אמא יקרה לי או: עוגת קצפת ותותים

 
למרות היותה גבוהה היא נאכלה והיתה כלא היתה.
למרות היותה גבוהה היא נאכלה והיתה כלא היתה. צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:02 05/01/2012

יום הולדת לאמא הכניס את חיהל'ה למצב רוח נוסטלגי, כזה שהזכיר לה את עוגות הטורט הקלאסיות שקושטו כיד הדמיון הטובה. הפעם, ולכבוד המאורע החגיגי, בחרה לקשט אותה בצבע לבן אלגנטי של קצפת ולהוסיף תותים עסיסיים שהופכים את העוגה למיוחדת במינה

 
 
 
 
 

לאמי היה יום הולדת והחלטתי "להחזיר" לה עם עוגה משגעת שהיתה מכינה לנו מאז ועד היום , בערך משנות ה-60-70 וואו איזו נוסטלגיה ממש עוגה של פעם. העוגה שאמא היתה מכינה, ובכל פעם קישטה מעט אחרת, זאת עוגת הלייקך/ טורט כשבעגה הקונדיטורית היא נקראת ג'נואז' ומוכרת גם כספוג, אך החומרים כאן עדיפים עלי ולאחר הרטבתה וקישוטה העוגה ללא ספק חגיגית ונצחית.

 

זכור לי שהיינו מוציאים את תוך העוגה ומערבבים את התכולה עם קוקטייל פירות וקצפת ומחזירים פנימה, מכסים בשכבת קצפת, מגררים שוקולד חלב (כן חלב, אז לא היו מודעים לעדיפות השוקולד המריר).

 

החלטתי לפרוס את העוגה לשכבות, למלא ולקשט כשאני שומרת על מראה הדור שעושה שימוש בצבע לבן בלבד ועיטור סופי של תותים אדומים. כך מתקבלת תוצאה מעודנת ואלגנטית. את העוגה הבאתי לחגיגת יום ההולדת שערכנו לאמי ולמרות היותה גבוהה היא נאכלה והיתה כלא היתה.

 
יום הולדת מתוק במיוחד. מזל טוב!
יום הולדת מתוק במיוחד. מזל טוב! צילום: חיה אילונה דר

עוגת לייקך עם קצפת ותותים

תבנית 26

 

מצרכים:

7 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

2 כוסות קמח תופח

כף ברנדי

גרד מלימון

1/4 כוס שמן

 

להרטבת העוגה:

160 גרם סוכר

300 מ"ל מים

2 כפות ריבה (לבחירתכם)

 

לקישוט:

750 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

תותים, דובדבנים או פירות יער

1/2 כוס קוקוס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מרססים תבנית בתרסיס שמם ומפזרים קמח, מנערים את העודף.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד להיווצרות קצף עננים (לא נוקשה מידיי).
  • מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
  • מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שנוצרת תפיחה בקצף.
  • מקפלים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים.
  • מוסיפים את גרד הלימון ואת כף הברנדי ומערבבים פנימה.
  • מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמן עד שהכל נבלע בבצק.
  • אופים עד שקיסם יוצא יבש, כ-35 דקות לערך (תלוי בתנור).
  • מצננים צינון מוחלט על רשת.
  • פורסים את העוגה לשכבות, חצי או יותר.

 

הרכבת העוגה:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומעבירים למקרר.
  • מרתיחים את חומרי הסירופ, מסירים מהאש.
  • מרטיבים בסירופ את שכבות העוגה שחתכנו בצד אחד.
  • ממתינים מעט לצינון ומורחים חלק מהקצפת.
  • מניחים מעל שכבה נוספת ומורחים בעוד קצפת.
  • מניחים מעל את השכבה העליונה, מכסים בשכבת קצפת, מקשטים מעט ומעטרים בתותים.
  • אופציונלי: כדי לשוות לעוגה מראה מושלם יותר בצדדים ניתן ל"הדביק" בשוליים את הקוקוס.

 

 
כל הדרך אל העוגה המושלמת
כל הדרך אל העוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.