אתם ביקשתם - עוגיו.נט עונה: מתכון מנצח לפיצה

 
מניסיון שלנו, מדובר במתכון מעולה
מניסיון שלנו, מדובר במתכון מעולה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:33 12/01/2012

למה עוגות בחושות נסדקות למעלה, איך מכינים עוגת שמרים ומה תפקידו של משפר אפייה. וגם: עוגיו.נט ממליצה על מתכון מנצח לפיצה ביתית

 
 
 
 
 
 

קיש ירקות 

ענבל: האם אפשר להכין את קיש הבטטה שפרסמת עם ירק אחר? פיטריות? קישואים?
עוגיו.נט עונה: מאחר ורוב הקישים דומים במוהתם, לא אמורה להיות בעיה. בקיש הספציפי הזה הבטטה עוברת תהליך של בישול וכדי להשיג תוצאה עם ירק אחר יש לפעול בצורה שונה. אם את מעוניינת להכין קיש פטריות - נסי את המתכון הזה.

 

עוגות סדוקות למעלה

אווה: מדוע כל העוגות שאני מכינה יוצאות סדוקות בחלק העליון ולא ישרות?
עוגיו.נט עונה: אם את אומרת שכל העוגות הבחושות שאת מכינה יוצאות עם סדק בחלק העליון, נשמע שהבעיה היא פשוט אפייה בחום גבוה מדי. אפייה בחום גבוה מדי גורמת לחלק העליון של העוגה להיות מוכן מהר מדי, ואז החלק שעדיין אינו מוכן ועוד לא תפח מספיק "פורץ" את החלק העליון ונוצר סדק. הפיתרון הוא פשוט לאפות בחום נמוך יותר (אני אוהבת לאפות עוגות בחושות בטמפרטורה של 170 מעלות) לזמן קצת יותר ארוך.

 

משקל בטטות

דליה: כמה זה 2 בטטות גדולות?
עוגיו.נט עונה: המשקל משתנה בין בטטה לבטטה, אבל עקרונית מדובר בבטטות במשקל של כ-200 גרם כל אחת (משמע - 400 גרם בטטות למתכון).

 

עוגות שמרים

אילנה: איך מכנים בצורה פשוטה עוגת שמרים?
עוגיו.נט עונה: יש המון מתכונים פשוטים לעוגות שמרים בסיסיות ברחבי הרשת. אני הכי אוהבת להכין את העוגה הזאת, משום שמאוד קל לעבוד עם הבצק והוא נוח מאוד לרידוד, מילוי והתפחה. אם תעקבי אחר ההוראות המפורטות - גם לך תצא עוגת שמרים לתפארת. מובן שאפשר למלא בכל מילוי שאוהבים: ממרח שוקולד, ריבת חלב, קינמון ואגוזים וכיו"ב.

 
עוגת בננות ושקולד צ'יפס
עוגת בננות ושקולד צ'יפס צילום: נטלי לוין

שוקולד בתוך עוגה בחושה

רויטל: לגבי הוספת שוקולד צ'יפס לעוגה - האם את השוקולד לצפות עם קמח ואח"כ לפזר אותו על העוגה למעלה וכך השוקולד ישאר למטה ולא ישקע?
עוגיו.נט עונה: אם מקמחים את השוקולד צ'יפס אפשר להוסיף אותו לבלילה בקיפול עדין, אחרי שכל החומרים בפנים.

 

משפר אפייה

טלי: מה מכיל משפר אפייה, מה הוא בעצם תפקידו ולאילו מאפים מומלץ להוסיפו?
עוגיו.נט עונה: קיימים מספר סוגים של משפרי אפייה (למטרות שונות), אך הנפוץ מביניהם מכיל בעיקר סודה ביקארבונט וחומרים משמרים. באפייה ביתית אני ממש לא חושבת שיש צורך להוסיף משפר אפייה, משום שהוא בעיקר תורם ליצירת חיי מדף ארוכים ושמירה על צורתו הסופית של המאפה. במטבחים ובקונדיטוריות מקצועיות לפעמים (וממש לא תמיד) מוסיפים משפרי אפייה ותוספים כאלה ואחרים שתורמים לחיי מדף ארוכים יותר. בעוגה ביתית אין בכך צורך.

