פותחים את מרתף היין • משה ורבקה וובר

 
מרתף היין של משפחת וובר - כל הפקקים מאחור הם מבקבוקי יין שנפתחו
מרתף היין של משפחת וובר - כל הפקקים מאחור הם מבקבוקי יין שנפתחו צילום: אלין פריש
 
עודכן 01:33 05/01/2012
אוכל נענע 10

יש להם אוסף של יותר מ-300 בקבוקים והם לא יהססו לפתוח אפילו את היקר שבהם. ביקור במרתף היין של משה ורבקה וובר

 
 
 
 
 

במקביל להתפתחות תרבות היין במדינה, אחד הטרנדים שהולך ותופס תאוצה הינו בניית מרתף יין ביתי. אך עבור משה ורבקה וובר, מנהלי חברה לקירור רפואי מרמת השרון, מרתף היין הביתי שלהם אינו עניין של טרנד, אלא עניין של דרך חיים. במפגש עם יין טוב וגבינות משובחות, הם סיפרו איך היין בכלל ומרתף היין בפרט הפכו לחלק בלתי נפרד מהיומיום שלהם.

 

מאיפה התחיל החיבור ליין והרעיון בכלל לבנות מרתף?
משה: "מאוד אהבנו לבשל ולארח, וקיבלתי מתנה קורס ליין בחנות 'דרך היין' עם ברי ססלוב, לפני 15 שנה בערך. זה השתלב עם מטבח ועם בישול, מה שהוביל לעוד למידה על סוגי יין שונים, וטיולים ביקבים בארץ ובעולם".

 

רבקה: "עם הזמן היינות תפסו יותר ויותר מקום. בהתחלה קניתי למשה הפתעה מקרר קטן ליינות, ואחרי שהוא התמלא הבנו שאנחנו צריכים משהו גדול יותר".

 

לפני שש שנים בנו הזוג וובר, באמצעות חברת כפיים, את מרתף היין שלהם. זהו מרתף בעיצוב מיוחד (שמאז נושא את שמם), בו בקבוקי היין שוכבים על הצד באופן שמאפשר לראות את התוית של הבקבוק (בעיצוב רגיל רואים רק את הפקק של הבקבוקים, וצריך לתייג כדי לדעת איזה יין שולפים). מאז בנייתו, הם מספרים שהפך למוקד האירוח בבית:

 

משה: "כל כמה זמן אנחנו מארחים חברים או עושים אירועים של טעימת יינות בשיתוף יקבים שונים. באירועים האלו הכרנו ואנחנו מכירים אנשים שהפכו לחלק משמעותי ממעגל החברים שלנו".

 

רבקה: "אנשים שאוהבים יין, יש להם משהו משוהו במשותף, הם יותר שמחים, יותר חייכנים, יש ביין משהו מאוד מקרב".

 

 
מרתף היין של משפחת וובר
מרתף היין של משפחת וובר צילום : אלין פריש
 

מבחינתכם, המרתף והיינות הם סמל סטטוס?

רבקה: "ממש לא. אנחנו לא באים כדי להרשים אנשים, אלא ממקום אמיתי - המרתף נבנה מתוך צורך. זה נושא שהתפתח עם כל המפגשים והתערוכות".

 

משה: "אין קורלציה ישירה בין גודל המרתף להבין ההבנה ביין. יש המון אנשים שעושים את זה בשביל השואו - מוכנים לשלם כל מחיר וכל כמות מיינות מאוד יוקרתיים כמו פטרוס מבורדו... מבחינתי אין סנטימנטים לאף אחד מהבקבוקים. חלק נפתח בארוחות שישי עם המשפחה, את הבקבוקים היותר מורכבים נשמור לאירועים עם אנשים שמעריכים יותר, אבל כל בקבוק שנכנס למרתף היינות ייצא ממנו (חוץ מיין סיני אחד שאני מעדיף להשאיר סגור)".

 

האוסף של משפחת וובר מורכב 70% מיינות ישראלים והשאר יינות מטיולי הזוג מסביב לעולם. הם משתדלים להביא יין מכל מקום בו ביקרו.

 

אתם מרוצים מהאוסף שלכם?

משה: "אני חושב שיש לנו את הבסיס, וכל השאר נבנה מסביב. זה נותן רקע, וכשיושב פה יבואן, או בעל יקב ועושה טעימת יינות, לא חסר להם כלום. האנשים הנכונים קיימים, התשתית קיימת והשאר נבנה לבד. זו דינמיקה מדהימה. אין גבול לכמה שאפשר להשקיע, אבל אנחנו הולכים עד רמה מסוימת. לא נלך על 400-500 צפונה. יש לנו מגוון טעמים שמתאימים כמעט לכל מה שאנחנו צריכים".

 

מה היין הכי יקר שיש לכם?

משה: "יש פה למשל את המוטון רוטשילד, שרבקה קנתה לי בסיור בבורדו ועלה משהו כמו 180 יורו, ויש לנו בקבוק מגנום של יקב ספרדי, וגה סיציליה, משנת 96, בקבוק חתום וממוספר, אחד היינות הטובים ביותר באזור ריוחה, שלדעתי שווה 2000 ש"ח והוא כבר ברמה של פריט אספנות. אבל הדבר הכי יקר במרתף זה האירועים והחברויות שנוצרו בזכותו".

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

עשרה אזורי יין שווים מסביב לעולם

מתכון למאפינס גבינות ואנטיפסטי

ראיון עם המסעדן רפי אדר

מקזבלנקה עד הסנדק - יין מהסרטים

סקירת מבעבעים לסילבסטר

מתכון לעוף צלוי עם בצל מטוגן

תכירו: יין הקרח

סיור יקבים בנגב ובערבה

  

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.