מתכון לעוגה בחושה עם שוקולד ואגוזים

 
קלאסיקה משפחתית
קלאסיקה משפחתית צילום: תמי שיבק
 
עודכן 08:10 27/12/2011

מכירים את הימים האלה - המון סידורים, עבודה עד מאוחר ומחסור גדול בשעות שינה? אז בדיוק לרגעים האלה נועדה העוגה הזאת. נימוחה, מנחמת וקלה מאוד להכנה

 
 
 
 
 

איך חיכיתי לרגע הזה ביום. לזמן הקסום שבו אוכל להימרח לי על הספה, עם קפה ועם פרוסה מהעוגה שלפניכם. ועם רועי. אם מסתכלים על השעון מגלים שיותר לילה עכשיו מאשר יום, אבל בואו לא נהיה קטנוניים. בכל זאת, זה היה יום ארוך.

 

יום כזה שתחילתו ממש מוקדם בבוקר, וסופו מאוחר למדי בלילה, ובאמצע הוא מלא בעשיה מסוגים כאלו ואחרים. יום שנרדמים בו באוטובוס בדרך לעבודה, מנשנשים בו סלט מול המחשב, לומדים בו דברים חדשים - ובין לבין חולמים על ביס נימוח מהעוגה הבחושה הפשוטה והמופלאה הזו.

 

 

את המרשם למאפה גזרתי לפני שנים מהמדור של נירה רוסו ב"ידיעות אחרונות" וטיפ'לה עיבדתי. המתכון שמור היטב במחברת מרשמים ישנה, וקצת מתפרקת, שקיבלתי במתנה לפני עידן ועידנים, מדודה שכישורי הבישול שלה מעוררים בי הערצה עד היום. הדודה תיעדה במחברת כמה קלאסיקות משפחתיות, ומדי פעם הוספתי לשם מתכונים שנבחנו שוב ושוב ונמצאו טעימים.

 

 

והעוגה הזו לחלוטין נמצאת ברשימה. היא טעימה ופשוטה להכנה כמו שעוגה בחושה צריכה להיות, ומתגמלת בפשטותה כמו שרק עוגה בחושה יכולה להיות. ובסוף של יום, זה כל מה שצריך. טוב נו, זה ומקלחת. כמה קטנות לפני שניגש למטבח: העוגה טעימה יותר ביום שלמחרת. היא נשמרת היטב בקופסא אטומה כשלושה עד ארבעה ימים, וככל שהשוקולד שתשתמשו בו יהיה יותר טוב - לכם יהיה יותר טעים.

 

 
 

עוגת שמנת בחושה עם שוקולד ואגוזים

לתבנית מרובעת בגודל 22-26 ס"מ

 

מצרכים:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר (דמררה או סוכר רגיל)

3 ביצים

מיכל וחצי של שמנת חמוצה 15%

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח

1 כפית מלח

שליש כוס של אגוזי מלך ו/או פקאן קצוצים גס

כפית קינמון

רבע כוס סוכר (דמררה או רגיל)

100 גרם שוקולד מריר איכותי

50 גרם חמאה מומסת

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מערבבים את המלח עם הקמח.
  • עם סכין כבדה וחדה, קוצצים את השוקולד ל"צ'יפס" גסים. בקערה קטנה מערבבים את האגוזים, הקינמון, רבע כוס הסוכר והשוקולד הקצוץ.
  • מרכיבים למיקסר את וו הגיטרה. מערבלים את החמאה ואת כוס הסוכר לבלילה בהירה, תפוחה ואחידה - בערך 3 דקות.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת תמצית הוניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח המעורבב עם המלח. מעבדים רק עד שהבלילה אחידה.
  • יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה מחצית מתערובת השוקולד צ'יפס והאגוזים. יוצקים עליהם את יתר הבלילה - ועליה מפזרים את יתר תערובת השוקולד צ'יפס.
  • זולפים את החמאה המומסת מעל הבלילה, ואופים 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  • נותנים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמכינים את הקפה ומתיישבים על הספה. בתאבון!

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לבננה וופי פאי

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לג'בטות מושלמות

מקומות לאכול בהם בניו-יורק

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון לעוגיות חמאה במילוי ריבה

מתכון לעוגת גבינה ופירורים

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.