ניו-יורק אהובתי או: מתכון לפרעצל

 
חמאה, גבינת שמנת או לבד עם מלח גס
חמאה, גבינת שמנת או לבד עם מלח גס צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:39 09/01/2012

ליטל לבל-אלפנדרי נזכרה בפרעצל הממכרים שאכלה בניו-יורק והחליטה להפשיל שרוולים ולהכין את המאפים הממכרים בבית. כל מה שנותר זה להוציא את החמאה מהמקרר ולמרוח עד שהיא תימס בתוך הבייגלה השמנמנים

 
 
 
 
 

נתחיל מהעובדה שזהו אחד המאפים המלוחים שאני הכי (אבל באמת!) הכי אוהבת. כן, הרבה יותר מלחם. יש את הפרעצל הגרמני, שיצא לי לאכול בברלין והיה טעים, אבל אין בעיניי כמו אלו שקונים בניו יורק, בדולר וחצי בדוכני עגלות ברחבי העיר - זה פשוט טעים בטירוף. 

 

לא משנה לאיזו מסעדה הזמנו מקום בערב, בצהריים חייבים פרעצל. אז עד הפעם הבאה שאגיע לניו יורק, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין אותם בבית. יצא טעים (ממש!), ורך, כמו שפרעצל צריך להיות.

 

מצרכים ל-10 פרעצל'ס:

600 גרם (5 כוסות) קמח
11 גרם (2 וחצי כפיות) שמרים יבשים
300 מ"ל (כוס ורבע) מים פושרים
20 גרם (כף) מלח
20 גרם (כף) סוכר
50 גרם חמאה מומסת

 

לציפוי:

25 גרם (שקית) אבקת סודה לשתייה
240 מ"ל (כוס) מים חמימים
1 ביצה
מלח גס
30 גרם חמאה מומסת (לא חובה)


אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, קמח וסוכר ומערבלים דקה במהירות נמוכה. מוסיפים חמאה מומסת ומלח וממשיכים לערבל במשך 8-10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל כדור בצק חלק ומעט קשה.
  • מעבירים את הבצק לקערה (אין צורך לקמח), מכסים במגבת ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-10 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים "נחש" דק וארוך (כ-30 ס"מ) ויוצרים את צורת הפרעצל - יוצרים צורת U ומגלגלים את שתי קצוות ה-U האחת בשנייה, פעמיים לקבל "בורג" הפרעצל (החלק באמצע) ומהדקים את קצוות ה"נחש" היטב.
  • מניחים את הפרעצלים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
  • במקביל, שמים בקערה סודה לשתייה ומים, מערבבים מעט ומניחים בצד עד להמסה מלאה של הסודה.
  • כרבע שעה לפני סיום ההתפחה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בסיום ההתפחה, מברישים את הפרעצלים בנדיבות בתערובת המים-סודה, ממתינים דקה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות עד השחמה.
  • אם רוצים להיות "מושחתים" (כמוני), מרחו על הפרעצלים חמאה מומסת כשהם יוצאים מהתנור.
  • מצננים מעט ומגישים.
  • הפרעצלים הכי טעימים ביום הכנתם, אך בהחלט ניתן להקפיא ולחמם שרוצים לאכול והטעם - כמו טרי.

 

 
תציצו בתמונה, לא עושה חשק לרוץ ולהכין?
תציצו בתמונה, לא עושה חשק לרוץ ולהכין? צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.