עוגיו.נט עונה: 10 פתרונות לבעיות אפייה

 
איך מתמודדים עם שוקולד ששוקע? קראו למטה
איך מתמודדים עם שוקולד ששוקע? קראו למטה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:07 04/01/2012

איך מתמודדים עם שוקולד צ'יפס שששוקע לתחתית העוגה, מתי משתמשים בסודה לשתייה ומתי באבקת אפייה ולמה עוגות גבינה לא יוצאות חלקות מלמעלה. אתם שאלתם - עוגיו.נט עונה

 
 
 
 
 

>> לטור הקודם: עוגיו.נט עונה על שאלות האפייה

 

כמה תשובות כלליות

  • מה זה מחית וניל - מדובר בתמצית וניל מאוד-מאוד מרוכזת וארומטית. בדרך כלל אין בעיה להמיר בתמצית וניל רגילה, אם כי טעם הוניל פחות דומיננטי.
  • המרה של המשקל לנפחים - אתם מוזמנים להשתמש בטבלת ההמרות הבאה, ובעזרתה להמיר את כל המרכיבים למידות בכוסות.
  • המרה לגרסת פרווה למתכון: יש להמיר את החמאה במרגרינה ואת השמנת החמוצה והחלב (150 מ"ל סה"כ) בחלב סויה או חלב קוקוס.

 

משקל מדויק של מצרכים

בתיה ברש: אין ברשותי משקל מדוייק כדי למדוד 8 גרם שמרים. זה בערך כף?
עוגיו.נט עונה: 8 גרם שמרים יבשים = 2 כפיות (לא כף).

 

החסרת מרכיב בעוגה

שירן שם טוב: האם אפשר להחסיר רכיב מעוגה או כל דבר אחר או להשים משהו במקום?
עוגיו.נט עונה: השאלה כללית מדי, ובאופן עקרוני זה תלוי במתכון הספציפי אליו את מתכוונת. יש מתכונים בהם אפשר להחסיר או להמיר חלק מהמרכיבים ויש כאלה שזה בעייתי במיוחד, אבל שוב - זה תלוי מתכון.

 

יחס המרה בין שמרים יבשים וטריים

לימור ליבנה: מה יחס ההמרה בין שמרים יבשים לשמרים טריים (קובייה)?
עוגיו.נט עונה: יחס ההמרה בין שני סוגי השמרים הוא 1:3 לטובת השמרים הטריים. זאת אומרת שעל כל גרם של שמרים יבשים יש להשתמש ב-3 גרם שמרים טריים. במידה ומצוין במתכון 8 גרם שמרים יבשים - יש להשתמש ב-24 גרם שמרים טריים (אפשר לעגל ל-25 גרם).

 
חשוב לבחור מתכון מוצלח
חשוב לבחור מתכון מוצלח צילום: נטלי לוין

עוגת תפוחים נרטבת

אורנה גרוס: בעוגות תפוחים הבצק נרטב מהמלית. למרות סחיטה של התפוחים או תוספת פירורי לחם, הבצק יוצא סמרטוטי. מה ניתן לעשות?
עוגיו.נט עונה: אם הכוונה היא לפאי תפוחים יש מספר דברים שיכולים לפתור את הבעיה:
1. אפייה עיוורת של הקלתית לפני המילוי בתפוחים, מה שישמור עליה פריכה.
2. יכול להיות שאת לא אופה מספיק את העוגה, ולכן הבצק לא מספיק אפוי ונרטב מהר.
3. זן התפוחים המומלץ לעוגות תפוחים ופאי הוא התפוחים הירוקים מסוג גראני-סמית'.

 

תוספות שוקעות בעוגה

אנה לויטן: אני מנסה להכין עוגה בחושה עם צימוקים, אוכמניות או שוקולד צ'יפס, וכל פעם מחדש התוספות שוקעות לתחתית העוגה. מדוע זה קורה ואיך אפשר למנוע שקיעתן?
עוגיו.נט עונה: שקיעה של תוספות בעוגה יכולה להיגרם ממספר גורמים:
1. בלילה דלילה מדי: דלילות הבלילה לא מאפשרת "אחיזה" לתוספות. רוב הבלילות של העוגות הבחושות על בסיס שמן הן יחסית דלילות, וקצת יותר קשה לפזר בתוכן תוספות מבלי שישקעו. בלילות על בסיס חמאה מוקצפת הן בעלות יותר "גוף" ולכן מחזיקות היטב את התוספות, אפילו אם לא מקמחים אותן.
2. קימוח התוספות: על מנת שהתוספות ישארו במרכז העוגה ולא ישקעו יש לקמח אותן במעט קמח. פשוט מערבבים את האוכמניות/ שוקולד/ צימוקים עם כף או שתיים של קמח, ומוסיפים לעוגה.
3. פיזור אחיד: מומלץ להוסיף את התוספות אחרונות לבלילה, ואף לפזר אותן מעל הבלילה לאחר שיצקנו אותה לתבנית.

