3 מתכונים טבעוניים עם חציל

 
טעם נהדר וערכים תזונתיים רבים
טעם נהדר וערכים תזונתיים רבים צילום: לי רותם
 
עודכן 07:49 01/01/2012

אפוי, מאודה, מטוגן או קלוי, עם טחינה או בלעדיה - החציל הוא כבר מזמן המלך הבלתי מעורער במקרר שלכם. אז רגע לפני שאתם הופכים אותו לכלי קיבול לשמן, נטלי שוינקלשטיין מגלה לכם עוד דרכים להנות ממנו

 
 
 
 
 

טעמו, ריחו ומרקמו הייחודי הופכים את הפרי הזה למזון מלכותי. אוכלים אותו אפוי, צלוי, קלוי והצורה הנפוצה ביותר היא הטיגון. על אף שהדבר נדיר ולא מוכר, ניתן לאכול את החציל נא על ידי ייבוש פרוסות דקות בתנור על 50 מעלות או במייבש מזון ייעודי. אני ממליצה להפחית את זמן הטיגון ולהעדיף צורות בישול אחרות אשר יעזרו לנו להפיק מהפרי תועלות בריאותיות.

 

החומרים הפעילים בחציל הם רבים, העיקר בינהם הם הגליקולקלואידים ותרכובות רעילות המקנות לו טעם מריר. מחומרים אלו מכינים קרמים לטיפול בבעיות עוריות. בנוסף, תכונות החציל מסיייעות להורדת לחץ דם וכולסטרול ותערובת מיץ מהצמח משמשת לריפוי טחורים, פטמות סדוקות, כוויות ופצעים.

 

הפרי מכיל כמויות גבוהות של אשלגן המסייע לאיזון לחץ הדם ופינוי רעלים מתאי הגוף, שמירת על דרגת החומציות הדם, עידוד ייצור אינסולין, והרפיית שרירים. החציל גם מכיל מעט מויטמיני B, ברזל, סידן, מגנזיום, וסיבים תזונתיים. כמו כן, החציל מכיל כמויות מזעריות של ניקוטין הנוצר בשורשי הצמח ונאגר בעליו. בין השפעותיו השונות על הגוף הניקוטין גורם לשחרור של דופאמין, הגורם לתחושת ריכוז ושיפור במצב הרוח. במינונים נמוכים, כמו בטבע, הגוף מפיק תועלת בריאותית מהניקוטין.

 

טיפ: כדאי לבחור חצילים קלים. חצילים כבדים מכילים הרבה גרעינים ואלו הופכים את טעמו של החציל למר.

 
חצילים על מצע דוחן
חצילים על מצע דוחן צילום: נטלי שוינקלשטיין

קוביות חצילים על מצע דוחן עם פטרוזיליה וחרדל

2 מנות גדולות

 

מצרכים:

כוס וחצי דוחן

5 כוסות מים רותחים

צרור גדול פטרוזיליה קצוצה

כף שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

 

בנוסף:

2 חצילים בינוניים

כוס גדולה מים רותחים

צרור גדול פטרוזיליה קצוצה

כף טחינה גולמית

כף שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

מעל: חרדל איכותי

 

אופן הכנה:

  • דוחן: מרתיחים את המים ומוסיפים את הדוחן. לאחר כ-15 דקות, כאשר הדוחן רך, מוציאים אותו למסננת.
  • שמים את הדוחן בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים.
  • חצילים: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את החצילים ולאחר 15 דקות בערך, כאשר החצילים רכים, מורידים מהאש, חותכים לקוביות ומוסיפים את שאר המרכיבים (פטרוזיליה, טחינה, שמן, מלח ופלפל).
  • הגשה: מניחים בצלחת דוחן ומעל חצילים עם הרוטב. להוספת טעם מעניין ניתן להוסיף חרדל.
 
כמה פשוט ככה טעים
כמה פשוט ככה טעים צילום: נטלי שוינקלשטיין

סלט חצילים טבעי

2-4 מנות

 

מצרכים:

2 חצילים

כפית שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

2 עגבניות טריות

בצל לבן

כפית שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • על מחבת רותחת שמים את החצילים בשלמותם ומחכים עשר דקות.
  • לאחר שהם רכים מלמטה הופכים צד וכך הלאה עד שכל הצדדים רכים. למי שיש גז - ניתן לשים את החציל ישירות על האש.
  • לאחר שהחצילים רכים, פותחים אותם בזהירות ומוציאים את התוכן הלבן לצלחת (במקרה הזה לא אוכלים את הקליפה, למרות שאין בעיה להוסיף אותה ולקבל טעם מעושן).
  • שמים בבלנדר את תוכן החצילים יחד עם שמן זית, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • קוצצים את הבצל והעגבניות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגישים.
  • בתמונה תוכלו לראות את החציל יחד עם העגבניות והבצל אבל לפי המסורת מגישים את החצילים ואת סלט העגבניות והבצל בנפרד וכל אחד שם לעצמו כמה שהוא רוצה.
 
 
בריאות וטעם נפגשים בצלחת
בריאות וטעם נפגשים בצלחת צילום: נטלי שוינקלשטיין

סלט תרד עם פלפל, חצילים וטופו

מנה אחת גדולה

 

מצרכים:

חופן גדול של עלי תרד טריים

פלפל כתום חתוך לריבועים

רבע טופו מפורר

חצי חציל חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

כפית כורכום

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את עלי התרד ושמים במסננת.
  • מפוררים את הטופו ומערבבים עם כף שמן זית, כורכום מלח ופלפל.
  • חותכים את החציל ומבשלים במעט מים עם סיר מכוסה למשך 5 דקות עד שמתרכך.
  • לאחר שהחציל רך מוסיפים לסיר את הטופו ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לעלי התרד את הפלפל, החצילים והטופו. מוסיפים עוד כף שמן ועוד מלח ופלפל בהתאם לצורך.
  • מערבבים ומגישים.
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.