש קר עד קר מאוד. ניתן לשתות אותו לבד או לצד ארוחה לילית קלה בליל הסילבסטר.  

 

בכדי להגיע לטעמו, דאגו ביקבי רמת הגולן לסחוט אשכולות שלמים ולערבב ולאזן בין ענבי שרדונה לפינו נואר, שגדלו בכרמים בצפון הארץ. אחוז האלכוהול שעומד על 11.5 מאפשר לו להיכנס למשקאות הקלילים. מתאים לפני ואחרי נשיקת הסילבסטר. 

 

Brut לבן 562 מבית יקב תבור

 
עשיר בטעמי פירות. 562 לבן
עשיר בטעמי פירות. 562 לבן צילום: יקב תבור

בקבוק אלגנטי ותג מחיר של 53 שקלים, מובילים את היין הזה לרשימת היינות המומלצים שלנו. לסקרנים שבנינו, המספר 562 נגזר מהר תבור המתנשא לגובה זה. גימיק נחמד: רגע לפני פתיחתו תבחינו בבקבוק קצת שונה - פתיחתו מתבצעת באמצעות כפית.
 

כבר בלגימה הראשונה מבחינים כי גם היין המדובר שונה, ובו בועות עדינות מאוד. הסיבה לכך טמונה בתהליך יצור שכולל תסיסה קרה, שמוביל ליצירת בועות קלילות במיוחד. יין זה צריך להיות מקורר היטב במקרר רגיל, ולא במקרר היינות ויהיה מתאים ביותר לשתייה ב 4 מעלות. בלגימות הראשונות תבחינו בטעמי פירות, ולחדים שבנינו בזני הענבים שרדונה וקברנה סוביניון. אחוז אלכוהול לא גבוה, של 11% מאפשר בהחלט לשלב אותו עם מגוון רחב של פעילויות.

 

מבעבעים מיובאים:

 

שמפניה ברוט אימפריאל מבית מואט אנד שנדו

 
 
שמפניה אמיתית למשקיענים
שמפניה אמיתית למשקיענים צילום: יח"צ

לאניני הטעם שרוצים לטעום שמפניה איכותית מהי, חברת י.ד. עסקים מייבאת את מותג העל של בית השמפניה הגדול בעולם. היישר ממחוז שמפאן מגיע הבקבוק המהודר, שכמובן שכדאי להגיש קר מאוד. המשקה, אשר בהתאם למסורת מורכב מענבים מהזנים פינו נואר, פינו מנייה ושרדונה, מאופיין בטעם יבש ופירותי.

 

עם תגית מחיר של 330 ש"ח, השמפניה תתאים לאלו שרוצים להפוך את הערב לראוותני ויוקרתי. הברוט אימפריאל מכיל 12% אלכוהול, וישמור על המצב רוח גם בשעות הקטנות של הלילה. מאוד נעים להסתכל על בועיות האוויר הדקיקות והעדינות שעולות מן הכוס, שמאפיינות שמפניה אמיתית.

 

Villa Sandi Rosso Sandi Spumante  

 
וילה סנדי רוסי - מבעבע אדום
וילה סנדי רוסי - מבעבע אדום צילום: יח"צ

טעמו המתקתק לצד רעננות בהחלט מובילים את המשקה הזה צעד אחד קדימה. היין הזה מגיע אלינו מצפון איטליה, ומבוסס על זני הענבים קברנה סוביניון ומרלו אשר מעורבבים עם זנים נוספים. רשת חניות דרך היין מציעה אותו למכירה במגוון סניפים. היסטורית המשקה מעניינת לא פחות מטעמו היות והיקב, המשמש גם כמרכז מבקרים, שייך למשפחת מורטי פלגטו. המשפחה מנהלת את היקב ומקדמת את השימוש בטכנולוגיה מודרנית, הן בכרמים באזור והן ביקב.

 

בקבוק המשקה מתאים במיוחד לסילבסטר, הן בצבעו החיצוני והן בצבע היין, שבגוון אדום בוהק. מיד לאחר המזיגה תבחינו בניחוחות של תותים ואוכמניות.  אם לא דיי בכך, מחירו אטרקטיבי במיוחד לזוגות צעירים או למסיבות, שכן היין נותן איכות מצוינת ביחס למחיר נמוך של 39 ש"ח בלבד. לא לשכוח  לקרר את המשקה לפני הגשתו .

 

קאווה מוסא דה וואיפורמוסה חצי יבשה

 
קאווה מוסה די ויה פורמוסה
קאווה מוסה די ויה פורמוסה צילום: גבריאל בהרליה

עם פקק אדום ותג מחיר של עד חמישים שקלים, קופץ המשקה בצעדי ענק לליל הסילבסטר. לטעמי מדובר במשקה שחובה להגיש אותו קר, לפחות בטמפרטורה של 4-5 מעלות, ובכך להפיק את המיטב ממנו. המבעבע הזה מגיע אלינו ישירות מספרד, ומשווק בלעדית על ידי יקב בנימינה.

 

טעמו חצי יבש - משמעות הדבר שיש בו מתיקות מסוימת. לדעתי הוא לא יתאים למי שאוהב יינות מתוקים. הפקת המשקה נעשה בצורה המסורתית: לאחר שישב במיכלי נירוסטה תחת טמפרטורה מבוקרת וממוחשבת, ולאחר שהתבגר 12 חודשים, טעמו של היין מעורר את הפה עם בועות עדינות ושמשאירות טעם של עוד. המשקה כשר למהדרין.

 

מרטיני רויאל מבית אקרמן 

 
מארז מרטיני לסילבסטר
מארז מרטיני לסילבסטר צילום: יח"צ

לאלו מאיתנו שלא פוחדים להשקיע, מובטח כי יזכו לפינוק אמיתי לאחר חצות. חברת אקרמן משיקה  מארז מיוחד, ומהודר ובו 2 בקבוקים: וורמוט מרטיני ביאנקו ומרטיני ברוט מבעבע, אותם משלבים ביחד ליצירת קוקטייל מיוחד. לצורך הכנת המשקה יש להצטייד קצת מראש, אבל התוצאה בהחלט תהיה שווה. בכדי לקבל את הטעם המשלב בין יין מבעבע למרטיני, יש לסחוט חצי ליים, להוסיף קרח ולמזוג כחצי כוס וורמוט מרטיני וכחצי כוס מרטיני מבעבע.

 

התוצאה תהיה חגיגה של טעמים ודרישה לעוד. המשקאות יתאימו למסיבה, למתנה או לערב רומנטי במיוחד לצד קוקטיילים עדינים. ייחודיות המשקה היא בשילוב הטעמים המתמזגים בפה, ומתובלים היטב. מחיר התענוג 130 ש"ח. תהיו חייבים להצטייד בכוס נוספת בעצמכם, מכיוון שהמארז מגיע עם כוס אחת בלבד, וזה קצת מאכזב כאשר מדובר בסילבסטר.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

מתכון לעוף צלוי עם בצל מטוגן

תכירו: יין הקרח

סיור יקבים בנגב ובערבה

המדריך המלא לשמפניות

סיקור תחרות סומליירים בנושא שמפניות

ראיון עם מנהל מסעדת ברטי

ראיון עם מנהל היין של מסעדת כתית

סיור יקבים באזור הרי יהודה

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.