מתכון לקונפי עגבניות

 
מינימום מצרכים מקסימום טעם נהדר
מינימום מצרכים מקסימום טעם נהדר צילום: תמי שיבק
 
עודכן 09:09 03/01/2012

הן משדרגות כל סנדביץ', פסטה או או סלט מנומנם - תמי שיבק חורצת עגבניות ומבשלת אותן לאט לאט כדי להוציא את כל הטוב שיש להן להציע

 
 
 
 
 

איזה סוף שבוע זה היה. כמה תכנונים הועמסו על השישי-שבת המסכנים האלה. ב-48 שעות קיווינו, פחות או יותר, לכבוש את העולם. רצינו לאפות חלה, להכין רביולי ביתי במילוי ורוטב מ-ד-ה-י-מ-י-ם שרועי הגה, לצלות פסטרמה בתנור, לבשל ציר, לעשות מיונז, ואני די בטוחה שהיה שם גם דיבור על קרואסונים הום מייד. את הכל גם רצינו לצלם כמובן. וזה בלי להזכיר תכנונים שמחוץ למטבח (כן, מדי פעם יש גם כאלה).

 

אבל איכשהו, העולם רצה אחרת. כלומר, שלא תבינו לא נכון - כל מה שצויין למעלה, מלבד הקרואסונים, אכן בושל (וחוסל. או הוקפא, במקרה של הציר). אבל משהו בזרימה של הבישולים לא היה נכון. הרביולי יצאו מאוד (מאוד) טעימים, אבל הכמויות לא היו מדוייקות ועדיין אי אפשר לייצר מהם מתכון. החלה יצאה חמודה, אבל לא מושלמת. האנרגיות היו נמוכות, ושום דבר לא העלה את החיוך הרגיל שיש לנו על הפנים כשאנחנו במטבח.

 

 

שום דבר מלבד המותק שלפניכם. כמו רוב הילדים הכי מוצלחים, גם קונפי העגבניות הזה היה לגמרי לא מתכונן. רועי תקתק אותו על הדרך, בין רידוד עלי פסטה לקימבו"ץ מרינדה לפסטרמה. ההכנה כולה לקחה 5 דקות. חופן נאה של עגבניות שרי נחרץ ונזרק לסיר ביחד עם שום, בזיליקום, אורגנו, פלפל שחור, כפית מלח ים אטלנטי ופלפל צ'ילי מיובש. הכבודה הוטבעה בשמן זית, הסיר עבר לתנור שחומם ל-120 מעלות, ולאט לאט התפשט בבית ריח עדין עדין וטעים טעים.

 

 

למחרת בצענו לנו חתיכת חלה, מרחנו במיונז צהוב, מעכנו מעל מעט מהעגבניות האלה, הוספנו חתיכה קטנה של פסטרמה מלמעלה ונאנחנו בעונג. 2011 הסתיימה במנעד מושלם של טעמים ביתיים - מי יתן וב-2012 יהיה לא פחות טעים.

 

 
 

כמה קטנות לפני שמתחילים: קונפי הוא למעשה בישול בשמן בטמפרטורה נמוכה. בשיטה המסורתית בדרך כלל ממליחים קודם את מה שרוצים לשמר, ואז מבשלים אותו בשומן שלו עצמו. היום נדלג על שלב ההמלחה, ומאחר ולעגבניות אין שומן משלהם, נעטוף אותן בשמן זית. עכשיו כשהשכלנו, צריך לארגן סיר קטן שיכול להיכנס לתנור (בלי ידיות מפלסטיק), וצנצנת זכוכית יפה, שנוכל להשוויץ בעגבניות. מה עושים איתן כשהן מוכנות? העגבניות והשמן ישדרגו כל פסטה, סנדוויץ' סלט, חביתה ובכלל.

 

 

מצרכים:

שני חופנים של עגבניות שרי שטופות

ענף אורגנו (כ-15 עלים)

5 עלי בזיליקום

פלפל צ'ילי מיובש

כפית מלח גס (אם יש לכם מלח ים אטלנטי - עדיף)

4 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

3 שיני שום

שמן זית

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • בסכין חדה, חורצים את העגבניות בעדינות מקצה אל קצה.
  • שמים את העגבניות, שיני השום, עשבי התיבול, המלח והפלפל בסיר קטן שאפשר לשים בתנור. יוצקים שמן זית עד לכיסוי מוחלט של העגבניות.
  • שמים בתנור ושוכחים מכל העסק לארבע שעות לפחות.
  • מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מכניסים פנימה את צנצנת זכוכית נקייה (כדאי להכניס גם את המכסה). משאירים על אש חזקה ל-10 דקות. מוציאים את הצנצנת מהסיר בעזרת מלקחיים (זהירות! זה רותח) ומצננים אותה.
  • מוזגים לצנצנת את כל תכולת הסיר. אם אתם רוצים להימנע מטינוף השיש, כדאי להעביר קודם את העגבניות בעדינות עם כף, ואת השמן לצקת פנימה דרך משפך.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוגה בחושה עם שוקולד ואגוזים

מתכון לבננה וופי פאי

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לג'בטות מושלמות

מקומות לאכול בהם בניו-יורק

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון לעוגיות חמאה במילוי ריבה

מתכון לעוגת גבינה ופירורים

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.