הסודות מאחורי הטימין

 
לטימין עשרות זנים בעלי סגולות מיוחדות
לטימין עשרות זנים בעלי סגולות מיוחדות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:30 28/12/2011
אוכל נענע 10

הוא עוזר לגוף להתגונן מפני הצטננות ושאר מחלות ומחזק את מערכת העיכול. אבל מעל לכל הוא משתלב מצוין במגון מנות, אפילו בקינוחים. כל הסודות מאחורי הטימין. וגם: מתכון לפסטה עם סלמון, שמנת וטימין

 
 
 
 
 

הטימין הוא צמח תבלין רב שנתי דמוי שיח, בעל זנים רבים, מתנשא לגובה של עד 35 סנטימטרים.  מקורו בדרום אירופה והוא נפוץ ביותר בארצות הים התיכון. חלק מהאנשים מכירים אותו בשם קורנית והוא אחד הצמחים החשובים ביותר לטיפול בבעיות של מערכת הנשימה בזמן התקררויות ושפעת.

 

הקורנית הייתה ידועה כבר בתקופת המשנה ושמשה למאכל ולתיבול: "חבילי אזוב והסיאה והקורנית קוטם ואוכל" (תוספתא, שבת ט"ו, י"ב). הצמח מכיל שמן אתרי בשם קרבקרול, הנמצא גם באורגנו וזעתר, אשר לו תכונה מחטאת שמסייעת לגוף התמודד עם פתוגנים (רעלנים) שונים.

 

ברפואה העממית השימושים רפואיים של הטימין נועדו להצטננויות, שפעת, סינוסיטיס, התקררות, דלקות אוזניים, שיעול, הוצאת ליחה, אסטמה וברונכיטיס. צריכתו באופן עקבי יכולה גם לסייע למצבים של שינה טרופה ולא רגועה, כאבי בטן, בעיות עיכול ושלשולים - גם בילדים. 

 

בשימוש חיצוני, הטימין שימש לטיפול בפטריות על העור, ושטיפת הקרקפת בחליטה מעלי טימין תסייע למצבי קשקשים.

 

פעילויות המיוחסות לטימין:

אנטיספטי, מחטא - נוגד זיהומים ותולעי מעיים

מכייח, נוגד שיעול

מחזק ומסייע בריפוי מחלות דרכי הנשימה

בעל השפעה על מערכת העיכול ונוגד גזים

ארומטי, מפעיל את מערכת העיכול, בעל ריח טוב

 

באילו מאכלים הוא משתלב: קשה לחשוב על מאכלים שלא. האיטלקים משתמשים בטימין במגוון של מנות פסטה, רטבים וכמובן באנטיפסטי. הצרפתים משתמשים בו למגוון מאפים, מרקים (כחלק מצרור תבלינים שקושרים ומוסיפים למרק, שנקרא בוקה גרני) וקישים, תבשילים ומנות עם תפוחי אדמה. הוא גם יכול להיות גורם מפתיע בקינוחי מבוססי שמנת כמו פנה קוטה או גלידה. אז אם אתם מתלבטים האם טימין מתאים לשילוב במנה או לא, הנחת היסוד היא שכן, אלא אם הוכח אחרת.

 

הכניסו את הטימין לתפריט שלכם בחורף מבלי להתקמצן וראו כי טוב.

 

 
פסטה שמנת סלמון וטימין
פסטה שמנת סלמון וטימין צילום : עזר חדד
 

מתכון לפסטה עם סלמון וטימין

4-5 מנות

 

מצרכים:

3/4 חבילת פסטה מסוג פטוצ'יני, לינגוויני או פפרדלה

450 גרם פילה סלמון מנוקה מעור ואדרות

10 גבעולי טימין מופרדים לעלים + מעט עלים לעיטור המנה

חצי צרור גבעולי אספרגוס

כוס יין לבן

200 מ"ל שמנת מתוקה

חתיכה נאה של חמאה

שני פלפלים אדומים לקלייה (רשות)

4-6 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית

 

אופן הכנה:

  • קולים את הפלפלים על אש גלוייה או בתנור חם מאוד עד שקליפתם משחירה מכל הכיוונים. נותנים להם להתקרר מעט, מקלפים וחותכים לרצועות.
  • חותכים את הסלמון לקוביות.
  • אם גבעולי האספרגוס עבים, מקלפים אותם בעדינות. חותכים לחתיכות באורך 4-5 ס"מ.
  • מבשלים את הפסטה במים רותחים דקה פחות מהמלצות היצרן. מעבירים למסננת ומשמנים מעט שלא תידבק.
  • במחבת רחבה, ממיסים את החמאה ומוסיפים את המלח והפלפל. מוסיפים את חתיכות האספרגוס ומטגנים על חום בינוני בערך 2 דקות (בהתאם לעובי האספרגוס) עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את קוביות הסלמון ורצועות הפלפל הקלוי, ומקפיצים כחצי דקה לפני הוספת היין.
  • נותנים ליין להצטמצם בשני שליש ואז מוסיפים את השמנה המתוקה. נותנים לה לרתוח, טועמים ומתקנים תיבול, ואז מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה דקה בתוך הרוטב. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בגבעולי טימין.
  • אם ברשותכם מחבת קטנה יחסית, ניתן להכין את המנה בנגלות של מנה אחת או שתיים בכל פעם (כמו במסעדה).

 

המתכון באדיבות שף סהר רפאל למסעדת כרמים, והמידע באדיבות איה הודמנכ"לית המרכז לנטורופתיה ורפואה משלימה.

 

* המידע נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

לעוד מתכונים עם טימין:

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק כתום חורפי

פטה כבד עם טימין

ספגטי ברוטב עגבניות ושמנת

מרק בצל מוקרם

קלצונה במילוי גבינות

 
עוד כתבות במדור מדריך התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.