מתכון לקיש גבינות

 
קיש גבינות
קיש גבינות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:03 04/01/2012

בצק שמרים במילוי תערובת של גבינות, שמנת מתוקה וניחוח עדין של שום

 
 
 
 
 

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים לבצק שמרים:

120 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר

10 שמרים טריים (לחים)

240 גרם קמח לחם

10 גרם סוכר

50 חמאה רכה

1 ביצה

5 גרם מלח

 

למלית הגבינה:

2 שיני שום

100 גרם גבינת אמנטל

100 גרם גבינת טל העמק

100 גרם גבינת קשקבל

220 שמנת מתוקה 32%

3 ביצים מספר 2

220 גרם יין לבן יבש

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט

פפריקה מתוקה

 

 

אופן הכנת הבצק:

  • ממיסים את השמרים בחלב.
  • מוסיפים את תערובת השמרים והחלב לקמח. מוסיפים סוכר, חמאה וביצה .
  • מעבדים במשך 10 שניות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה להתפחה של שעה.
  • מרדדים את הבצק לעיגול, מניחים בתבנית פאי משומנת, מחוררים בעזרת מזלג ומתפיחים למשך 30 דקות.

 

המלית:

  • קוצצים היטב את שיני השום.
  • מגרדים את הגבינות בפומפייה גסה.
  • מאחדים את חומרי הבלילה ומתבלים לפי הטעם.
  • מניחים את המלית בצד למשך שעה.
  • יוצקים את המלית לתוך תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30-35 דקות.
  • ניתן להוריד את החום ל- 170 מעלות ברגע שהמאפה מקבל צבע זהוב.
  • מגישים חם לצד סלט טרי.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מהתכנית:

לחמניות גבינה

פשטידות גבינה ופטריות

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.