 

סופגניות בצקיות

פטריסיה חג'בי: הכנתי מתכון של סופגניות מהאתר אבל הסופגניות יצאו בצקיות מבפנים מדוע?
עוגיו.נט עונה: נשמע ששמן הטיגון היה חם מדי, מה שגרם לסופגניות להיות מוכנות מהר מאוד מבחוץ אך לא להיעשות מספיק מבפנים. להבא מומלץ לטגן בשמן בטמפרטורה של כ170-180 מעלות. ניתן לבדוק זאת גם ללא מדחום ע"י הכנסה של ידית של כף עץ אל תוך השמן; במידה ומופיעות בועיות קטנות מסביב לידית - השמן חם במידה הנכונה.

 

עוגת בראוניז לא יוצאת טוב

Fatin Baker: כשאני מכינה עוגת בראוניז קורים 2 דברים: הראשון, רק החלק העליון תופח והעוגה מתחלקת לשתי שכבות שבמשך החלוקה היא מתפוררת; והשני, למרות שאני משמנת ומקמחת את התבנית הבראוניז נדבקת. מה הסיבה לכך?
עוגיו.נט עונה: נשמע ששתי הבעיות שאת מתארת נובעות פשוט ממתכון לא ממש מוצלח. בלילת בראוניז היא מאוד פשוטה וממש לא אמורה להתחלק לשתי שכבות ולהתפורר (להיפך - אמורה להיות דחוסה ורכה). מתכון טוב לבראוניז תוכלי למצוא כאן. את בעיית ההידבקות אפשר לפתור פשוט ע"י מעבר עם סכין על הדפנות כאשר הבראוניז מוכן (ועדיין חם). את החיתוך לקוביות מומלץ לעשות כאשר הבראוניז קר לחלוטין.

 
הצמדו לאופן ההכנה
הצמדו לאופן ההכנה צילום: נטלי לוין

אבקת אפייה או סודה לשתייה? 

אורלי עופר: מתי משתמשים באבקת אפייה ומתי בסודה לשתייה. מה ההבדל בין שתי האבקות הללו?
עוגיו.נט עונה: אבקת אפייה וסודה לשתייה הן שתי אבקות בסיסיות במתכוני אפייה. אבקת אפייה היא למעשה תערובת המכילה סודה לשתייה, מלחים ועמילן, והיא גורמת לעוגות לתפוח ע"י יצירה של פחמן דו חמצני, שיוצר בועיות קטנטנות בבלילה. בדרך כלל משתמשים בה ביחס של 1 כפית על כל כוס קמח, אבל זה בהחלט נתון לשינוי.


סודה לשתייה היא סוג של נתרן. הסודה פועלת במגע עם מרכיבים חומציים בבצק (למשל ריוויון, שמנת חמוצה, יוגורט וכיו"ב), והיא מתחילה לפעול מיד עם המגע בנוזלי הבצק. לכן חשוב להוסיף אותה ממש בסוף רשימת המרכיבים ולפני האפייה. סודה לשתייה יוצרת פריכות בבצקים פריכים ועוגיות, ולכן משתמשים רק בסודה לשתייה (ללא אבקת אפייה בדר"כ) בבצקים מסוגים אלה. בדרך כלל (ולא תמיד) ניתן להמיר סודה לשתייה באבקת אפייה, אך לא להיפך.

 

אפייה נכונה של עוגות גבינה

עדנה אלהרר: למה כל עוגות הגבינה שאני אופה מתפוצצות ולא יוצאות חלקות ושלמות?
עוגיו.נט עונה: זה כמובן תלוי בסוג עוגות הגבינה, אבל יש מספר גורמים חשובים שיש להקפיד עליהם באפייה של עוגות הגבינה הקלאסיות (המועדות ביותר לבעיות שתיארת):
1. לא מוכרחים ליצור סביבה עשירה באדים ע"י אפייה בבן מארי, אבל אפשר. מה שבן מארי נותן הוא אפייה איטית ומבוקרת יותר, אבל אם אופים בחום קבוע את העוגה לכל אורך זמן האפייה - העוגה יוצאת מצוין גם כך.
2. במידה ורואים שהעוגה מתחילה להשחים יתר על המידה, מכסים אותה בעדינות עם רדיד אלומיניום או נייר אפייה.
3. לאחר שהעוגה מתחילה להתייצב ולהשחים מלמעלה מוציאים אותה מהתנור, עוברים עם סכין על הדפנות על מנת לשחרר את לחץ האוויר, מה שיפחית את הסיכוי לבקעים. לאחר מכן מחזירים את העוגה להמשך אפייה עד שהיא מוכנה.
4. עוגות גבינה לא אוהבות שינויים קיצוניים בטמפרטורה, ולכן כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה לצינון בטמפרטורת החדר עד שהיא מתקררת לחלוטין ורק אז מעבירים למקרר.

 

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.