 

פאי לימון ומרנג

שני: ניסיתי כבר מספר פעמים להכין פאי לימון מרנג. אני עוקבת אחרי ההוראות בדקדקנות (הקצפה, שימוש בברנר וכו'), ועדייו בהתחלה העוגה ניראת נפלא אבל לאחר מספר שעות בצינון המרנג מפריש נוזלים ומתכווץ. מה עושים?
עוגיו.נט עונה: לפי מה שאת מתארת נשמע שאת מכינה מרנג צרפתי (חלבונים מוקצפים עם סוכר). המרנג הזה מיועד בעיקר לאפייה ופחות לזילוף בפני עצמו, ולכן מתפרק מהר יחסית. קיימים שני סוגי מרנגים נוספים שאני מאוד ממליצה על הכנתם בפאי לימון: מרנג שוויצרי ומרנג איטלקי, שהם יציבים הרבה יותר, ונעשים (בין היתר) ע"י תהליך בישול החלבונים. באופן אישי אני הכי אוהבת להכין מרנג איטלקי משום שהוא יוצא טעים יותר, ומתכון מוצלח למרנג איטלקי של פאי לימון תוכלי למצוא כאן.

 
לחם לבן עם אגוזים
לחם לבן עם אגוזים צילום: נטלי לוין

שמרים יבשים או טריים

מלכי: האם להתפיח בצק שמרים עדיף עם קובייית שמרים או שמרים יבשים?
עוגיו.נט עונה: אני לא מוצאת שוני גדול בין שימוש בקובייה של שמרים טריים או בשמרים יבשים. בשני המקרים אין צורך ליצור ראש עיסה (בעוגות שמרים), ואפשר להוסיף ישירות לקמח.

 

המרת מתכון לפרווה

אנט: אני תמיד מחפשת מתכונים פרווה ללא חלב בכלל איך להמיר חמאה לשמן? והאם חלב להמיר תמיד למים או מיץ בהתאם זה נכון?
עוגיו.נט עונה: המרה לפרווה תלויה במתכון, ואין איזושהי המרה קבועה שאפשר לעשות באופן עיוור. אם יש לך מתכון ספציפי אותו את מעוניינת להמיר לפרווה - את מוזמנת לשלוח ואענה לך מה לדעתי תהיה ההמרה הטובה ביותר.

 

אפיית לחם

שולמית: אני אופה לחם כפרי, חצי קמח מלא וחצי רגיל ועוד תוספות. למה הלחם לא יוצא גבוה אלא נהיה שטוח כמו פיתה ירושלמית? אני לשה 15 דקות, והבצק נראה ומרגיש נהדר, פשוט תופח יותר לרוחב מאשר למעלה.
עוגיו.נט עונה: קצת קשה לענות בלי לדעת מה המתכון המדויק, אבל עקרונית אם מדובר בבצק רך יחסית דרושה לו תמיכה ע"י תבנית או פורמת אפייה. נשמע שאת עובדת בדיוק כמו שצריך, אבל שוב - זה תלוי גם במתכון.

 

חיתוך משולשים לרוגעלך

נעה: לא הצלחתי להבין איך לחתוך למשולשים שווי שוקיים. אפשר הסבר למאותגרים מטבחית והנדסית?
עוגיו.נט עונה: הנה שרטוט (קצת עילג, אני מודה) שמדגים כיצד אמורים לחתוך למשולשים. עקרונית יש לרדד את הבצק למלבן יחסית גדול וגבוה ואז פשוט לחתוך אלכסונים ליצירת משולשים שווי שוקיים.

 

 
חיתוך הבצק למשולשים
חיתוך הבצק למשולשים צילום : סטודיו נענע10
 
 
הרבה יותר טעימה מהקנויה
הרבה יותר טעימה מהקנויה צילום: נטלי לוין

מתכון לפיצה

שרה: אני מחפשת מתכון טוב לפיצה ולרוטב שמורחים על הפיצה. בכלל מתכון מעולה לפיצה ואופן ההכנה.
עוגיו.נט עונה: אני אוהבת להכין פיצה (וגם רוטב) לפי המתכון הזה. אם תעקבי אחר ההוראות - תצא לך יופי של פיצה, ואם יש לך אבן אפייה ו/או תבנית מחוררת לפיצה - היא תצא ממש כמו בפיצרייה.

 

מקצפת

איריס: חברתי שעלתה לארץ מהולנד מכירה אבקה שמוסיפים לתערובת של קצפת (שמנת מתוקה+אבקה+2 טיפות מיץ לימון), אבל לא ג'לטין. האם קיימת אבקה כזאת כשרה בארץ, ואיפה אפשר להשיג אותה?
עוגיו.נט עונה: קיימת אבקה שנקראת "מקצפת" בסופרים הגדולים, אותה מוסיפים בכמות של כף או שתיים למיכל אחד של שמנת מתוקה בתחילת ההקצפה. להערכתי האבקה כשרה. כמו כן, יש גם מוצר שנקרא "מייצב לקצפת" שניתן להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה וחומרי גלם.

  

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לסופגניות במילוי קצפת ותותים

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.