מתכון לעוגת דלעת ותפוחים עם שבולת שועל

 
עוגת תפוחים ודלעת
עוגת תפוחים ודלעת צילום: איתיאל ציון
 
עודכן 08:43 03/01/2012
יאיר פיינברג

עוגה נפלאה, עשירה בטעמים וקלה להכנה, עם דלעת, תפוחים, קינמון ושיבולת שועל. ניתן להכין גם בתוך מאפינס

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

 

מצרכים לעוגה:

קובייה בגודל בינוני (300 גרם) דלעת קלופה

1-2 (200 גרם) תפוחים ירוקים, קלופים וללא ליבה

3/4 כוס (150 גרם) שיבולת שועל

חופן גדול צימוקים

כפית אבקת קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

כוס סוכר חום

5 ביצים

3/4 כוס שמן צמחי

כוס (200 גרם) קמח

כפית סודה לשתיה

 

לציפוי (אופציונלי):

חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

קופסה (200 גרם) גבינת שמנת

4-8 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

פתיתי שקדים קלויים

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • חותכים את הדלעת והתפוחים לקוביות גסות ומרסקים בפולסים במעבד מזון עד שהדלעת והתפוחים נקצצים אך לא הופכים למחית (ניתן גם לגרר בפומפייה על הצד הגס).
  • מעבירים את התפוחים והדלעת המרוסקים אל קערת ערבוב, ואליהם מוסיפים את שבולת השועל, הצימוקים, הביצים, התבלינים, הסוכר החום והשמן, ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח והסודה לבלילת העוגה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה בקוטר 28 ס"מ משומנת ומקומחת קלות, מעבירים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות, עד שהעוגה מתייצבת (מכניסים קיסם למרכז העוגה, הוא צריך לצאת נקי).
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • להכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם חצי מכמות אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה. בקערה נוספת מערבבים את שאר אבקת הסוכר עם גבינת השמנת.
  • מערבבים את שתי התערובות ומשטחים מעל העוגה אחרי שהתקררה. מקשטים בשקדים קלויים.
  • טיפ: אפשר לאפות את העוגה גם כעוגות מאפינ'ס אישיות, אופים בקוקוטים חד-פעמיים, שאותם ממלאים רק עד 3/4 גובהם. הכמות מספיקה ל-8 מאפינ'ס אישיים.

 

המתכון באדיבות שף יאיר פיינברג

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת גבינה אפויה בצ'יק

מאפינס גבינה לבנה וקינמון

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות

עוגת קוקוס

עוגת שוקולד בחושה

עוגת פרג

עוגת שוקולד וקוקוס

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.