מתכון לעוגת סינמון רול

 
הפתעה מתוקה בפנים
הפתעה מתוקה בפנים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:49 02/01/2012

האחות הגדולה והלא פחות מושחתת של מאפי הסינמון. עוגה בחושה עם הפתעה בפנים - תערובת של קינמון ופקאנים קצוצים. תוסיפו לזה ציפוי וניל שנמס בפה והרי לכם עונג מהו

 
 
 
 
 

עוגה בחושה, ללא שמרים וללא התפחה עם ניחוח קינמון עשיר וציפוי אייסינג המזכיר מאוד את המאפה האמריקאי "סינמון רול".

 

באחד משיטוטי ברשת בשבועות האחרונים נתקלתי בעוגה הזו בכמה וכמה אתרים מחו"ל ומיד הבנתי שאני חייבת לנסות להכין אותה. המתכונים היו דומים בעיקרם האחד לשני, אני שיניתי מעט, הוספתי ושדרגתי. התוצאה, לא רק שלא אכזבה, אלא התגלתה כאחת העוגות הבחושות היותר טעימות שאכלתי. יחסית לעוגה בחושה יש בה מעט "התעסקות" והכנה, אבל היא באמת שווה את ההשקעה.

 
מניחים תלוליות על העוגה
מניחים תלוליות על העוגה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי

מצרכים ל-2 עוגות אינגליש קייק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
200 גרם (כוס) סוכר
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
360 מ"ל (כוס וחצי) חלב
2 ביצים, גודל L
2 כפיות תמצית וניל
120 גרם חמאה מומסת

 

למילוי קינמון:
220 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר חום דמררה
2 כפות קמח
1 כפית גדושה קינמון
100 גרם (כוס) פקאנים קצוצים גס

 

לציפוי:

150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
3 כפות חלב

מכינים את העוגה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות אינגליש קייק ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, אבקת אפייה, חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים כחצי דקה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את בלילת העוגה לתבניות בצורה שווה ומניחים בצד עד שנכין את מילוי הקינמון.

 

מכינים את המילוי:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אין צורך לשטוף את הקערה) שמים סוכר חום וחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, הקינמון והפקאנים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. המרקם שמתקבל מזכיר מעט בצק פריך וזה בסדר, הוא אינו אמור להיות נוזלי.
  • בעזרת כפית, מניחים תלוליות תערובת באופן שווה על העוגות (עוגה בצד ימין). בעזרת מזלג יוצרים ספירלות ו"מטביעים" את המילוי בתוך בלילת העוגה (עוגה בצד שמאל).
  • אופים את העוגות בתנור שחומם מראש כ-30 דקות, עד תפיחה והשחמה של העוגות.
  • בזמן שהעוגות בתנור, מכינים את הציפוי.

 

הכנת הציפוי:

  • שמים בקערה אבקת סוכר, תמצית וניל וחלב ומערבבים לתערובת חלקה ונוזלית. מניחים בצד עד לציפוי.
  • לאחר שהעוגות התקררו מעט, מוזגים עליהן בעזרת כפית את הציפוי.
  • העוגה נשמרת עד כשבוע בכלי אטום בטמפ' החדר.
 
עוגת סינמון רול
עוגת סינמון רול צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
והנה עוד תמונה כי לא יכולנו להתאפק
והנה עוד תמונה כי לא יכולנו להתאפק צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.