מתכון לפשטידת בצל

 
הכי חשוב זה סבלנות - לא פורסים עד שהיא מתקררת
הכי חשוב זה סבלנות - לא פורסים עד שהיא מתקררת צילום: תמי שיבק
 
עודכן 07:56 10/01/2012

כמו הרבה מתכונים מוצלחים, גם המתכון הזה נולד מטעות, כשהקמח שהיה מיועד לתחתית התווסף בהיסח דעת לתערובת. כך נולדה פשטידה שהופכת את הבצל העוקצני לרך ומתקתק ועוטפת אותו בגבינות וביצים

 
 
 
 
 

כמו שכל מי שאי פעם ניסה להגיע להודו ונחת באמריקה יודע - חלק מהתגליות הכי מוצלחות, מקורן בטעות. או לכל הפחות במקרה. בהיותי בחורה מפוזרת למדי, גם לי יש בארסנל כמה טעויות, או לכל הפחות מקרים, ששינו לי את החיים.

 

לפני משהו כמו ארבע וחצי שנים התלבטתי אם ללכת לפגוש חברים שישבו באיזה בר. סיימתי לעבוד די מאוחר, והייתי קצת עייפה, אבל החלטתי לקפוץ בכל זאת. ככה פגשתי את רועי. כמה שנים אחר כך עשינו טיול שלם שכולו מקריות וטעויות משמחות. כך יצא שתכננו להגיע לטהיטי ואיי שלמה בדרום האוקיינוס השקט, ובסוף טיילנו במזרח אסיה.

 

 
הבצל יתקרמל ויהפוך מתקתק
הבצל יתקרמל ויהפוך מתקתק צילום : תמי שיבק
 

גם הפשטידה שלכבודה נתכנסנו כאן היום, מקורה בטעות. המתכון המקורי נלקח מהספר האגדי "אוהבת לבשל פשוט" של תמר אבידר אטינגר, שכיכב אצלנו במטבח בזמנים אחרים. פשטידת הבצל שלה הייתה אחד הלהיטים: פשוטה להכנה וטעימה באופן לא חוקי כמעט. לימים, כשיצאתי מהבית ותיחזקתי חשבון בנק של סטודנטית ענייה, המשכתי לאפות את הפשטידה הזו בשמחה, כי רשימת המצרכים הזולה שהיא כוללת התיישבה בול עם מצבי הפיננסי דאז.

 

 
אין לכם פרמז'ן? החליפו בגבינה צהובה קשה
אין לכם פרמז'ן? החליפו בגבינה צהובה קשה צילום : תמי שיבק
 

בהיותי בחורה מפוזרת, כמובן שגם את המתכון הפשוט ההוא הייתי חייבת לחרב. וכך קרה, שיום בהיר אחד, הוספתי את הקמח שהיה מיועד לבצק, לתערובת הגבינות והבצל. ההתחבטות בין להעיף את התערובת לפח ולהתחיל מחדש, לבין לקוות לטוב ולאפות את מה שיש נפתרה חיש קל, כשנוכחתי שאין עוד מצרכים בבית. אז החזקתי אצבעות, דחפתי את הכל לתנור ו-הפלא ופלא - יצא טעים. מאוד.

 

 
עכשיו צריך להמתין בסבלנות שזה יתקרר
עכשיו צריך להמתין בסבלנות שזה יתקרר צילום : תמי שיבק
 
 

מדובר בפשטידה נימוחה במיוחד, עם טעמים מתקתקים פיקנטיים של בצל, וחלביות מהממת. מה שכן, חייבים להתאפק, ולא לחתוך אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. עד שהיא לא מתקררת, לגמרי, היא לא מתייצבת. אחרי שהיא התקררה והתייצבה - אפשר לחמם אותה.

 

 
סלט קטן בצד ואתם מסודרים
סלט קטן בצד ואתם מסודרים צילום : תמי שיבק
 

פשטידת בצל

תבנית מרובעת (25X25) משומנת.

 

מצרכים:

כוס ורבע קמח רגיל, מנופה

1 שקית אבקת אפיה

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה (לא חמה) + עוד קצת לטיגון

3 בצלים גדולים

שן שום

2 גביעי שמנת

1 גבינה לבנה 5%

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

חופן נדיב של גבינת פרמז'ן מגוררת

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חוצים את הבצלים לשניים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות (מתקבלות מעין קשתות). פורסים את שן השום לפרוסות דקות.
  • מדליקים את הלהבה הכי גדולה של הגז ומנמיכים לחצי. מחממים מחבת גדולה, שתכיל את הבצלים בנוחות, וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם הופכים רכים. מוסיפים את שן השום. בזמן הטיגון מתבלים את הבצלים בכפית מלח, פלפל שחור גרוס, ומעט אגוז מוסקט (משהו כמו רבע כפית). ממשיכים לטגן, עד שהבצלים מזהיבים מעט. מכבים את האש.
  • במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה הרכה, שני גביעי השמנת, הגבינה הלבנה וחופן הפרמז'ן. מוסיפים את אבקת האפייה בסוף. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים לבצק את תערובת הבצלים ומערבבים. טועמים טיפ טיפונת בקצה האצבע - אם צריך עוד מלח/פלפל - זה הזמן. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת.
  • אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת, מקבלת צבע זהוב יפה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.
  • למרות הריחות המהממים, נותנים לפשטידה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותה. לפני כן היא לא מתייצבת לגמרי. הפשטידה נשמרת מכוסה במקרר עד שלושה ימים.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לקונפי עגבניות

מתכון לעוגה בחושה עם שוקולד ואגוזים

מתכון לבננה וופי פאי

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לג'בטות מושלמות

מקומות לאכול בהם בניו-יורק

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מתכון לעוגיות חמאה במילוי ריבה

מתכון לעוגת גבינה ופירורים

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.