זכרונות נעורים או: מתכון לעוגיות אוראו

 
איך מצליחים להסתפק באחד? (או שניים-שלוש)
איך מצליחים להסתפק באחד? (או שניים-שלוש) צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:23 11/01/2012

למעלה מ-10 שנים עברו מאז שנטלי לוין גילתה את עוגיות השוקולד הממכרות, אלה שמחביאות בתוכן קרם וניל משגע. עכשיו הגיע הזמן גם להכין אותן בבית. הבטחה שלנו, החברים והאורחים לא יפסיקו להחמיא לכם

 
 
 
 
 

לעוגיות Oreo התוודעתי בערך בגיל 15. באותם ימים הייתה לי חברה טובה שלא הפסיקה להלל ולשבח את העוגיות (שרק החלו להגיע לארץ) בכל הזדמנות, עד שיום אחד היא הביאה לי לטעום במה מדובר. שתי עוגיות שוקולדיות כמעט-מלוחות, כשביניהן מילוי לבן עם ריח וניל משגע וממכר. זה לא ממש מפתיע שמאותו רגע גיליתי אהבה חדשה, והחלק הטוב ביותר בעניין הוא שגם "גררתי" עוד כמה אנשים ביחד איתי, ואפילו הצלחתי למכר כמה בני משפחה, שהתחילו לקנות אותן הביתה.

 

מאז חלפו כבר למעלה מעשר שנים (אם תשאלו אותי, יותר מדי מהר). בכל פעם שאני נתקלת בעוגיות האלה בסופר זה מעלה בי חיוך של זכרונות נעורים; על ימים של חופש, בלי יותר מדי דאגות. ימים בהם נפגשתי עם חברים כל יום, ימים שנזלו לי מבין האצבעות. זו המשמעות של העוגיות האלה מבחינתי, ואמנם בימים אלה אני לא ממש קונה אותן הביתה באופן תדיר, אבל מדי פעם גם הן נכנסות לעגלה, ולו רק בשביל לקבל כמה רגעים ספורים של נוסטלגיה.

 

לפני יותר משנתיים מאיה פרסמה מתכון של מרת'ה סטיוארט לעוגיות האלה, ואני זוכרת שכבר אז הגבתי לה לפוסט שאני פשוט חייבת להכין אותן. גם השנתיים האלה חלפו במהירות רבה מדי, ואיכשהו המתכון נשכח ונכנס אל תוך רשימת אינספור המתכונים שסימנתי לי להכין אבל מעולם לא הגעתי אליהם. רצה הגורל, והשבוע מצאתי את עצמי תוהה מה להכין, ואיכשהו דווקא העוגיות האלה קפצו לי למחשבות. בצורה כמעט אוטומטית הקמתי את עצמי מהלימודים, והלכתי להכין את העוגיות.

 

גם אני, כמו מאיה, מאוד אוהבת את המתכונים של מרת'ה סטיוארט, ומעולם לא היו לי נפילות איתם. לכן סמכתי על המתכון בעיניים עצומות, ולא שיניתי דבר בהרכב החומרים, אלא דווקא באופן ההכנה; בגלל שאני אימפוליסיבית מאוד ולא היה לי כוח לרכך את החמאה, הכנתי את הבצק במעבד מזון (הרבה יותר מהיר) ואכן בסופו של דבר יצאו עוגיות Oreo נפלאות ויפהפיות.

 

 
אחרי שרואים את התמונות, חייבים ללכת ולהכין
אחרי שרואים את התמונות, חייבים ללכת ולהכין צילום : נטלי לוין
 

עוגיות Oreo
על פי מתכון של מרת'ה סטיוארט • 20-25 עוגיות סנדוויץ'.

 

מצרכים לעוגיות:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1 ו-1/4 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/3 כוס (50 גרם) קקאו כהה
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
ביצה

 

לקרם וניל:
50 גרם חמאה רכה
1 ו-1/3 כוס (130 גרם) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • עוגיות: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, סוכר, קמח, קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים פנימה את תמצית הוניל והביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • בעזרת כפית קטנה (אני השתמשתי בכפית גלידה קפיצית קטנטנה), יוצרים כדורים קטנים (בערך בגודל של אגוז מלך), ומסדרים במרווחים על נייר אפייה. משטחים את הכדורים בעזרת כף היד.
  • מצננים את העוגיות כעשר דקות במקפיא, ובינתיים מחממים תנור ל175 מעלות.
  • אופים את העוגיות 7-9 דק', עד שהן מתייצבות בצידיהן ועדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שממלאים אותן.
  • קרם וניל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה, אבקת סוכר ווניל, ומתחילים (במהירות נמוכה, כדי שאבקת הסוכר לא תתעופף) לעבד יחד. ברגע שאבקת הסוכר נספגה כולה בחמאה, אפשר להגביר מהירות, ולעבד יחד עד שנוצר קרם במרקם כמעט-בצקי.
  • בעזרת כפית קטנה ממלאים את העוגיות בקרם ויוצרים סנדוויצ'ים קטנים.
  • שומרים בקופסא אטומה היטב עד חמישה ימים.

 

 
ביס של עונג צרוף
ביס של עונג צרוף צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אני הכנתי עוגיות קטנות מאוד, ולכן יצאו לי 30-35 עוגיות. אם מכינים עוגיות גדולות יותר, זמן האפייה כמובן יתארך.
  • אפשר למלא בכל קרם שאוהבים - חמאת בוטנים, קרם מרשמלו, ריבת חלב או סתם גנאש שוקולד מוקצף (למושחתים באמת).
  • בימים קרים אין בעיה לשמור את העוגיות בחוץ, אך בימים שחם יותר עדיף לשמור אותן במקרר.
  • כפי שמאיה כתבה, ניתן להכין את העוגיות גם ע"י רידוד וקריצת עיגולים או יצירת גליל ופריסתו. מה שנוח לכם עובד.
  • אפשר לצפות את העוגיות בשוקולד לבן או מריר מבחוץ; מטמפררים שוקולד ופשוט טובלים את העוגיות בתוכו ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתמצק.

 

אתם שואלים - עוגיו.נט עונה

הבצק לא תפח לכם? העוגה נפלה אחרי האפייה? לא בטוחים מה זה מחית וניל? כתבו את השאלה שלכם ובקרוב יעלו התשובות למדור המתוקים של נטלי. מעכשיו אין תירוצים למה לא הכנתם עוגה לאירוע.

 

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.