מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים בצ'יק

 
בלי סיבוכים. עוגת גבינה פירורים
בלי סיבוכים. עוגת גבינה פירורים צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 07:54 02/01/2012
טועמים במטבח עם פירגה

בקערה אחת ובלי הקצפות או כלים מיוחדים - פירגה אופה עוגת גבינה 9% עם שוקולד לבן ופירורים

 
 
 
 
 

תבנית 27X33 או תבנית עגולה בגודל בינוני

 

מצרכים לבצק ולתערובת הפירורים:
150 גרם חמאה
3/4 1 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
4 כפות אבקת סוכר
ביצה

 

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה 9%
מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה  
4 כפות קורנפלור
כף מלאה קמח (תופח או רגיל)
3 ביצים גודל XL
1/4 1 כוסות סוכר
100 גרם שוקולד לבן מרוסק לפירורים גסים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • שמים בקערה את כל המצרכים לבצק ולשים עד שמתקבל בצק כדורי וגמיש. אם המרקם רך מדי מוסיפים מעט קמח.
  • מניחים בצד חצי כוס מהתערובת (תשמש אותנו לפירורים שמעל העוגה), ואת השאר משטחים בתבנית משומנת בינונית, עגולה או מרובעת.
  • באותה קערה, בלי לשטוף, שמים את המצרכים לעוגה ובוחשים היטב עם כף, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • במידה והתנור לא אופה בצורה אחידה, מומלץ לאפות את הבצק בנפרד 20 דקות.
  • אם התנור חדש ואופה בצורה יסודית, משטחים את תערובת הגבינה על הבצק, מפזרים מעליה בצורה גסה את תערובת הבצק שנשמרה בצד לפירורים ואופים בערך 45 דקות, עד שהמלית נראית יציבה יותר והפירורים נאפו.
  • מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, נותנים לה להצטנן מעט ושומרים במקרר עד שמוכנים להגיש.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מאפינס גבינה לבנה וקינמון

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות

עוגת קוקוס

עוגת שוקולד בחושה

עוגת פרג

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שיש שחור לבן

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.