למכורים בלבד: 3 מתכוני נוטלה

 
נוטלה ותותים
נוטלה ותותים צילום: esimpraim, flickr
 
עודכן 08:23 10/01/2012
אוכל נענע 10

לא יכולים בלי ממרח האגוזים הפופולרי בעולם? מצאנו עבורכם 3 סרטונים מיוחדים שמדגימים איך להכין נוטלה פרווה תוצרת בית, עוגת שוקולד ונוטלה ואפילו עוגת שכבות במילוי קרם נוטלה

 
 
 
 
 

ממרח אגוזי הלוז נוטלה הוא אחד הממרחים הפופולריים בעולם. על לחם טרי, בתוך פיתה חמימה, לצד תותים או ישר מהכפית. יש משהו בשילוב בין אגוזי הלוז, הקקאו והסוכר שמצליח ליצור טעם בלתי נשכח.

 

בסקר שעשינו בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל, גילינו שכפית ופיתה הם כלי ההולכה האהובים ביותר של הממרח לפה, ושיש עוד הרבה שימושים אהובים לממרח: בטוסט עם בננות, מעל ובין פנקייקים וקרפים, עם לחמית או מצה, כמטבל לעוגיות ואפילו עם במבה. מעבר לשילובים הביתיים שאפשר לעשות, מצאנו ברשת כמה מתכונים מוצלחים, שהופכים את הנוטלה ממוצר סופי לחומר גלם מקורי וטעים במיוחד.

 

המתכון הראשון נועד לאלו מכם שאוהבים לשחזר: מתכון לנוטלה ביתית. שימו לב שהטעם של הנוטלה הביתית יהיה מרוכז יותר מהנוטלה הקנויה, בעיקר בגלל שלמוצר הקנוי מוסיפים מוצקי חלב, והמתכון שלפנינו הוא פרווה (מצוין לשומרי הכשרות). ההכנה הביתית מאפשרת גם לכוונן את רמות הסוכר בדיוק לרמה שאוהבים.

 

 

נוטלה תוצרת בית

 

מצרכים:

2 כוסות אגוזי לוז שלמים קלויים

כוס אבקת סוכר

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כוס שמן צמחי או שמן אגוזים

1/2 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • כדי לקלות את אגוזי הלוז בבית, מניחים אותם עם תבנית בתנור שחומם ל-150 מעלות, ל-15-20, עד שהם מפיצים ריח חזק ונראים שחומים מעט. מוציאים מהתנור ונותנים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • במעבד מזון, מרסקים את אגוזי הלוז היטב עד שהם הופכים לממרח (פעולה זו נמשכת כמה דקות).
  • מוסיפים את אבקת הסוכר, הקקאו, תמצית הוניל, מערבלים כדי לאחד את התערובת, ולבסוף מטפפים פנימה את השמן עד שמתקבל ממרח אחיד. שומרים בקופסה במקרר ומשתמשים מתי שרוצים.

 

 

 

פונדנט נוטלה

6 מנות

 

מצרכים:

6 כפיות גדושות נוטלה

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה

4 ביצים

כוס סוכר

1/2 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס קמח

כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח דק

מעט שמן/תרסיס שמן לשימון הכלים

 

אופן הכנה:

  • משמנים 6 תבניות חרסינה אישיות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל מים חמימים (או בפולסים במיקרוגל), עד שמתקבלת תערובת מבריקה וחלקה.
  • בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה לתערובת אחידה.
  • בקערה אחרת, מקציפים את הביצים ביחד עם הסוכר, תמצית הוניל והמלח, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואוורירית.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה לתערובת הביצים בזהירות, ואז מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו. מערבבים ליצירת בלילה אחידה.
  • ממלאים את תבניות החרסינה עד לחצי גובה בבלילת העוגה, מניחים במרכז כל תבנית כפית גדושה של נוטלה, ומכסים בבלילה עד שהתבנית כמעט מלאה.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך חצי שעה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגות להתקרר 5 דקות לפני שמפזרים מעל אבקת סוכר ואוכלים.

 

 
 

עוגת שכבות במילוי קרם נוטלה

תבנית עוגה בקוטר 28 ס"מ

 

מצרכים:

6 ביצים

120 גרם סוכר

180 גרם קמח

שקיק אבקת אפייה

זרעים ממקל וניל אחד (או כפית תמצית וניל)

10 כפות גדושות של נוטלה

כוס חלב

1/2 ליטר (שני מיכלים) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מפרידים את הביצים ומניחים את החלבון והחלמון בקערות נפרדות. לכל קערה מוסיפים חצי מכמות הסוכר, ומקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב, ואת החלמונים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • מוסיפים 5 כפות נוטלה לתערובת החלמונים, מקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, תוך כדי הקצפה, מוסיפים לתערובת הנוטלה את קצף החלבונים ואת הקמח ואבקת האפייה, כף אחת בכל פעם, ולבסוף את תמצית או זרעי הוניל.
  • אופים בתנור שחומם ל-185 מעלות, למשך חצי שעה, ואז מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לחצי שעה נוספת. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.
  • בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את קרם הנוטלה: מקציפים את שמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים לקצפת את הנוטלה שנותרה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת סכין ארוכה, חותכים את העוגה לשלוש שכבות. מעל כל שכבה מפזרים מעט חלב.
  • בונים את השכבות: מעל השכבה התחתונה מורחים בנדיבות מקרם הנוטלה, מניחים מעליה את השכבה האמצעית, ומעליה שוב את קרם הנוטלה. שמים את השכבה העליונה ומקשטים עם עוד קצת קרם נוטלה ומעט שוקולד מגורר.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת דלעת ותפוחים

עוגת גבינה אפויה בצ'יק

מאפינס גבינה לבנה וקינמון

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות

עוגת קוקוס

עוגת שוקולד בחושה

עוגת פרג

 
עוד כתבות במדור שטרודל דוט קום
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.