מתכון לספגטי ברוטב עגבניות

 
בארץ העגבניות זמינות כל השנה
בארץ העגבניות זמינות כל השנה צילום: מתוך הבלוג 'אדונית התבלינים'
 
עודכן 07:33 09/01/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

עד היום הכנתם פסטה עם רוטב עגבניות מקופסה? הגיע הזמן ללמוד איך להכין את המנה הפופולרית כמו שצריך

 
 
 
 
 

לפני כמה שנים ביקרנו בסיציליה המקסימה, רצופת עיירות צפופות ורומנטיות, אוכל מענג ויין משובח מתוצרת מקומית, למונצ'לו (איך לא?) ואיטלקים בעלי מזג ים תיכוני (מוכר?) אופייני אשר תולים את הכביסה שלהם בכל מקום.

 

במסעדות בסיציליה נתקלתי (והדבר נהוג וחל בכל איטליה) בחיוב שלא הצלחתי לשייך למאכלים שהוזמנו במסעדה. רק לאחר ששאלנו את המלצר, וכעבור אינסוף נפנופי ידיים מלוות בקריאות באנגלית במבטא איטלקי מתגלגל מצד מלצר רגזן וזעוף , תוך הצבעה על המפה, הסכום והקרוסטיני, הבנו שמדובר בחיוב עבור מה שנקרא בפי האיטלקים "עמלת עריכת שולחן" ("קופרטו").

 

היש ישראלי, נצר לעם סגולה, שהיה משלם במסעדה ישראלית עמלה שכזו?! (שהרי גם את החיוב עבור אבטחה "הצלחנו"  לאסור בחקיקה) ובכל זאת, חיוב עבור "קופרטו" או לא - באיטלקית הכל רומנטי, אלגנטי ומתקבל על הדעת בשמחה וברצון. אז מוגש לכם באהבה מתכון ללא עמלת "קופרטו" לספגטי ברוטב עגבניות שרי.

 

ספגטי ברוטב עגבניות שרי

3-4 מנות

 

מצרכים:
250 גרם (חצי חבילה) ספגטי
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
2 כפות רסק עגבניות
חצי חבילת עגבניות שרי בשלות חצויות
כף עלי אורגנו ו/או טימין (עדיף טריים)

חופן קטן של עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור גרוס
גבינת פרמז'ן מגוררת, להגשה

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, לדרגת אל דנטה (כמעט מבושלת עד הסוף).
  • בינתיים, מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ועגבניות השרי החצויות ומערבבים כמה שניות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, את העגבניות המרוסקות ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם.
  • מתבלים במלח ופלפל ומבשלים בבעבוע עדין כ-4-5 דקות אגב בחישה עד שהטעמים מתמזגים. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן לדללו ברבע כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מסננים את הפסטה ומעבירים לצלחות הגשה עמוקות. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ומגישים מייד.

 

 
אין בעיה להשתמש בתבלינים יבשים לרוטב
אין בעיה להשתמש בתבלינים יבשים לרוטב צילום : מתוך הבלוג אדונית התבלינים
 
 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.