מתכון למאפה פילו במילוי תרד וגבינות

 
גלילות פילו עם מילוי תרד
גלילות פילו עם מילוי תרד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:53 08/01/2012
חיה אילונה דר

מפחדים מבצק פילו? חיהל'ה פותחת את השבוע עם מתכון קל להכנה של גלילות פילו פריכות במילוי תרד וגבינות עם כל ההסברים והטיפים, כדי שגם אתם תצליחו להכין את המנה בבית

 
 
 
 
 

יש המכינים מטעמים עם עלי פילו כדבר של מה בכך, ויש החוששים להשתמש בו מפאת דקיקותם וקריעתם. אצלי באופן קבוע יש קופסת פילו במקפיא, לכל מקרה שלא יבוא, וזאת מפאת קלות ומהירות השימוש בו והתוצאה הנהדרת.

 

בכל פעם שאני עובדת עם דפי פילו, אני מעצבת בצורה שונה, מכינה מלית מתוקה או מלוחה, ככל העולה על דעתי באותה ההזדמנות. למתחילים, אם עוקבים אחרי ההוראות, כמו הכנת מגבת קטנה לחה אין חשש לקריעת העלים, מקסימום העלה הראשון. חשוב לציין גם שאם חפצים להשתמש בו יש להפשירו במשך לילה במקרר.

 
תוכלו לראות את המתכונים הנוספים בקישורים: צרורות פילו במלית פטריותשבלולי פילו במלית תרד גבינות.

 

גלילות פילו במלית גבינות או תרד
2 גלילות, 4-5 מנות

מצרכים:
8 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת
מעט קצח לפיזור מעל המאפים
 
למלית גבינות:
250 גרם גבינת פטה ו/או בולגרית מפוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
ביצה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
6 זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים גס
 
למלית תרד:
200 גרם עלי תרד טריים שטופים היטב, קצוצים
2 כפות חמאה
200 גרם גבינה בולגרית ו/או פטה 5%
8 עגבניות מיובשות קצוצות

אופן הכנה:

 

  • מפשירים את העלים לילה במקרר.
  • מכינים מגבת קטנה רטובה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • להכנת מלית הגבינה: מפוררים את גבינת הפטה לחתיכות בתוך קערה ומערבבים עם שאר המצרכים לקבלת תערובת אחידה.
  • להכנת מלית התרד: ממיסים את החמאה במחבת על חום בינוני ומוסיפים את התרד.
    מערבבים כ-2-3 דקות, עד שעלי התרד מצטמקים, מצננים. מפוררים את גבינת הפטה לתוך קערה, ומערבבים עם עלי התרד המבושלים ושאר מצרכי המלית (בשתי המליות גבינת הפטה אמורה להיות מלוחה דיה).
  • פורשים 2 עלי פילו מופשרים, מניחים את המגבת על יתר העלים ומורחים על 2 העלים את החמאה המומסת עם מברשת.
  • פורשים עוד 2 עלים מעל ומורחים שוב בחמאה.

 

 
מניחית את המלית על דפי הפילו
מניחית את המלית על דפי הפילו צילום : חיה אילונה דר
 
  • יוצרים גלילה נוספת בהתאם להוראות עם 4 העלים שנותרו.
  • מורחים מעל את יתרת החמאה, ומפזרים מעל את הקצח. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור.

 

 
מכניסים את הגלילות לתנור
מכניסים את הגלילות לתנור צילום : חיה אילונה דר
 
  •  אופים במשך 8-12 דקות, או עד הזהבה. נותנים לגלילות להצטנן כדקה לפני שחותכים ומגישים.

 

 
אופים עד להזהבה
אופים עד להזהבה צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.