מתכון לקיש בטטות

 
זה רק נראה מסובך
זה רק נראה מסובך צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:07 04/01/2012

נטלי לוין עושה הפסקה (אל דאגה, קצרה) עם הקינוחים ומכינה קיש בטטות מרשים עם בצק פריך. עכשיו נראה אתכם עומדים בפניו

 
 
 
 
 

אני לא חובבת בישול גדולה במיוחד. אין לי בעיה לעמוד שעות במטבח ולו רק בשביל עוגת יום הולדת מיוחדת, אבל לבשל משהו זה כבר הופך להיות "טרחה" עבורי, גם אם מדובר במשהו זריז יחסית. למרות הסלידה הראשונית שלי מבישול, בזמן האחרון גיליתי שלהשקיע ערב אחד בשבוע בבישולים זוגיים זה מבורך (וגם טוב לזוגיות), והוחלט להפוך את זה למשהו קבוע. כך מצאנו את עצמנו, הזוגי ואני, מבשלים פסטות מעניינות, מרקים ומנות עיקריות שבדרך כלל לא ממש יוצאות מהמטבח שלנו.

 

אחד מהדברים שהכנו, ונופל דווקא בגזרת הדברים שאני כן אוהבת להכין (בעיקר בגלל הבצק הפריך) הוא קיש בטטות, טימין ופרמזן. בדרך כלל אני דווקא לא ממש חובבת קיש בטטות, וזה בערך הקיש האחרון אותו אבחר לאכול, אבל לפעמים נחמד לשנות קצת, ומאחר וזמן רב עבר מאז שאכלתי קיש טעים באמת, החלטתי ללכת על הקיש הטעים והקל הזה, שמכינים באמת בזמן קצר יחסית.

 

בצק לקיש זה בערך אחד הדברים הכי פשוטים להכנה שיש. במעבד מזון או בידיים - מכינים במהירות את הבצק, מצננים מעט במקרר, מרדדים ומרפדים את התבנית. בזמן שהקלתית מצטננת לה שוב במקפיא מכינים את המלית, ודי מהר כל העסק נכנס לתנור, מה שמניב לאחר כ-40 דקות קיש ריחני ומפתה. נראה אתכם עומדים בפניו!

 
מי אמר אני ולא קיבל?
מי אמר אני ולא קיבל? צילום: נטלי לוין

קיש בטטות, טימין ופרמזן
לתבנית קיש עגולה בקוטר 26 ס"מ + 6-7 קישים אישיים בקוטר 8-10 ס"מ.

 

בצק פריך מלוח:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
כפית מלח
ביצה
כף חלב

 

מלית בטטות:
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ס"מ
30 גרם חמאה
בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם

 

רויאל:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם (חצי מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
40-50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
15 גר' (כף וחצי) קמח לבן
4-5 ענפי טימין

 

אופן הכנה:

  • בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
  • לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • מלית בטטות: בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.
  • לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.
  • במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.
  • רויאל: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פרמזן וקמח לבן לתערובת אחידה (לא מקציפים).
  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • על הקלתית הקפואה מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.
  • אופים את הקיש 35-45 דק', או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
  • מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

 
• מומלץ להגיש את הקיש חמים או בטמפרטורת החדר
• מומלץ להגיש את הקיש חמים או בטמפרטורת החדר צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • קיש זה אחד המאפים המודולרים ביותר. לא אוהבים טימין? שימו אורגנו, בזיליקום ואפילו זעתר. בכל פעם יתקבל טעם קצת שונה, ותראו מה הכי מתאים וטעים לכם.
  • אותו כנ"ל לנושא הגבינות; אין לכם פרמזן? שימו מוצרלה, או אפילו קצ'קבל מגוררת.
  • חשוב לא להגזים עם הפרמזן, מאחר והיא נוטה להשתלט ולהאפיל על טעם הבטטות.
  • שום זה ירק כל כך טעים - אל תוותרו עליו. גם אני, ששונאת לקלף אותו, לא מתעצלת כשמדובר בקיש הזה - הוא יוצר טעם הרבה יותר מיוחד, ומשתלב בצורה נפלאה עם הבטטות.
  • אפשר לבשל את הבטטות מבעוד מועד (יום-יומיים לפני), וכך רק להרכיב במהירות את הקיש ולאפות אותו.
  • את הקלתית המוכנה (לפני שממלאים אותה) ניתן להקפיא, עטופה היטב, עד כחודש במקפיא.
  • הקיש נשמר בקופסא אטומה במקרר 5-6 ימים (הוא יגמר הרבה לפני).
  • מומלץ להגיש את הקיש חמים או בטמפרטורת החדר, אבל לא קר לחלוטין.

 

 
אמנם לא קיש אבל לגמרי בטטה. החתולה המדהימה של נטלי מדגמנת פוזה של פינוק
אמנם לא קיש אבל לגמרי בטטה. החתולה המדהימה של נטלי מדגמנת פוזה של פינוק צילום : נטלי לוין
 
 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.