מתכון לעוגת שיש וניל ושוקולד

 
כשחותכים אותה מגלים שיוש מרשים
כשחותכים אותה מגלים שיוש מרשים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:45 30/12/2011

העוגה הקלאסית לצד הקפה - רכה בזכות הריוויון ועשירה בגלל השימוש בשוקולד מריר ושמנת מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים לתערובת הלבנה:

100 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל

75 גרם (1.5 ביצים) ביתים

175 גרם (3/4 כוס ועוד כף) קמח

5 גרם (חצי כפית) אבקת אפיה

2 גרם (רבע כפית) סודה לשתייה

3 גרם מלח

120 גרם (חצי כוס) ריוויון

 

לתערובת השוקולד:

90 גרם שוקולד מריר

9 גרם  (1 כפית) אבקת קפה נמס

9 גרם (1 כפית)אבקת קקאו

60 גרם (רבע כוס ועוד כף) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  • מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • מוסיפים את התערובות בהדרגה, תוך כדי בחישה על פי הסדר הבא: שליש מתערובת היבשים, מחצית מהריויון, שליש מהיבשים, המחצית השנייה של הריוויון והשליש הנותר מהיבשים.
  • מחלקים את המסה לשני חלקים: חלק אחד משאירים בצד ועם השני מכינים את המסה השחורה.
  • להכנת המסה השחורה: ממיסים את השוקולד.
  • מחממים את השמנת עם הקקאו והנס קפה, בוחשים פנימה את השוקולד המומס ומוסיפים מחצית מהמסה הלבנה.
  • משמנים תבנית בעזרת תרסיס שימון.
  • שופכים פנימה 3/4 מהמסה הלבנה ומשטחים, מורחים מעל את המסה השחורה ומעליה את המסה הלבנה שנותרה. בעזרת כף מערבבים בעדינות את שתי המסות ליצירת צורת השיש.
  • אופים בתנור בחום של 165 מעלות 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

רוגלעך במילוי נוטלה

בראוניז שוקולד מושחתים

ריבועי לימון ממכרים

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס

סופגניות במילוי קצפת ותותים

לביבות פפאנש

עוגת טים טם

עוגת תפוזים עם קוקוס

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.